[Foto’s] Toch fietspad door spoorkuil

De aanleg van een verhard fietspad door de spoorkuil is deze week alsnog begonnen.


Het fietspad langs de oude spoorlijn. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) verzet zich tegen de plannen van een verhard fietspad door de spoorkuil. “Een betonnen fietspad is slecht voor de overlevingskansen van gladde slang, zandhagedis en hazelworm”, stelde de werkgroep eerder. De gladde slang is, zo blijkt uit onderzoek, niet gevonden en dus kan de gemeente beginnen met de aanleg.

In de zomer leek het er nog op dat er geen betonnen fietspad op die plek zou komen. In plaats daarvan zou het betonnen pad op het huidige onverharde fietspad bovenlangs de spoorkuil komen te liggen. WMG kon daar mee leven. Het college is echter altijd al voorstander geweest van de situatie zoals nu wordt gerealiseerd.

WMG noemt de actie van de gemeente “onfatsoenlijk”. “Het gemeentebestuur heeft haar besluit hierover niet bekend gemaakt.”, valt er op de site van WMG te lezen. De werkgroep heeft in het stuk geen goed woord over voor het pad en geeft aan dat er juridische procedures gaan volgen. “Blijkbaar besteedt de gemeente liever haar geld aan een advocaat dan aan natuurbescherming.”


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Een aanwinst voor Groesbeek! Of uhh, voor Berg en Dal….

Fietser

Wat maakt dat nu uit. Grind of beton. Die slangen zien toch het verschil niet. En op beton kunnen ze beter oversteken en gezien worden. En de slangen kunnen weer op het schelpenpadje gaan leven.

Nick

Nu nog een bordje verboden voor voetgangers erbij zodat het pad niet volloopt met rollators en er kan eindelijk doorgefietst worden.

henk

Geld over de balk gooien. Nog geen 50 meter hoger ligt het schelpenpaadje, als ze dat opknappen of daar een laag overheen gooien dan was het toch opgelost. Als dit langs het spoor doorgaat dan moeten ze op zijn mits het schelpenpaadje afsluiten. Gun de natuur ook hun rust.

De nachtboswachter
Nou men is erg blij met dit fietspad vooral de mensen die elke morgen richting Nijmegen Malden moeten naar hun werk en de mensen die per scootmobiel of rollators of rolstoel toch graag van huis gaan de natuur in men kan zo door het bos gebied haast overal naar toe.ik durf het haast niet te vragen Staatsbosbeheer kunnen jullie ook wat bankjes plaatsen langs deze mooier route en wat Led lantaarns plaatsen bij voorbaat dank.want de inkomsten uit de bomenkap loopt immers in de miljoenen.toch een leuke kerstgedachten toch.Ben benieuwt of leden van de Milieu Werkgroep het pad ook mijden.trouwens… Lees meer »
John

Wat een geldverspilling weer van Groesbeek. Amper 30 meter verderop ligt een prima fietspad. Ik fiets daar vrijwel iedere week en ik kan vertellen dat die verhalen dat je op het bestaande pad slecht kunt fietsen pure onzin zijn.

klaas

prima dat fietspad en niet lullen over geld verspilling een aan winst ons allemaal. grootte klasse

nachtboswachter waar kun je op dat stuk fietspad met een rollator,scootmobiel,rolstoel haast overal naartoe zonder van de beton af te wijken,want als je van de speelwei richting het bruggetje gaat of nog verder is er geen pad naar links of rechts waar die mensen naartoe kunnen,dus waar kunnen ze in dat bosgebied haast overal naartoe volgens jou.

henk
geen verspilling, natuurlijk wel. Je legt aan de nijmeegsebaan toch ook geen 2de fiestpad naast het al bestaande aan, er ligt er namelijk al een. Schelpenpad is prima en daarnaast ligt de oude heumensebaan ook prima voor fietser en wandelaars. Ja het schelpenpad gaat een beetje omhoog en laag maar dat moet geen probleem zijn. Geld weggooien, niet meer en minder. En wat als prorail of de NS het spoor weer een nieuw leven laten leiden? ( hopelijk niet ) maar het spoor is eigendom van hun. Dan weer kosten maken door alles weer weg te halen en alsnog het… Lees meer »
Klaas

Henk je lult uit je nek

henk

ik wil er geen chat van maken, maar wat klopt er dan niet Klaas? het gaat mij niet om slangen of andere beesten want die zitten ook op het schelpenpad,maar dat pad is prima om te fietsen. Gebruik ik bijna dagelijks om naar mijn werk te fietsen in de stad. Schelpenpad, maldensvlak en dan uitkomen in Brakkenstein.

