Coalitie CDA, GVP, C90, GJS, VOLG en Voor Berg en Dal

Er komt een coalitie van 6 partijen in de nieuwe gemeente Groesbeek-Berg en Dal: CDA, Groesbeekse Volkspartij (GVP), Combinatie ’90 (C’90), GJS Millingen, VOLG en Voor Berg en Dal. In totaal hebben deze partijen 15 van de 23 raadszetels.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het college krijgt 4 deeltijdwethouders. Voor het CDA, winnaar van de verkiezingen, is dit Sylvia Fleuren. Ria Barber (C’90) en Sjaak Thijssen (GVP) zullen namens het lokale MUG-blok (GVP, C’90 en GJS) de wethoudersposities innemen. Na 1,5 jaar maakt Barber plaats voor Alex ten Westeneind van GJS. Erik Weijers wordt namens VOLG wethouder.

Vorige week werd al bekend dat bovengenoemde coalitie de voorkeur van het CDA had. Voor Berg en Dal is daar nu bij aangesloten. De formatie is soepel en snel verlopen.

De eerste raadsvergadering van de nieuwe raad is op 2 januari 2015.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 42 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Jammer dat Rob zich zo van zijn slechte kant laat zien
(ja KIWI) , de partij met 2124 stemmen voorbij lopen en maar zeggen we blijven lekker naast elkaar zitten. Wat kunnen sommige mensen toch tegen vallen.

John

Ik heb altijd gedacht dat een POLITIE ambtenaar ten alle tijde eerlijk te werk gaat.
Maar NEEN meneer ROB ging huichelen met de duivel ( GVP )
Een echte tegenvaller van het CDA principe. Kan nu al zeggen:Jullie worden er op afgerekend.

kiezersbedrog

CDA is blijkbaar in zee gegaan met partijen die na komen wat ze voor de verkiezingen hebben toegezegd. Om meteen bij de onderhandelingen al terug te komen op eerdere beloftes is op z’n zachts gezegd “niet handig” en in de politiek heet dat…. ongeloofwaardig. De one-issue partij is na het verlies van het referendum volledig de weg kwijt.

Ria Patella

Hypocriet

Ria Patella

Hans neem een voorbeeld aan Henk Klaasen en flikker de hele boel er maar neer.

kloeke

Stemmen heeft echt geen nut meer,luister eens naar de kiezers!!

www.hanspeters.eu
Dat kiezersbedrog vindt dat wij de kiezers bedriegen. Onze leus was kies voor Groesbeek stem Sociaal Groesbeek en het klopt wij hebben gezegd, wij zullen de uitslag respecteren. Wij hebben echter niet gezegd we zullen de uitslag ondertekenen. Ik kan en wil geen ruim 9000 kiezers negeren, wij waren er uit gelopen. Ik verwijs je naar 2 andere Groesbeekse partijen die dat wel doen. Ik wijs je er ook op dat het een issue was voor de verkiezingen dat de wethouders uit de verschillende dorpen zouden komen. Knap om er dan 3 uit Groesbeek te halen en 1 met een… Lees meer »
Reggie

Volgens mij is het zo dat als je de uitslag respecteert, dit ook betekend dat je dan ook ondertekent. (normaal gesproken)
Het referendum is er gekomen, de kiezer heeft gesproken.
Als je dan op de coalitiebespreking meteen zegt dat je niet ondertekent, dan ben je nu al onbetrouwbaar, laat staan als er zeer belangrijke afspraken worden gemaakt.
Maar straks worden de coalitie besprekingen openbaar gemaakt, we zullen zien wat er allemaal gezegd is.

Juustem
@reggie: als je geen eigen mening mag hebben met coalitiebesprekingen, wat is een stem nog waard dan? Het is tegen de wil van de kiezer in om SG op deze wijze buiten spel te zetten, ook dat noemen ze kiezersbedrog. De grote verliezers leveren na iedere verkiezingsronde steeds meer stemmen in, keer op keer worden ze kleiner, alleen gedragen zij zich daar niet naar. Daarmee zet je de kiezer steeds weer op het verkeerde been. En nu beloven dat ze meer willen gaan luisteren naar de burger. Dat doet SG al sinds het bestaan! En kijk eens hoeveel stemmers er… Lees meer »
De nachtboswachter

Nou ja Rob Verheijen van het CDA die gaat samen met Sjaak coalitie ze hebben de portefeuilles nog niet verdeeld.en Thijsen en Barber zijn nu al wethouder.en er komen ook drie nieuwe raadsleden politiek is door denken en op het juiste moment toe slaan.daarbij kan men eerst ook gebruik maken van het gegeven ik ga verder met sociaal Groesbeek maar Sjaak heeft de knikkers als je begrijpt wat ik bedoel.denk aan schaken.

kiezersbedrog

@juuustem, @HansPeters. luisteren naar de kiezer zeg je. de meerderheid van alle kiezers heeft gesproken. Daar luister je niet naar. ik kan het niet anders uitleggen.
En Hans…. gaat jouw partij nu voortaan Sociaal Berg en Dal heten? Je hebt vooraf geroepen dat je er voor ….iedereen was? Toch?

