Inzamelingsactie Voedselbank

De Voedselbank Groesbeek en omstreken houdt zaterdag 13 december 2014 tussen 8.30 en 18.00 uur een inzamelingsactie bij zes supermarkten.

Tijdens deze actie wordt houdbaar voedsel ingezameld bij de volgende supermarkten: Supercoop en Albert Heijn in Groesbeek, Albert Heijn in Malden, Plus Verbeeten in Malden, Plus Voet in Mook en Albert Heijn in Millingen aan de Rijn.

We zijn bijna door de voorraad houdbare producten heen. Aanvulling van de voorraad is dus dringend nodig om de klanten ook in 2015 een redelijk voedselpakket te kunnen geven. Daarom vragen we klanten in de winkels om iets extra’s kopen en dat na het afrekenen aan vrijwilligers van de voedselbank geven. Dat voedsel verwerkt de voedselbank in de wekelijkse voedselpakketten. In de winkels is informatie over welk voedsel geschikt is om te geven.

Vanwege de gemeentelijke herindeling worden de activiteiten van de voedselbanken Millingen aan de Rijn en Groesbeek samengevoegd in de stichting “Voedselbank Groesbeek en omstreken”. Per gemeente mag er namelijk maar één voedselbank zijn. Voor de klanten verandert er weinig, zij kunnen hun voedselpakket blijven ophalen op dezelfde plekken.

Voedselbank Groesbeek en omstreken heeft uitgiftepunten in Groesbeek, Malden, Millingen aan de Rijn en Ooij. Elke week ontvangen bijna 100 huishoudens met totaal 230 personen, een voedselpakket.

Update 08-12-2014, 23:50 uur
Kringloop Groesbeek heeft aangegeven deze actie ook te ondersteunen door meer houdbare artikelen, zoals bijvoorbeeld soep, te doneren. Ieder gezin die afhankelijk is van de voedselbank krijgt ook een kerstbrood.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Laat alle ondernemers mee doen.maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn en die supermarken die miljoenen verdienen tijdens de feestdagen en hotels en eetgelegenheden en deze regering die dit gegeven teweeg heeft gebracht geef deze mensen allemaal ook wat geld.

henk

of het geld wat naar het fietspad gaat uitsparen en daar voedselpakketten voor kopen:)

Robbert B.

of stoppen met roken 🙂 .

Ria Patella

En vuurwerk.

Stekkenberger

Nachtboswachter ik ben het gedeeltelijk met je eens maar wel voor die mensen die daar terecht zijn gekomen zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen.
Maar niet voor die gasten die elke dag met tasjes bier van de winkel af komen of dagen in een kroeg zitten,en nog nooit iets
terug hebben gedaan voor de centen die ze elke maand weer op hun rekening gestort krijgen,om er dan weer gelijk mee naar de winkel of de kroeg gaan om nieuwe voorraad bier in te slaan

De nachtboswachter

Stekkerberger je heb gelijk.

Realist

@Stekkenberger: helemaal eens met wat je zegt.

jeuh

Moet de voedselbank hun naam over een jaar dan ook naar berg en dal veranderen of is Groesbeek hier wel goed genoeg voor.

Verder goed bezig uiteraard.

Roos

Jeuh,
het maakt niet uit waar het vandaan komt ,als de mensen die het (echt) nodig hebben het maar krijgen.
Als je de voedselbank nodig hebt ,ben je blij met wat je krijgt,en maak je jezelf niet druk of het nu uit Groesbeek of Berg en dal komt .

De nachtboswachter

Ook een idee om mensen gratis een kerstboom te schenken en kerstspullen.

Jeuh

Naam maakt uiteraard niet uit, daar gaat het niet om, maar 1 voedselbank per gemeente, dan ligt de naam van de gemeente meer voor de hand voor die voedselbank of niet?

Marcel Poelen

Ik ben uit respect voor de vrijwilligers van de voedselbank even belangstelling wezen tonen.
Het zag er zeer goed georganiseerd uit met allemaal vrijwilligers die precies weten waar ze het voor doen.
Ik vindt het ronduit geweldig net als die meer dan 100 huishoudens die op deze wijze een steuntje en vooral een warm hart krijgen toebedeeld.

Jennifer Janssen

@Marcel Poelen:
En waar is het respect voor de rest van de inwoners van MUG?
Waar is de respect voor die Groesbeker die voor de naam Berg en Dal gekozen heeft?

De nachtboswachter

Marcel zet Jennifer eens goed schaakmat.

wpDiscuz