Slotmanifestatie “Eén en al Groesbeek”: Berg en Dal

Vanaf begin van dit jaar zijn de vertegenwoordigers van een groot aantal Berg en Dalse verenigingen bij elkaar gekomen om te overleggen hoe we Berg en Dal tijdens de slotmanifestatie kunnen vertegenwoordigen en hoe wij ons dorp willen presenteren.

Een_en_al_Groesbeek_Berg_en_Dal
Op de foto: v.l.n.r. Anne Houterman, Jan Jansen, Ton Strijbosch, Imke de Haas, Theo van Steen en Rob Bouwman.

Na lang brainstormen zijn wij eruit: wij gaan de geschiedenis van Berg en Dal op een originele en ludieke manier uitbeelden.32 figuranten van jong tot oud verlenen hun medewerking om de act tot een belevenis te maken. 29 november vindt de eerste repetitie in dorpshuis Kerstendal plaats. Als alles goed gaat en het zo loopt zoals de vertegenwoordigers bedacht hebben, dan zal de presentatie op 28 december een spektakel worden. Alle medewerkers hebben er in ieder geval al veel zin in en hopen dat er vele dorpsbewoners de 28ste december in Groesbeek komen kijken.

Het programma begint om 13.45 met het ontsteken van een vuur op het Dorpsplein en duurt tot 18.00 uur. De presentatie van Berg en Dal zal dan omstreeks 14.30 uur beginnen. Ook zullen wij als “pannenkoekendorp” in onze stand mini pannenkoekjes presenteren waarbij de mobiele kookstudio, die d.m.v. subsidie van de commissie wijkwensen van de gemeente Groesbeek werd gerealiseerd, weer wordt ingezet.

Samengevat: een manifestatie die u niet mag missen want ook alle andere kernen zullen zich op die dag op een soortgelijke wijze presenteren. Meer informatie volgt de komende tijd. Klik op de linkjes hieronder voor artikelen op DeGroesbeek.nl over de slotmanifestatie.

Slotmanifestatie Eén en al Groesbeek: Heilig Landstichting
Slotmanifestatie Eén en al Groesbeek: Breedeweg
Slotmanifestatie Eén en al Groesbeek: Stekkenberg
Slotmanifestatie Eén en al Groesbeek: bijeenkomst De Meent
Slotmanifestatie Eén en al Groesbeek: info (kort)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Als het kan nemen jullie ook wat Berggeiten mee.

Henk

die hoeven toch geen slotmanifestatie te geven / houden. Het wordt toch allemaal Berg en Dal.

koekebakker

Een gesubsidieerde kookstudio om pannenkoeken te bakken???? Ik denk dat we onze belastingcenten wel iets beter hadden kunnen besteden.

Groesbeker

ja sorry hoor, maar ik wordt er een beetje onpasselijk van.
Die gasten wilen HUN dorpje met die geweldige geschiedenis presenteren maar dat moet wel op het dorpsplein in Groesbeek en ook nog eens met Groesbeekse subsidie??
Ga lekker elders poppenkast en rollenspelletjes spelen..wat een verspilling van geld en vooral tijd is deze onzin.

De nachtboswachter

Nou KAKKIE bakt heerlijke rijfkoekenjes en ik hoop dat hij er bij is.op deze Slotmanifestatie.

Jan Klaasen

Met de trommel en de fluit,
Zo blaast Berg en Dal het Groesbeekse droompje uit

wpDiscuz