Leol

Kiezersbedrog GPV gaat toch straks ook niet berg en dalse volks partij heten en volg heet straks toch ook geen voor openheid leefbaar berg en dal,waarom zou SG dat dan wel moeten.

Jan Norp

In de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad wordt door alle raadsleden een besluitgenomen over het voorstel de nieuwe gemeente Berg en Dal te noemen. de fractie van Sociaal Groesbeek moet dan vóór of tégen stemmen. Onthouden kan niet of de SG-raadsleden moeten op dat moment de raadszaal verlaten. Als ze tégen stemmen verbreken zij de belofte dat ze de uitslag van het referendum respecteren. Zo is het spel en zo moet het gespeeld worden.

Hans
Dus met andere woorden; Hans Peters met zijn fractie heeft niets gedaan wat niet mag of hoort dus eigenlijk is er niets aan de hand. Ze zijn de zaal uitgegaan en hebben zich onthouden van stemmen. Daarmee is het zeker géén kiezersbedrog en zou iedereen dat op die manier moeten begrijpen. Rob Verheijen heeft dus SG uitgesloten voor de coalitiebesprekingen op basis van iets wat hij niet goed heeft ingelezen. Met al het mooie lofgezang van Verheijen richting SG op radio en TV heeft ie dus keihard zitten liegen? Even het brilletje opduwen en Hans een veer in z’n r..t… Lees meer »
kloeke

Wat doet sg verkeerd dan?respect moet altijd van 2 kanten komen,dat is de kern van respect.

Knilles

Eruit lopen als er een moeilijke beslissing genomen moet worden, of één waar je niet achter staat getuigt van lafheid ! Deh!

Marcel Poelen
Jammer dat de nieuwe coalitie de betrouwbaarheid van Sociaal Groesbeek verward met betrokkenheid en passie bij het referendum. Wethouders posten invullen was ook oplosbaar geweest. Nu staan 2124 kiezers deels met lege handen, dat is jammer voor de betrokkenheid bij de gemeentepolitiek. @ Ria Patella jij schreef vandaag; ‘Hans neem een voorbeeld aan Henk Klaasen en flikker de hele boel er maar neer’. Henk Klaasen is een vrijwilliger die een voorbeeld is voor heel veel mensen. Geweldige vent. Met passie en betrokkenheid neemt hij het al jaren op voor onze mooie natuur. Henk voelt zich terecht gekwetst door het huidige… Lees meer »
Burgemeester

Wat is dit toch jammer dat je zelf Rob niet meer kan vertrouwen met zijn party .Nota been en Politie man die de boel verdraait schande rob

@Hanspeters
Beste Hans,
Wat heb jij en jouw achterban in godsnaam tegen Berg en Dal. Kan je je voorstellen dat de Berg en Daller, althans het gedeelte van Berg en Dal dat al heel lang bij de gemeente Groesbeek hoort en waarvan haar inwoners netjes de gemeentelijke belastingen betaalt, zich enorm tekort gedaan voelt door alle walgelijke uitlatingen van met name uw achterban. Berg en dal is een fantastisch dorp, en het interreseert ons niets welke naam de nieuwe gemeente krijgt, als het maar iets nieuws is.

Jennifer Janssen

@Jan:
Het is een calvinistisch volkje welke iedere andere naam dan Groesbeek verwerpen. Dat is de haat. Ze eisen daarnaast ook iedere zeggenschap, omdat ze de opvatting hebben dat de grootste gemeente (of grootste dorp) alles dient te bepalen.
Ik heb zelf niets tegen Groesbeek maar wel tegen een groepje Groesbekers die overal op tegen zijn en alles verwerpen wat met het behoud van de oude gemeente Groesbeek en iedere andere naam dan Groesbeek.
Dat zij mee komen dat ik Groesbeek af loop te kraken en alleen maar negatieve dingen over Groesbeek schrijf is meer dan belachelijk.

wpDiscuz