Avond over buurtpreventie rond het Groeske

Op dinsdagavond 9 december a.s. om 19.30 uur organiseert Wikke Raijmakers van Welzijn Groesbeek een avond over buurtpreventie voor bewoners uit de wijk rond buurtpark het Groeske.

De avond is in de Adelbrecht-Windekindschool (Cranenburgsestraat 112a) en begint om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Nu Buurtpark het Groeske een prachtige wandel- en ontmoetingsplek is geworden, willen buurtbewoners stilstaan bij de vraag hoe je als bewoners kunt bijdragen aan leefbaarheid in en rond het park en de wijk in samenwerking met gemeente, welzijnswerk en politie.

Als u zich af en toe onveilig voelt in uw wijk of zich zorgen maakt over de leefbaarheid, dan is daar iets aan te doen. Samen met andere betrokken buurtbewoners kunt u het verschil maken in een buurtpreventieteam. Wijkbewoners zijn van harte welkom om op 9 december aan te schuiven om te laten weten wat hen bezighoudt, speciaal met betrekking tot het gebruik van het nieuwe park. Het plan is om na deze eerste verkenningsavond een Groeske-buurtpreventieteam te gaan vormen met degenen die dat willen.

Dat buurtpreventie echt werkt, blijkt uit de resultaten in de wijk Stekkenberg. Daar werken volwassenen en jongeren succesvol samen aan een leefbare wijk. Het aantal overlastmeldingen is daardoor sterk gedaald. De leden van een buurtpreventieteam weten wat er speelt in de wijk en hebben een luisterend oor voor andere bewoners. Zo lopen problemen niet uit de hand en neemt het woonplezier voor alle bewoners toe. Ook de onderlinge contacten tussen bewoners verbeteren.

Het grote voordeel van buurtpreventie is dat alle signalen over overlast, onveilige plekken en onrust worden verzameld op één centrale plek. Vanwege de nauwe samenwerking met allerlei instanties kan snel de juiste actie worden ondernomen. Aanstaande leden van een buurtpreventieteam krijgen een praktische training waarin ze leren hoe ze op straat andere mensen kunnen aanspreken en hoe ze goed kunnen luisteren naar problemen en signalen van bewoners die met overlast en onveiligheid te maken hebben.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: [email protected]. Zie ook: www.buurtparkgroeske.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
haha

het zal me benieuwen

De nachtboswachter

Nou dan moet men maar eerst meelopen met het wijk team op de stekkenberg.om kennis op te doen.

haha

waarom doe jij dat niet de boswachter als je alles zo goed weet

De nachtboswachter

Ha ha omdat ik vaak onregelmatige dienste draai Ha ha.

wpDiscuz