Groesbeeks Gemengd Koor brengt u helemaal in kerstsfeer

Nadat Sinterklaas het land heeft verlaten en de winter zich nadrukkelijker manifesteert, wordt er genoten van de lange knusse avonden thuis met vragen als: bij wie vieren we dit jaar de Kerst? Wat zal het menu zijn? Een traditionele boom met stalletje of eens iets heel anders?

Kerstconcert_GGK_2014-DGB

Het feest komt dichterbij en de sfeer wordt steeds meer voelbaar en hoorbaar, want op tv en radio, in winkels en straten zijn de gebruikelijke liedjes dagelijks te horen. Maar voor velen hoort het bijwonen van een kerstconcert met de minder gebruikelijke liedjes pas als een goede en sfeervolle opmaat.

Het Groesbeeks Gemengd Koor (GGK) draagt graag bij aan het opwekken van die sfeer. Al tientallen jaren geeft het GGK prachtige kerstconcerten. Kenmerkend daaraan is dat deze zijn samengesteld uit internationale kerstliederen. Opvallend voor dit jaar is de keuze voor Roemeense liederen. Dirigent Eugène Ceulemans zegt over deze keuze: “In 2013 heb ik een aantal cd’s gekocht met Roemeense kerstliederen. Daar werd ik meteen erg enthousiast over. Werd er helemaal vrolijk van en kwam al gauw in de kerststemming. Het zijn erg mooie en leuke liederen. De mooiste heb ik uitgezocht om te bewerken voor het Groesbeeks Gemengd Koor. Daarna ben ik op zoek gegaan naar iemand, die mij zou kunnen helpen met de uitspraak en de vertalingen en kwam terecht bij een aardige Roemeense dame: Anica Hirza. Zij woont al tien jaar in Nederland en heeft mij uitstekend geholpen. Ze heeft zelfs alle teksten voor de koorleden ingesproken en deze met het koor ook daadwerkelijk geoefend.”

Uiteraard zingt het koor ook traditionele liederen, zoals bijvoorbeeld het Latijnse kerstlied Transeamus usque Bethlehem en ook het slotlied Ere zij God. Beide liederen die wel haast verplichte liederen bij elk kerstconcert zijn. Naast genoemde titels zullen liederen uit Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Zuid-Afrika worden gezongen. Hoewel alle liederen het thema Kerstmis hebben, is het interessant te horen dat in de verschillende landen met ieder zijn eigen cultuur de melodieën en het ritme zo verschillend kunnen zijn.

Na weken lang oefenen op uitspraak van de Roemeense tekst en het goed zingen van de noten kunnen we in december een aantal prachtige, sfeervolle kerstconcerten geven. U bent van harte welkom op de kerstconcerten van het Groesbeeks Gemengd Koor zondag 21 december om 16:00 uur in de Protestantse Kerk in Groesbeek. De kerk is open om 15:30 uur.

Om de kosten enigszins te dekken vragen wij u een kleine bijdrage van € 5,- p.p. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeeks Gemengd Koor brengt u helemaal in kerstsfeer

Reageren is niet toegestaan.