[Foto’s] Historische raadsvergadering Groesbeek

Vandaag (donderdag 11 december) neemt de gemeenteraad van de zelfstandige gemeente Groesbeek vanaf 16:00 uur afscheid. Dit gebeurt in De Mallemolen tijdens de laatste raadsvergadering van de raad in de oude samenstelling.


Laatste raadsvergadering huidige gemeente Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Er worden geen officiële besluiten meer genomen, dat gebeurde eerder deze maand voor het laatst. De agenda voor donderdagavond bestaat uit de opening en de presentatie van het boek “In het welbegrepen belang der gemeente”, geschreven door de heren Sjef Schmiermann en Toon Bosch. Tot slot kan er nog afscheid worden genomen van de raadsleden die vanaf 2015 niet meer terugkeren in de nieuwe, 23-koppige gemeenteraad. Het samenzijn is gepland tot uiterlijk 18.30 uur en iedereen is van harte welkom.

In Beek-Ubbergen is donderdag ook de laatste raadsvergadering en Millingen aan de Rijn heeft dat op 16 december. Groesbeek fuseert per 1 januari 2015 samen met Millingen aan de Rijn en Ubbergen tot de nieuwe (tijdelijke) gemeente Groesbeek.

Update 11-12-2014, 21:05 uur
De laatste raadsvergadering van de zelfstandige gemeente Groesbeek zit er op. Fotograaf Piet Spanjers was aanwezig om alles vast te leggen. Sjaak Kamps kreeg een onderscheiding na vele jaren in de raad en college Groesbeek.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Wat jammer moet wel even een traantje weg vegen.indien ik niet langs kom betekend dat ik het niet aan kan.

Burgemeester

Wat jammer is dit pfff snik .Maar ik jank nog harder als ik na de toekomst kijk .Want er kommen er nu te zitten die de boel verdraaien en de boel beliegen .Ook al stuurt hij Sylvia vooruit jammer Rob dacht dat ji man met ballen was maar niet dus

@burgemeester
De nederlandse taal is niet zo gemakkelijk, of…..?

Marcel Poelen
het was inderdaad een historische raadsvergadering en zonder debatten of besluiten. De presentatie van het boek ‘in het welbegrepen belang der gemeente”, geschreven door de heren Sjef Schmiermann en Toon Bosch’ was heel erg leuk. Sjef Schmiermann is naast schrijver ook een begenadigd spreker met een grote dosis humor. De burgemeester heeft met gepaste opmerkingen en met humor afscheid genomen van de laatste gemeenteraadsleden van het oude Groesbeek. Jan Poelen was als nestor van de Raad helaas door ziekte afwezig, beterschap Jan! Sjaak Kamps werd koninklijk onderscheiden voor zijn 10 tallen jaren in de politiek. Van harte Sjaak! En al… Lees meer »
De nachtboswachter

Echt heel leuk zeg daar kom ik morgen vroeg op terug.hier heb ik echt nachtrust voor nodig.

De nachtboswachter
Het lijkt wel een Sprookje waarin uiteindelijk toch alles weer koek en ei word.Hans en Rob zijn weer vriendjes geworden.Rob pakt Hans zijn hand vast en zegt ik hard het zo niet bedoeld man.en Huub en Joop denken we zullen zien wie dit gebeuren het mooiste naar buiten brengt de Gelderlander of het Groesbeeks Weekblad joop houd het meestal kort gezien eerdere verslagen en het Groesbeeks weekblad moet gewoon blijven omdat Huub van hort naar her moet en Joop meestal op een terras blijft hangen en gezien wil worden.nee het Groesbeeks weekblad moet gewoon blijven om toch op een leuke… Lees meer »
De nachtboswachter

De bitterballen waren ook lekker zo te zien en de foto.s spreken boekdelen.Dank Piet je zit ook overal in de regio soms ben je snelle als de Gelderlander prachtig.

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter ik was ontzettend boos op Rob. Bij ons was er sprake van maatjes, wij waren vrienden. Wij zijn acht jaar en langer met elkaar opgetrokken. Ik heb gisteren de boel uitgesproken, Ik ben niet van dat haatdragende. En desondanks dat wij het politiek niet eens zijn, wil dat nog niet zeggen, dat dit onze vriendschap in de weg zou moeten staan. En daar gaf ik m gisteren een hand op.

Ria Patella

Hans, je bent een zacht gekookt eitje.

De nachtboswachter

Gezien de foto ging het niet echt van uit je hart.Hans of hard je de nodiger wijntjes op grapje.vraag maandag een passend plaatje aan van Dennie Cristian bij oproep Groesbeek.

Ria Patella

Beste Hans.
Al je goede bedoelingen en ideeën ten spijt ben ik tot de conclusie gekomen dat je niet geschikt bent voor de politiek
Je mist iets, en dat is een bepaalde hardheid. Een ruggegraat.
Je hebt je te snel in rol geschikt.
Dat je Rob de hand hebt gegeven toont dit weer aan.
Om je idealen te bereiken in de politiek moet je over lijken.
Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.
Rob heeft dat veel beter begrepen en jij trapt er weer in door hem de hand te schudden.
Hans ga gewoon leuke dingen doe voor je zelf.
Groet RIa.

kloeke

Ria,hans is in mijn ogen 1 van de weinige die zijn poot stijf houdt. En juist goed als je zakelijk en privé gescheiden kunt houden. ..Daar kunnen andere nog van leren (thijssen)nu word hier 1 iemand afgerekend maar laten we de rest dan ook ff Doorlichten…..

De nachtboswachter

Kloeke door een Scanner.

Ria Patella

Begin maar Kloeke.

Ria Patella

Kloeke: Niets ten nadelen van Hans als mens.
Maar hij heeft blijkbaar het spelletje van Rob niet begrepen en door gehad.
Rob heeft van het begin af rekening gehouden met meerdere scenario’s Daar heeft hij zijn zgn vriendschap voor op het spel gezet.
Als je dit soort spelletjes niet door hebt red je het niet in de politiek.

Henk
Beste Ria, buiten de politiek hebben sommige raadsleden gewoon een vriendschap en gaan ze lekker elk jaar een weekendje weg. Weg van de politiek, weg van huis, gewoon gezellig slap ouwehoeren omdat dat bij een vriendschap hoort. Binnen de muren van het gemeentehuis gaan de koppen ieder weer een eigen kant op. Zowel Rob als Hans zijn gewoon mensen van vlees en bloed die dus binnen de muren helaas een groot meningsverschil hebben gekregen en dat kan een vriendschap kosten, maar ik geloof dat ze beide wel volwassen genoeg zijn om daar buiten de muren uit te komen. Hans is… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Precies Henk. Tjonge wat n commentaar over niks, ik begin ook steeds meer te twijfelen over het nut en de noodzaak van een reactie hier. Als ik geen ruggengraat had gehad Ria dan stemde ik overal in mee, had ik geen 1632 voorkeurstemmen en sloot me aan bij de vorige spreker

kloeke

Ria,dat zegt toch meer over Rob dan over hans…

De nachtboswachter

Hans trek het je niet aan kritiek 1632 stemmen zegt genoeg.en in het voordeel van jou partij.kritiek moet je boven staan.ook een teken dat je leeft.

Ria Patella

Helemaal eens Kloeke.
In de politiek moet je een doerak zijn.
Hans is een te goed mens om een doerak te zijn.
Vandaar dat Rob hem van af het begin van de herindeling gepiemeld heeft.

wpDiscuz