Geluidsconvenant afgesloten

Eind oktober ondertekenden een aantal vertegenwoordigers van Groesbeeks Horecabedrijven een belangrijk convenant over geluidsnormen bij buitenactiviteiten. De verwachting is dat er zich meer bij zullen aansluiten.

Groesbeek is een gezellig en actief dorp met veel evenementen en feesten die zich buiten afspelen. De gemeente juicht dergelijke evenementen toe, maar is zich er ook van bewust dat deze activiteiten overlast kunnen geven. Het stellen van voorwaarden aan geluidsniveaus en het houden van toezicht is dan ook belangrijk. De toename van buitenevenementen en de klachten hierover in de laatste jaren waren aanleiding voor de gemeente om te onderzoeken op welke wijze de overlast kan worden beperkt zonder de bestaande activiteiten onmogelijk te maken.
Samen meten

Het gesloten convenant voorziet daarin en is het resultaat van overleg met de betrokken horecaondernemers en organisatoren. Het regelt dat de deelnemers in 2015 samen met de gemeente geluidsmetingen laten uitvoeren tijdens de grotere buitenactiviteiten. Aan de bestaande geluidsnorm moet vanzelfsprekend worden voldaan, maar de deelnemers streven er ook naar om te voldoen aan een nieuwe geluidsnorm, speciaal bedoeld voor de lagere (bas)tonen. Die tonen zorgen voor de meeste overlast.
Evalueren

Omdat geluidshinder van buitenactiviteiten niet alleen veroorzaakt wordt door de grotere buitenevenementen zal de gemeente daarnaast nog onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor het houden van toezicht op de kleine evenementen/activiteiten. Eind 2015 zal de uitvoering van het convenant worden geëvalueerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

was de Wolfberg daar ook bij?

De nachtboswachter

Ja de gemeente neemt hierin toezicht maar aan de ene kant kan het dan weer wel terwijl een horeca ondernemer op de stekkenberg de dupe is naar geluidoverlast terwijl een ander net kan doen wat hij wil.omdat hij goede kruiwagens heeft binnen de politiek.

truus

En de golfbaan , letten ze daar nou ook op de herrie als er een feestje is?

De nachtboswachter

Ja truus maken ze een oogje dicht toch.

ben.helder
Tot nu toe leek het oude gemeentebestuur vooral Oostindisch doof terwijl half Groesbeek nachtenlang wakker lag! Neem de hockeymeisjes-dagen bij De Linde, afgelopen zomer. De politie trad niet op want er was een vergunning! en dan klopt het hé. Op papier, dat dan weer wel terwijl de werkelijk herrie niet te harden was. Het lijkt op de geluidsoverlast rond Schiphol. Steeds weer worden normen bijgesteld en hebben de omwonenden de overlast die niet te harden is. Maar op papier klopt het toch! Nieuw gemeentebestuur: Als je een vergunning verleend, wéét dan ook wat dat voor de omgeving in de praktijk… Lees meer »
karin

toename van klachten zegt niks over toename van hard geluid. het kan net zo goed toename van onverdraagzame burgers zijn en ik gok op de laatste optie.

zoals hierboven. de hockeymeisjes. 1x, 1 dag/weekend was het?

als je nou naast een discotheek woont die elk weekend alles voluit zet met de ramen open heb je recht van klagen. maar zo’n evenement op de wolfsberg 2x per jaar, een hockeymeisjesweekend of het schlagerevenement op de weide van de hoeve?

hutje op de hei adviseer ik de klagers daarover.

wpDiscuz