De nachtboswachter
Ja Rob dat punt heb ik in behandeling ook een mooier houten trap bij de brug half weg in de spoorkuil.en ook dat schelpenpad door het bosgebied voor scootmobiel en mensen die moeilijk per rollators rolstoel het bosgebied in willen.men heeft voor elke doel groep wel een leuk alternatief maar deze doelgroep laat men toch in de steek.en Henk denk niet alleen aan je zelf als het binnenkort gaat vriezen en sneeuwen en ik kom iemand tegen op het boven gelegen schelpenpad op de fiets dan moet jij dat zijn dat kan niet missen.en deel Klaas zijn mening ook Henk… Lees meer »
henk
sociaal denken is geld uitgeven aan doelen die voor iedereen goed zijn en niet aan een fietspad wat verderop er al ligt, als ze dat gewoon opknappen desnoods ook met een betonnen laag dan ben je er toch ook. Het is of het een of het ander. In de winter ga ik trouwens met de auto naar men werk. Vroeg donker en er is weinig tot geen verlichting in het bos en dan kom je ook nog weleens een ree of vos tegen op het zelfde schelpenpad. Een slang heb ik er trouwens tot nu toe hoog uit 4 gezien… Lees meer »
zak ma zegge

Nieuwe strooiwagen aanschaffen voor dat fietspad,even mee wachten dan kan Millingen ook mee betalen.

Marcel Poelen
ik zie het fietspad langs het spoor ook als een verbetering om sneller naar station Molenhoek, Malden of Nijmegen-Zuid te fietsen. Ik zie daar ook positieve milieu argumenten in. Er gaan zeker reptielen sneuvelen zonder aanpassingen, dat zou wel heel erg jammer zijn. Ik hoop dat daar nog een oplossing voor mogelijk is? Het fietspad door de spoorkuil heeft inderdaad geen enkele fatsoenlijke ontsluiting om links of rechts het bos in te gaan. De Nachtboswachter pleit volgens mij ook terecht voor die oplossing en wat bankjes langs de route. Naar mijn mening heeft B&W de Werk Groep Milieu Beheer op… Lees meer »
henk

die ontsluitingen zitten wel op het schelpenpad. bruggetje, oude heumensebaan, rijlaan, dus waarom niet het schelpenpad opgeknapt?
Geld weg gooien daar zijn we goed in.

bosbes
Wat helaas in bovenstaand bericht op degroesbeek.nl ontbreekt, is een melding van de achterbakse manier waarop de gemeente dit fietspad heeft doorgedrukt. Ze waren maandagochtend voor zonsopgang al met man en macht bezig om snel het fietspad aan te leggen, voordat de handhavingsautoriteiten (Flora en Faunawet) konden ingrijpen. Heel sneaky dus. Het is de bekende werkwijze van Sjaak Thijssen en co om een voldongen feit af te dwingen en een omonkeerbare situatie te creëren. De verantwoordelijk wethouder is Giesbers, u weet wel van die partij VOOR OPENHEID (ik hoor het lijsttrekker Erik Wijers nog zeggen tijdens het debat bij omroep… Lees meer »
bellefante

Wat maken jullie je toch overal druk om wat maak het uit wel of geen fietspad zijn allemaal boterhammetjes gehaktballen

Gruusbekker

Fantastisch! Geweldig fietspad. Nu nog doortrekken naar de Scheidingsweg via Heumensoord en richting Duitsland tot aan Kleef en we hebben een perfecte fietsroute om mensen uit de auto te krijgen. En een prachtige toeristische route. Dank aan allen die deze route mogelijk gemaakt hebben!

Marcel Poelen
@ Bosbes; ik ben het geheel met je eens. Via de hyperlink van dit artikel kom je op de site van de WMG. Daar lees je dat B&W het rapport op vrijdag 21 november naar de RVO gestuurd. Op maandagmorgen 24 november start de aanleg met een tiental werknemers en groot materiaal van de aannemer. Die aannemer is niet op zondagavond 23 november gebeld! Dat rapport lag al enige tijd in een lade van de VOLG wethouder en was al bespreekbaar gemaakt bij het college van B&W (PVDA en GVP). De datum van het onderzoeksrapport mag VOLG even voor ons… Lees meer »
wpDiscuz