Info-bijeenkomsten veranderingen zorg, werk en welzijn

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel op het gebied van zorg, werk en welzijn. De gemeenten krijgen er taken bij die nu nog via de AWBZ lopen, zoals huishoudelijke hulp, begeleiding van mantelzorgers en dagbesteding.

Jeugdzorg gaat in zijn geheel naar gemeenten. De nieuwe Participatiewet stelt gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk of een dagbesteding.

Informatiebijeenkomsten

Hoe gaan de MUG-gemeenten om met de veranderingen en de extra taken? Wat betekenen de veranderingen voor u? Bij wie kunt u straks terecht voor ondersteuning of voor een indicatie?

De MUG-gemeenten vinden het belangrijk om u goed te informeren en uw vragen te beantwoorden. Daarom organiseren ze op 10 en 11 december twee inloopbijeenkomsten voor alle inwoners. Tijdens deze bijeenkomsten zijn onder andere medewerkers van de gemeenten, leden van de Sociale Teams en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aanwezig om antwoord te geven op uw vragen.

Locaties en tijdstippen

10 December: in de Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek
11 December: in de Sprong, Prins Bernhardstraat 3 in Ooij

U kunt tussen 16.00 en 20.00 uur op ieder gewenst moment binnenlopen.

Vragen

Heeft u vragen en kunt u niet naar de inloopbijeenkomsten komen? Dan kunt u tijdens kantooruren uw vraag telefonisch stellen via telefoonnummer 14024. Of mail uw vraag naar [email protected] of [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: MUG-gemeenten

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Info-bijeenkomsten veranderingen zorg, werk en welzijn

Reageren is niet toegestaan.