“Dorpsplein”: boek over lokaal bestuur

Eind november verschijnt het boek “In het welbegrepen belang der gemeente”. In een twintigtal “historische” reportages volgt het boek de wijze waarop de modernisering van het lokale bestuur zich manifesteerde in Groesbeek.

Hoe ontwikkelde zich in dit dorp het nieuwe gemeentebestuur en welke gevolgen waren er dan voor de lokale bestuurders, de bevolking zelf en het gemeentelijk bestuursapparaat? Deze en andere vragen komen aan bod in het boek.

Een boek over ruim twee eeuwen ontwikkeling van lokaal bestuur: van ca. 1750 tot 2014. Het boek verschijnt juist op het moment waarop de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad bekend is. Wederom een nieuw lokaal bestuur, maar dan in een nieuwe gemeente.

Zondag 23 november praat Dorpsplein-presentator John Peters uitgebreid met de beide schrijvers, Toon Bosch en Sjef Schmiermann. Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur (herhaling om 18.00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Wat koop ik hier voor als de naam Groesbeek straks berg en dal zou zijn Gerrie Driesen heeft genoeg geschreven over Groesbeek zal wel veel plagiaat in voorkomen.vraag me af wat het boek gaat kosten.heb gelukkig al zijn boeken en Gerrie had dit boek eigenlijk moeten samen stellen.toch raar geef het maar aan hen die voor berg en dal gestemd hebben.en weinig of niks over Groesbeek weten.

kloeke

Word een dun boekje,kunnen we kort samenvatten:sjaak thijssen geboren te Venlo verkloot in 20 jaar het gezicht van groesbeek maar houd er wel enkele goede vrienden op na.einde.

mien

En over M.Schiermann.kunnen ze ook kort zijn.Zingt over Groesbeek,maar is voor berg en dal.

Otto

Wat te denken van onze vorige G.Prick en huidige burgemeester H.Keereweer die onze naam Groesbeek verkocht en verkwanseld hebben.
Wijlen E.van Gils draait zich om in het graf.

Jan Norp

Het boek gaat over de gemeente Groesbeek, die op 31 december ophoudt te bestaan. Waarom het verschijnen van dit boek misbruiken om te blijven zeuren over de naam van de nieuwe gemeente en om te besmeuren de naam van raadsleden die hun nek hebben durven uitsteken? Modder gooien doe je maar in de nacht met de nachtboswachter!

kloeke

@jan norp, hoge bomen vangen veel wind….

Otto

@Jan Norp,de waarheid mag niet verzwegen worden,wat in de afgelopen jaren alom is gebeurd.

De groene vinger

Jan norp zoek een ketting aan ga nog eens aan een boom zitten.

K. Oude - Cack

Zouden de soapverhalen van Sjakie en Belgers goed uitgelicht worden in het boek? Dan download ik wel een onbetaald exemplaartje, stel je voor dat de opbrengst van het boek naar zoonlief gaat…

wpDiscuz