Gedeeltelijk vuurwerkverbod in 19 gemeenten

In zeker 19 gemeenten geldt er rondom de jaarwisseling een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod. Dat meldt NU.nl op basis van haar eigen onderzoek.

Op vooraf bepaalde plekken wordt het afsteken van vuurwerk in die gemeenten strafbaar, overige gemeenten hanteren de landelijke richtlijnen. Vuurwerk mag op 31 december pas vanaf 18:00 uur (tot 02:00 uur op 1 januari) afgestoken worden. Eerder mocht men om 10:00 uur al beginnen met het afsteken van vuurwerk, maar die regels zijn deze zomer aangescherpt. Gemeenten willen vuurwerkoverlast beperken.

De vuurwerkschade in Groesbeek lag tijdens de vorige jaarwisseling fors hoger dan voorgaande jaren. Volgens burgemeester Harry Keereweer liep de schade op tot € 8000,-. Een jaar eerder was dit nog maar € 1600,-. Vuurwerkoverlast zorgt daardoor ook in het heuveldorp voor discussie.

Groesbeek stelt, evenals Ubbergen, rond de jaarwisseling overigens geen vuurwerkverbod in. Millingen heeft niet gereageerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, NU.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ria Patella

Laten we maar vast in de gemeente Berg en Dal beginnen.

Vuurwerk hoort bij oud en nieuw
Zoals oliebollen en bubbels
Zwartepiet hoort bij sinterklaas
Eeuwenoude traditie.s
Die niet verloren mogen gaan
De mensen hebben ook tegenwoordig
Overal wat over te zeuren

stom

@jan je hebt gelijk het hoort erbij,maar niet 1 week van tevoren.

Met de jaarwisseling vuurwerk is een traditie die we moeten bewaren. Maar die gasten die rond de kerst al lopen te knallen mogen ze van mij KEIHARD aanpakken.

Gruusbekse
Ik denk dat het inkorten van de afsteektijd weleens voor problemen kan zorgen. Vroeger kwamen de eerste knallen rond 10 uur sochtends en zwakte dan een beetje af in de loop van de dag. Ik denk dat het nu om 6 uur losgaat met groepen jongeren en kampvuren want het is inmiddels al donker. Van 6 tot 1 uur volop vuurwerk met dronken jongeren en gevaarlijke kampvuren. En illegaal vuurwerk blijf je houden nu en in de toekomst het word alleen maar harder. Ik vind persoonlijk die vuurwerk verboden onzin! Oudejaarsdag was voor mij als kind de mooiste dag van… Lees meer »
Klaas

Wel knallen maar niet vernielen

De nachtboswachter

Op den duur krijgt men aan alles een eind.omdat een kleine groep zich niet aan regels houd.

Stekkenberger

Ik hoor hier in de buurt nu al s,avonds knallen daar kunnen ze beter nu naar kijken maar niet met oud en nieuw.

Ria Patella

Groesbekse Je bagaterliseert het hele probleem.
Je spreekt jezelf ook tegen.
Eerst zeg je: Alle slachtoffers en schade ten spijt.
en In de zelfde zin, wie heeft er nu last van een paar rotjes en babypijlen.
Alle slachtoffers en schade komen niet door rotjes en baby pijlen maar door lawinepijlen, zeer zwaar en illegaal vuurwerk. Half en ladderzat vuurwerk afsteken
Al dagen van tevoren door groepjes jongelui bewust vuurwerk gooien naar auto’s, dieren en mensen.
Je schrijft zelf dat illegaal vuurwerk steeds meer zal gaan worden.
Met andere woorden het gaat nog meer uit de hand lopen.
DUS NU STOPPEN EN VERBIEDEN.

Eierdop

Inderdaad,nu al word er vuurwerk afgestoken,ik vind dit niet normaal .Mensen maar vooral dieren kunnen er vreselijk bang voor zijn , en worden hiermee nu al geconfronteerd .Zeer triest !! Vaak zijn het nog maar kinderen rond de 12 jaar die er nu al mee rondlopen .Flink aanpakken die handel.

telstar

in millingen hoor je ook veel knallen,
lijkt wel een bom die je hoort.
echt niet normaal,zeker zelf gemaakt

He Telstar, Volgens mij is dat Jennifer die flink aan de snert heeft gezeten.

Gruusbekse

@ria , dus jij wilt dat illegaal vuurwerk nog meer verboden gaat worden,
Hoe dan?

Ria Patella

Zo juist op TV!!!!!!!!!.
Oa bij aantreffen in een woning hypotheek intrekken.
Geeft dit al niet aan hoe uit de hand het loopt.
Groesbekse, en ga nou niet weer zeggen , hoe controleer je het.

kloeke

Ze krijgen of geen of een lage straf dat is het probleem.harder straffen,maar ja dit is Nederland.

Gruusbekse

@ Ria wat bedoel je nu precies? Ik kan er geen touw aan vast knopen.

Ria Patella
Gruusbekse. Net voor dat ik mijn laatste posting schreef, zat ik naar de TV te kijken.In dat programma werd de mogelijkheid gesteld dat wanneer de politie grote hoeveelheden illegaal vuurwerk vind in een woning de hypotheek verstrekker en de verzekeraar en ook de huurbaas hun overeenkomst kunnen, mogen opzeggen. Zoiets dat nu ook bij wietteelt mogelijk is. Begrijp je nu als ze al naar dit soort middelen toe willen, het probleem gigantisch is. Begrijp me goed. Ik heb niets tegen vuurwerk, als wat jij zegt,het blijft met een paar rotjes en wat baby pijltjes. Teveel losers hebben het al teveel… Lees meer »
De nachtboswachter

Ja Ria zo gaat het al met haast alles taakstraf enkelbandje wou dat men vroeger ook zo had gedacht 3 tot 6 maanden voor het stelen van een fiets 1 jaar voor een inbraak moord 12 tot 15 jaar doodslag 4 tot 5 jaar regelmatig in kontakt komen met justitie tbs we blijven humaan en dat brengt van allelei vormen van crimaliteit teweeg en dan de lone.s wolves die er rond lopen Nederland is een paradijs voor criminele.

Dennis

Ik vind het veelste laat die nieuwe regel.. Want mij kinderen kunnen nu veel sneller en ongeluk krijgen omdat het donker is

onbekende pyro
haha wat een stel debielen zeg.. wie gaat zich er nou aan houden woon zelf ook in groesbeek en ik sta om 10 uur op de straat ik ga me er dus echt niet aan houden aan de afsteektijden het is 1 dag in de week wat een falend land is dit zeg.. iedereen die ervan houd steekt om 10 uur af ze kunnen er helemaal niks tegen doen te weinig politie of handhaving en tja.. niemand houd zich aan 6 uur.. en als ze je aanhouden zeg je dat je het niet wist wat kunnen ze dan doen??? Juist… Lees meer »
wpDiscuz