Verbouwing gemeentehuis Groesbeek volop in gang

Vanaf september is er hard gewerkt in het gemeentehuis van Groesbeek. Er moet veel werk verricht worden in korte tijd. Het gemeentehuis in Groesbeek wordt flink verbouwd om alle ambtenaren van de nieuwe gemeente te kunnen huisvesten en inwoners goed te woord te kunnen staan.

Gemeentehuis_MUG_nieuw-DGB

Er komen onder andere extra spreekkamers, werkplekken en vergaderruimtes. Daarnaast krijgt het gemeentehuis een nieuwe entree aan de Dorpsstraat. De voorgevel van het gemeentehuis verandert van een gesloten blok in een open en publieksvriendelijke entree die aansluit bij het nieuwe centrum van Groesbeek. Op de voorgevel komt met belettering ‘gemeentehuis’ te staan. Bezoekers kunnen het gemeentehuis dan ook vanaf de Dorpsstraat betreden. De ingang aan het Dorpsplein blijft behouden.

Publieksvriendelijk ontwerp

In het voorjaar hebben meerdere architectenbureaus ontwerpen voor de verbouwing ingediend. Er is gekozen voor het ontwerp van architectenbureau Pieter Oosterhout omdat dit ontwerp voorziet in een entree aan de Dorpsstraat en in twee extra vergaderruimtes. Deze vergaderruimtes komen boven de nieuwe ingang, in een uitbouw op de eerste verdieping. De nieuwe ingang wordt hierdoor geaccentueerd en krijgt een overkapping. Ten slotte wordt ook de raadszaal onderhanden genomen. De raadszaal krijgt een groter raam wat de openheid van de gemeente symboliseert.

Uiteraard draagt de verbouwing bij aan de verduurzaming van het gemeentehuis. Het gebouw is na de renovatie energiezuiniger en voldoet beter aan de huidige duurzaamheidsnormen.

Planning

Nog voor de kerst zullen de eerste ruimten in gebruik worden genomen. De verbouwing zal op 1 januari 2015 grotendeels voltooid zijn. Tijdens de verbouwing blijft het gemeentehuis van Groesbeek open en vindt de dienstverlening gewoon doorgang. Het gemeentehuis van Ubbergen sluit in het nieuwe jaar haar deuren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
KritischGrsbk

“Vanaf september is er hard gewerkt in het gemeentehuis van Groesbeek”……..
vanaf september pas? zal ‘ns tijd worden dat ze daar (hard) aan ‘t werk gaan !

“De gemeentehuizen van Ubbergen en Millingen aan de Rijn zullen vanaf 1 januari hun deuren sluiten.”

Het gemeentehuis in Millingen bestaat allang niet meer.
Is nu een Kulturhus (D’n Ienloop) 🙂

De nachtboswachter

Laat ze hun gang gaan.

de buurman

Komen er ook stapelbedden ? of Bokspringers

Henk

Schandelijk hoe ze de auto’s parkeren dat noemen ze parkeer beleid mensen met een rolstoel kunnen er niet door

Lambert

Er komen onder andere extra spreekkamers, werkplekken en vergaderruimtes. Daarnaast krijgt het gemeentehuis een nieuwe entree aan de Dorpsstraat. De voorgevel van het gemeentehuis verandert van een gesloten blok in een open en publieksvriendelijke entree die aansluit bij het nieuwe centrum van Groesbeek. Op de voorgevel komt met belettering ‘gemeentehuis’ te staan. Bezoekers kunnen het gemeentehuis dan ook vanaf de Dorpsstraat betreden.

Zeer vreemd artikel. In eerdere berichtgeving is gemeld, dat het gemeentehuis juist groot genoeg was en er geen uitbreiding nodig was. Is dit voortschrijdend inzicht of het volgende wanbeleid?!!

Henk

Ik wist niet dat er in Groesbeek ook een gemeentehuis stond. Gaan ze er een bouwen? Het is toch het gemeente huis van Berg en Dal dat in Groesbeek staat. Gelukkig dat er een eigen gemeentehuis voor Groesbeek komt.

ikke

gezien de ‘gigantische’ aanbouw was het misschien goedkoper geweest om enkele burootjes tegen elkaar aan te schuiven……

Ria Patella

Geld moet rollen. Maar helaas niet door ons.

Bredeweg

Komen er nog meer slaapkamers bij……

www.hanspeters.eu
Die verbouwing kost nogal wat en inderdaad er moeten meer ambtenaren aan het werk kunnen. Ik heb tegen gestemd, omdat ik oa voorgesteld heb, het Blokkerpand over te nemen om daar de extra ambtenaren een plek te bieden. Blokker zou dan in het nieuwe gebouw kunnen huisvesten, wederom een leegstaand pand gevuld, met weliswaar bestaande winkels. Wat ik het lelijkste vind, is de gevel aan de Dorpstraat, het lijkt wel een zeecontainer, die daar op een paar zuilen geplaatst wordt. Een zeecontainer was in ieder geval wel goedkoper geweest. Enig voordeel aan zinken container, is dat deze is gemaakt door… Lees meer »
kloeke

Nee hans…dat word een skybox voor elite met de wijnfeesten….

De nachtboswachter

Dat is modern en het past bij dit gemeentehuis niks mis mee.

ben.helder

Kloeke toch, een skybox voor de elite! Het wordt wellicht de skybox voor Frans Belgers.
Het is erg grappig om in de ivoren toren nu een raam te zien. Leuk voor Sjaak of zou er een restaurant kunnen komen voor gewone burgers? Wij betalen tenslotte die maffe verbouwing!

Sonja

Wellicht meer openheid en transparantie!!!

Skiep miep

benieuwd hoe lang het duurt voordat het zebrapad voor de deur ligt.

Toontje

@Hans Peters: Is het zink? Ik dacht lood. Lood om oud ijzer…

De nachtboswachter

Toontje en Hans Peters laat het net zijn wat het is het bouwbedrijf Kaal is een Erkend bouwbedrijf in de gehele regio en men weet precies hoe het moet passen binnen dit wat meer modern centrum hier is over naar gedacht.en de blokker heeft nu al zakenlui die er graag willen beginnen.

kloeke

Hoe gaat eigenlijk zo een vergunningaanvraag voor die aanbouw?komt dat ook in het groesbeeks krantje?net zoals wij dat moeten doen?Of is het gewoon,wij gemeente hoeven niets aan te vragen…serieuze vraag.

kloeke

In plaats van een plus of minnetjes, liever een antwoord.

wpDiscuz