Rondleidingen Bevrijdingsmuseum voor blinden en slechtzienden

‘Kijken met je ogen en niet met je handen’ zeggen ouders vaak tegen hun kinderen in musea.

Handen houden blikken uit archief Bevrijdingsmuseum vast.

Handen houden blikken uit archief Bevrijdingsmuseum vast.

Maar voor blinde en slechtziende bezoekers is er dan weinig te beleven! Daarom komt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek met een vernieuwend concept, ontwikkeld met adviseurs van het Nijmeegse Muzieum. Met dit concept wordt het taboe op kijken met je handen voor deze doelgroep doorbroken.

In een speciale rondleiding voor mensen met een visuele beperking komen de voorwerpen uit het archief en is er voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaat koffie, proef bevrijdingsbrood naar origineel recept. Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die alle, van de kleinste sigaret tot het grootste kanon, onder handen kunnen worden genomen.

De eerste rondleiding vindt plaats op woensdag 26 november 2014. Wie met het openbaar vervoer komt wordt bij de bushalte De Oude Molen opgehaald en na de rondleiding weer teruggebracht. De gids haalt bezoekers bij bushalte De Oude Molen op om 12.20 uur, wanneer bus 5 (vanaf station Nijmegen) arriveert. Bezoekers die op eigen gelegenheid komen worden ontvangen in het museumcafé vanaf 12.30 uur, waar om 13.00 uur de rondleiding start.

Voor deze rondleiding is inschrijving noodzakelijk. Deelname € 10,- , jeugd 7 t/m 17 jaar € 5,50. Museumkaarthouders en maximaal één begeleider gratis toegang. Hulphonden toegestaan.

U kunt u inschrijven door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 024-3974404. Tevens kunt u per mail op de hoogte blijven van volgende rondleidingen voor mensen met een visuele beperking.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum en tijd: 26-11-2014 om 13.00 uur
Informatie: tel. 024-3974404; [email protected]; www.bevrijdingsmuseum.nl .
Facebook: /Bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Rondleidingen Bevrijdingsmuseum voor blinden en slechtzienden

Reageren is niet toegestaan.