In beweging om vallen te voorkomen: deelnemers gezocht!

Het is december en de feestdagen komen om de hoek kijken. Mensen trekken er op uit, op zoek naar gezelligheid en komen in beweging. En dat is goed! Want bewegen is belangrijk, zeker voor ouderen. Alleen soms gaat dit met vallen en opstaan.

Vanuit het Radboudumc zijn we daarom gestart met een onderzoek naar het voorkomen van vallen door bewegingstraining bij 60-plussers. We bieden twee vormen van loopbandtraining aan en onderzoeken in hoeverre deze trainingen het lopen verbeteren en het risico op vallen verminderen. Doet u mee?

Wie zoeken we?

We zoeken mannen en vrouwen die gemotiveerd zijn om het lopen te verbeteren en het valrisico te verminderen. U komt in aanmerking voor deelname als u voldoet aan onderstaande criteria. U bent:

– 60 jaar of ouder
– in de afgelopen 6 maanden 2 keer of vaker gevallen
– woonachtig in (de omgeving van) Nijmegen/Groesbeek

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust, geheel vrijblijvend, contact op met Freek Nieuwhof (junior onderzoeker afdeling Geriatrie). Via e-mail: [email protected] of telefoon: 024-3617397 (maandag) of 024-3610986 (dinsdag t/m vrijdag).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Dus het vallen en opstaan verbeteren.zou een paar lessen in judo ook heel goed zijn.gericht op valbreken hoe je terecht moet komen ook belangrijk.naar deze valpreventie.

wpDiscuz