Goede opbrengst inzamelingsactie Voedselbank

Tijdens de inzamelingsactie op zaterdag 13 december bij de supermarkten in Groesbeek, Malden, Millingen aan de Rijn en Mook zijn totaal ongeveer 9000 producten geschonken aan de Voedselbank Groesbeek en omstreken.

Deel van de opslagruimte van Voedselbank Groesbeek e.o.

Deel van de opslagruimte van Voedselbank Groesbeek e.o.

De meewerkende supermarkten waren Albert Heijn, Plus en Supercoop.

De ochtend begon gelijk goed met een donatie van 800 artikelen door de Kringloop Groesbeek. Gedurende de dag waren meer dan 80 vrijwilligers actief met inzamelen, vervoer, sorteren en opbergen van alle artikelen. Onder hen ook enkele scholieren van het Kandinsky College.

Na een lange dag werken is de opslag weer goed gevuld en kunnen we voorlopig in 2015 weer voldoende producten in de voedselpakketten meegeven. De kerstartikelen die zijn ingezameld gaan deze week al mee in de pakketten.

Namens de klanten bedankt het bestuur van de voedselbank de winkeliers, vrijwilligers en donateurs voor hun hartverwarmende medewerking.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet

Kijk een mooi warm iets, voor je medemens iets overhebben,
Als het nu dan bij de juiste mensen terrecht komt is het helemaal toppie
Fijne dagen

johny

Jammer dat het ook bij de verkeerde terecht komt

Peter Maas

Er wordt nogal gemakkelijk gesuggereerd dat mensen ten onrechte voedselhulp krijgen. Om voor voedselhulp in aanmerking hanteren de voedselbanken landelijke criteria. Het gaat om hoeveel leefgeld men heeft om eten, kleding en andere losse uitgaven te doen. Leefgeld is inkomen min vaste lasten. Dat wordt berekend door hulpverleners, zoals bijv sociale dienst, maatschappelijk werk, bewindvoerders. Aanvragen worden een paar keer per jaar gecontroleerd. Voedselhulp komt dus terecht bij mensen die het echt nodig hebben.

De nachtboswachter

Hartverwarmend maar wat wij allemaal doen als klein land voor het asiel beleid en onze oudere die op alle gebieden gekort worden.en de goede doelen waar wij ons voor in zetten.dan vraag ik mezelf toch af zou het andersom ook zo zijn als wij hun nodig zouden hebben.kijk naar de ontwikkelingen in Duitsland Frankrijk Brussel en Rusland dat niks meer met het Westen te doen wil hebben.En dan de bewapeningswedloop die in volle gang is.de politiek zou ook voor deze doelen Oudere Voedselbanken Gezondheid Ouderenzorg veel meer kunnen doen.verder dank aan alle die deze Goede Actie gesteund hebben.

Stekkenberger

Die hulpverleners die zien niet die gasten die elke dag een tasje bier van hun leefgeld gaan halen ,dat wordt bedoeld met die mensen die er echt recht op hebben.
En daar hebben johny en piet gelijk in.

Marcel Poelen

Goed gezegd Peter Maas!
De succesvolle actie van de Voedselbank siert; onze gemeenschap, de vele vrijwilligers van de voedselbank en de brede lijst van lokale sponsoren.

Jan Norp

Stekkenberger
Heb je het verhaal van Peter Maas wel goed gelezen?
Alleen mensen die te weinig leefgeld hebben, komen voor hulp van de Voedselbank in aanmerking. Die mensen kunnen niet elke dag een tasje bier halen.
Waar haal je het vandaan dat die bierhalers wel bij de Voedselbank terecht kunnen?
Beweer maar niet zomaar iets!

Stekkenberger

Jan Norp ik beweer ook niet zomaar wat en ik heb het bericht van Dhr Maas ook goed gelezen.
Maar ik zie dus wel degelijk personen die bij de voedselbank aankloppen en die elke dag van de aldi komen met een plastic tasje en daar zit echt geen voedsel in.
En als je de berichten hier op deze site terug leest dan ben ik niet de enige die dat ziet.
En ik vind het ook fijn voor de mensen die daar echt recht op hebben daar terecht kunnen.

De nachtboswachter

Jan laat ze toch drinken dat gaat toch niet van jou rug af.en die Stekkenberger heeft wel gelijk.

Robbert B

@Peter Maas
Helemaal gelijk en natuurlijk heb je uitzonderingen die misbruik maken door valse informatie te verstrekken aan de hulpverleners. Maar rotte appels houd je altijd. Bedenk wel dat je heel veel mensen steunt die het wel erg goed kunnen gebruiken!!

Stekkenberger

En dat vind ik ook prima dat het bij de mensen terecht komt die er ook echt recht op hebben,maar dat hoor je mij ook niet zeggen

wpDiscuz