Slotmanifestatie “Eén en al Groesbeek”: Stekkenberg

De wijk Stekkenberg is natuurlijk ook aanwezig bij de slotmanifestatie Eén en al Groesbeek op zondag 28 december.

Een_en_al_Groesbeek_Stekkenberg-DGB
V.l.n.r.: Thé d’n Bèr, Peter de Schoester, Mattus de Muus, Jan d’n Bier, Wim ’t Olliepitje, Broer d’n Boes, Peet van Thé d’n Bèr, Kees Heijmans (Brilleke).
Niet op de foto: Samantha Nillessen en dochter Liz, Natascha Janssen, deez bleeve nie plekke.

De manifestatie bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste deel vindt plaats op Sportpark Noord waar de wijk Stekkenberg “onder elkaar” een feestelijk programma zal afwerken tussen 11.00 uur en 12.45 uur. De kernen hebben namelijk eerst een ochtendprogramma in hun eigen kern. Voor de ouderen is er een gratis Bingo met leuke prijzen, er zal Jeu de Boules worden gespeeld en voor de jongeren een sportief gebeuren waarover later meer bekend zal worden gemaakt.

Ook voor eten wordt gezorgd dus u kunt na het eten vanaf Sportpark Noord meedoen met de verplaatsing van de Stekkenberg naar het Marktterrein in het centrum. Dat zal gebeuren met “het treintje van de Oude Molen”, dus u hoeft niet te lopen als u wat minder ter been bent en de fakkeldrager van de Stekkenberg zal met paard en wagen de stoet aanvoeren.

Op het Marktplein is dan hét programma van 14.00 tot 18.00 uur, waarbij alle kernen zichzelf presenteren. De Stekkenberg zal daar een stand inrichten van 10 bij 5 meter waarin ruim 400 unieke oude foto’s van de wijk te zien zullen zijn alsmede oude ambachten, gereedschappen etc etc etc. Schoolfoto’s, sportfoto’s en foto’s van parochie Sionsheuvel alsmede foto’s van niet meer bestaande huizen en wijken zullen uw aandacht trekken. Ook zal er een prachtige maquette van de Schrouwenberg en de Stekkenberg te bewonderen zijn. Een tip: Vergeet uw leesbril niet want het is echt de moeite waard. Ook zal Handboog Schutterij Ons Genoegen een schiet baantje inrichten zodat u zich kunt bekwamen in het pijl en boog schieten.

Omstreeks 16.15 uur zal de Stekkenberg haar rijke geschiedenis presenteren op het grote podium en zonder al te veel te verklappen kan hier worden verteld dat een oude opa, gespeeld door Wim ‘t Olliepitje en zijn kleindochter door een fotoboek bladeren en op humoristische wijze door de hele geschiedenis heen zullen lopen. De foto’s die zij zien in het album, zullen op een groot scherm worden geprojecteerd zodat u mee kunt kijken. Dit optreden zal worden aangevuld door Theetje Bruuns die een oud Stekkenbergs lied ten gehore zal brengen.

Samengevat: Een manifestatie die u niet mag missen want ook alle andere kernen zullen zich op die dag op een soortgelijke wijze presenteren. Meer informatie volgt de komende tijd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Zeg laat je niet kennen kom allemaal vooral de jongeren om meer over vroeger te weten te komen.

De nachtboswachter

Mooier Actie foto.

wpDiscuz