Optreden Loïs Lane in Cardo Groesbeek

Loïs Lane komt op 9 december 2014 naar het Cardo theater in Groesbeek.

Lois_Lane_persfoto-DGB

Hitmachine Loïs Lane is het gedachtegoed van de zussen Suzanne en Monique Klemann. De band werd in 1984 door Monique en haar toenmalige vriend Tijn Touber opgericht. Haar oorspronkelijke achtergrondzangeres Angela verliet in 1985 de band en werd vervangen door haar zus Suzanne.

In 1987 werd de band finalist in de Grote Prijs van Nederland. In 1988 zongen de dames de titelsong ‘Amsterdamned’ voor de gelijknamige film. De grote doorbraak kwam met het nummer ‘It’s The First Time’ van hun debuutalbum Loïs Lane. De band ontving in ’89 een Zilveren Harp. Hierna toonde niemand minder dan Prince interesse in de band. Hij vroeg de band het voorprogramma te verzorgen van zijn Europese tour in 1990.

De optredens hadden succes maar kostten de groep een vermogen aan investeringen. Hierna stelde Prince voor het gehele nieuwe album van de band te produceren. De zusjes Klemann waren echter bang hun identiteit te verliezen als ze hiermee instemden en dus werd het derde album Precious uit 1992 een mengelmoes van eigen werk en de door Prince geproduceerde tracks.

In 2005 werd ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de band een reeks concerten gegeven. Vanaf het eerste concert in januari was de tour 20 jaar Loïs Lane een succes. In 2012 deed de band mee met het muziekprogramma The Winner Is. In oktober 2013 kwam hun nieuwe album As One uit. Daarop is ook Merel, dochter van Monique, te horen. Dit jaar is Lois Lane weer volop aan het toeren door Nederland.

Klik hier voor de online kaartverkoop!

Info

Wie: Loïs Lane – theatertour
Waar: Pluryn, Cardo Theater op het terrein van Werkenrode, Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek
Wanneer: Dinsdag 9 december 2014
Aanvang: 20.30 uur, zaal open vanaf 20.00 uur
Kaarten : € 15,00
Voorstelling: Staconcert

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Optreden Loïs Lane in Cardo Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.