[MP3 / Foto’s] Politiek debat bij Omroep Groesbeek

Op zondag 16 november had er, live vanuit de Mallemolen, van 11.00 uur tot 14.00 uur een extra uitzending van De Tafel van Twee plaats.


De speciale uitzending van “De Tafel van Twee” was zondag live op TV te volgen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Voor een prachtig decor sprak men in een goed verzorgde uitzending over de komende verkiezingen. Politici uit de drie gemeenten gingen samen met elkaar in debat. Bijna alle partijen waren zondag vertegenwoordigd, alleen C90 Ubbergen was niet aanwezig. Het programma was niet alleen live op de radio, maar ook op TV te volgen.

De presentatie was in handen van John Peters en Gerrie Janssen.

MP3

Alles terugluisteren (inclusief de muziek en alle columns) kan op de site van de lokale Omroep, maar onderstaand kunt u de blokken waarin enkel de politici aan het woord zijn beluisteren. DeGroesbeek.nl heeft deze voor u “geknipt” en op een rij gezet.

Blok 1: Erik Weijers (VOLG), Alex ten Westeneind (GJS) en Jo Coerwinkel (GroenLinks)

Blok 2: Thieu Hoeken (PvdA MUG) en Mechteld ten Doesschate (VVD Rijk van Nijmegen)

Blok 3: Sjaak Thijssen (GVP), Jan Poelen (CDA MUG) en Toon de Jong (Voor Berg en Dal)

Blok 4: Hans Peters (Sociaal Groesbeek) en Evert Ruiter (D66 Berg en Dal)

Blok 5: PvdA, VVD, GroenLinks, GVP en GJS

Blok 6: D66, VOLG, Sociaal Groesbeek, Voor Berg en Dal en CDA

Geen Groesbeek. Geen Berg en Dal. “Gemeente Groenlanden”

Audio: Omroep Groesbeek. Audiorip: DeGroesbeek.nl.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lesley Albers

Mooi!

De nachtboswachter
Toch mooi van de Groesbeek om dit nauwkeurig te kunnen beluisteren.even de VVD aan gehoord over de boa en politie in zet weet er weinig van ga een nacht mee op pad met de politie barones of was je al bezig met de voetbal wedstrijd gezien je oranje outfit.nou jan poelen ging ook wel.nou Sjaak zat niet op zijn gemak.en dan die figuur van Groenlinks die kan beter de plaats in nemen van die ezel in dat speelpark.nou maar hans zei wel waar het op staat voor de gewone burgen dank hans.en dank aan omroep Groesbeek en een ieder die… Lees meer »
Lambert
Jammer genoeg stond het tijdperk waarin de muziek van William Smulders mode was, model voor de traagheid van de gesprekken. Discussies heb ik niet gezien, behalve een badinerende D’ 66′ er die denkt dat hij boven het volk staat en een Jan Poelen, die meer niveau wilt. Dat kan Jan heel snel bereiken door zelf uit de politiek te stappen. Eerlijk gezegd kwam alleen VOLG overtuigend uit de verf, maar ja in het land der blinden is eenoog koning. Ik ben wel blij met de life uitzending van Omroep Groesbeek, alhoewel ook John Peters eerder een relikwie is uit vroeger… Lees meer »
bosbes

@Lambert: Gerrie Janssen moet alleen nog even de betekenis opzoeken van ‘moeilijke woorden’ als progressief, avant-gardistisch en poëzie (vanaf de 14de minuut in blok 2). Trots zijn op je eigen domheid is typisch Groesbeeks, evenals het altijd weer de kop opstekende gevoel dat anderen denken dat ze meer zijn dan jij.
Hulde aan omroep Groesbeek. Met een kop koffie op de bank en ondertussen wat andere dingen doen, was het prima vol te houden. Volgende keer ook een vrouwelijke columnist vragen. ‘t Was nogal een ouwemannengebeuren, met Mechteld als ontregelende tante ertussen.

Reggie

Ik vond het een prima uitzending, ga zo door zou ik zeggen.
De politiek staat te ver van de burger, daar willen ze zelf altijd iets aan doen.
Dit programma vertaald prima de complexe woordenschat en taalgebruik van de heren politicus, waar ze zelf ook nog al eens moeite mee hebben.
Ga er maar eens zitten, 3 uur lang in de slangenkuil die politiek heet, en dan met 10 partijen te praten over wat ze vinden van uiteenlopende onderwerpen.
Dat dan live op de radio, en uiteindelijk ook nog vol in beeld op tv, ik zeg respect.

Willem

Ik vrees voor de kennis en kunde van menig politieke partij.
Er staan diverse kandidaten op de verkiezingslijst waar ik van schrik.
Geen enkele dossierkennis of politieke ervaring laat staan bestuurskunde.
Ik adviseer dan ook: houdt de eer aan jezelf en houdt je niet bezig met politiek.

Wlllem daar heb je een punt, maar hoeveel lopen er zo in Den Haag niet rond. En deze moeten dan een heel land besturen. Vaak is het eigen belang boven algemeen belang.

De nachtboswachter

Woont er ook een wethouder op de stekkenberg of het horde Gat nabij het centrum wonen er zat denk daar maar eens heel goed over naar moeilijk reageer maar.

Geert Stemvork

Inhoudelijk veel “wollige” weinig verhelderende discussie / politieke statements aangehoord.

Partijen dienen uit te dragen wat achterban/kiezer uitspreekt. Wat dat betreft zit Hans Peters er het dichtste bij die recht doet aan wat de meeste burgers willen.
Concreet zeggen wat je wil en niet teveel van dat Pro Memorie geleuter, zoals onze wethouder graag doet. Dan kan immers de Pro Memorie straks gewist en “eigenwijs” inzicht regeert!

wpDiscuz