Keereweer waarnemend burgemeester nieuwe gemeente

Maandagochtend is de heer ing. H.W.C.G. Keereweer benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groesbeek.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Op 1 januari 2015 is de herindeling een feit. De gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen zijn bij Wet van 14 mei 2014 samengevoegd tot de nieuwe gemeente Groesbeek. Ten gevolge van de herindeling worden de gemeenten Groesbeek (oud), Millingen aan de Rijn en Ubbergen per 1 januari 2015 opgeheven.

De heer Harry Keereweer (65 jaar, PvdA) is al vanaf 1 april 2012 waarnemend burgemeester van de gemeente Groesbeek en vanaf 26 september 2013 is hij tevens waarnemend burgemeester van de gemeente Millingen aan de Rijn. De heer Keereweer is van 2003 tot 2011 lid geweest van het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Hij heeft diverse bestuurlijke functies bekleed; van 1992 tot 2003 was hij directeur bij een Bodem- en Milieuadvies bedrijf, van 1972-1992 werkzaam bij de provincie Noord-Brabant onder andere als projectleider Infrastructuur en Milieu. Van 1978-1992 was hij lid van de gemeenteraad van Wijchen.

Prick_Keereweer_DG1_Frans_Aleven
Links Gerd Prick, oud-burgemeester van Groesbeek. Rechts waarnemend burgemeester Keereweer. Foto en rechten: Frans Aleven.

Procedure

De heer C.G.A. Cornielje, Commissaris van de Koning heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Groesbeek, besloten tot het aanstellen van een waarnemend burgemeester in deze gemeente per 1 januari 2015. De heer Keereweer zal op 2 januari 2015 tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente in het gemeentehuis in Groesbeek worden beëdigd door de Commissaris van de Koning.

In het begin van 2015 zal zo spoedig mogelijk de procedure worden gestart om tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Groesbeek te komen. Naar verwachting zal de benoeming medio 2015 plaatsvinden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Dat word een flinke klus vraag me af wie geschikt is als Burgermeesterkeereweer stopt wie zou geschikt zijn ben benieuwt of er mensen zijn die regelmatig op de Groesbeek reageren.een idee hebben voor deze nieuwe gemeente.

Henk

Hij was toch al waarnemend burgemeester?
Harrie Driessen for Mayor, Alcalde, burgermeister. Kent Groesbeek, werkt er al. Is persvoorlichter. Maar of hij wil??

koekebakker

Wie wil er nou burgemeester van Berg en Dal worden?

Leen

@ Koekebakker; Hans Peters?

Gerda

Diepe zucht, zijn we van hem nu nog niet verlost

www.hanspeters.eu

Nee echt niet Leen, neem een ding van mij aan ik ben iemand die niet anoniem reageert. Overigens vind ik Harry Keereweer een uitstekend burgemeester, hij staat open voor iedereen en zit neutraal de vergadering voor. Harry gefeliciteerd met je herbenoeming.

De nachtboswachter
Nou Theo vind ik wel uitstekend geschikt voor burgermeester aan gezien hij goed op de hoogten is over het groesbeek dat hoorden ik ook bij de oudere en jongeren in het bos.jammer hij stopt met zijn politieke loopbaan.en zingen en vertellen en onderwijs geven en is voor behoud van onze bossen.en dank zei hem hebben we ook een mooi fietspad in de spoorkuil en hij hard ook het centrum een mooier aanblik willen geven in plaats van die hoogbouw.wat vind jij hans wat is jouw mening.vele zijn het wel met mijn eens maar of het kan hij moet het ook… Lees meer »
Bruukse

nee he hij nog als burgemeester wa motte we dr me

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter dan zijn procedures voor en daar houd ook ik mijzelf aan

kloeke

Jan meesters!!!

kiezersbedrog

@hanspeters.eu. Ja Hans, afspraak is afspraak, en … belofte is belofte.

De nachtboswachter

Nou ik vindt onze Burgemeester Harry Keereweer een toffe Peer.

Sonja

@ kiezersbedrog: als je steeds zoveel kritiek hebt, wees eens een eerlijk iemand en schrijf gewoon onder je eigen naam.

kiezersbedrog

@ sonja. groet Jan

Henk

Jan, met de korte achternaam.

wpDiscuz