Oud en Nieuw: laten we het gezellig houden!

De dagen rondom “Oud & Nieuw” worden door jong en oud aangegrepen om gezelligheid in en om huis te brengen. Feestverlichting, buurt- en familiebijeenkomsten, kerstmarkten in diverse dorpen: het is allemaal bedoeld om een aangename en vredige start van het nieuwe jaar te maken.

Happy_New_Year_2014

Wij, burgemeesters uit deze regio samen met politie en Openbaar Ministerie, willen onze inwoners vragen om mee te werken deze dagen zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Vuurwerk bijvoorbeeld draagt bij tot de feestvreugde, maar kan helaas ook ontaarden in kattenkwaad en zelfs vandalisme. Soms met lichamelijk letsel tot gevolg.

Schade

Elk jaar weer is er schade aan allerlei gemeentelijke en particuliere eigendommen zoals bushokjes, brievenbussen en verkeersborden. Gemeenten lijden hierdoor vaak duizenden euro’s schade. Schade die over het algemeen niet op de daders verhaald kan worden en dus betaald moet worden met gemeenschapsgeld. Geld van ons allemaal dus.

Goed verloop

Samen met de politie en andere hulpdiensten treffen we in onze regio een aantal maatregelen om gevaar, schade en overlast tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. Maar hoezeer onze diensten ook hun best doen, zij kunnen niet overal zijn. Voor een goed verloop van de eindejaarsfeesten zijn we ook afhankelijk van de goede wil van onze inwoners.

Laat hulpverleners hun werk doen

Schade is vervelend, maar nog erger is dat hulpverleners en buschauffeurs soms lastiggevallen worden bij het uitoefenen van hun werk. Waarom gooit men stenen naar politie en brandweerlieden en worden chauffeurs bedreigd? Hoe kan het zijn dat ambulancepersoneel mensen die hulp nodig hebben niet kan helpen omdat omstanders zich ermee bemoeien? Wij vinden dat hulpverleners te allen tijde hun werk goed en veilig moeten kunnen doen. Hulpverleners die tijdens de uitoefening van hun werk toch worden lastiggevallen of bedreigd doen daarvan, mede op ons verzoek, altijd aangifte bij de politie. Samen met de Officier van Justitie willen wij er voor zorgen dat lastpakken met hun slechte gedrag niet ongestraft kunnen wegkomen!

Horeca hele nacht geopend

De burgemeester van de gemeente Groesbeek heeft (evenals vorig jaar) op grond van artikel 2:30 van de Algemene plaatselijke verordening besloten, dat in de nacht van woensdag 31 december 2014 op donderdag 1 januari 2015 alle reguliere horecabedrijven in de gemeente Groesbeek tot 08.00 uur geopend mogen zijn in verband met de Nieuwjaarsviering.

Na 08.00 uur mogen horecabedrijven op grond van de Algemene plaatselijke verordening altijd al geopend zijn. Bij dit besluit geldt de voorwaarde, dat eventuele door de politie in het belang van de openbare orde en/of veiligheid gegeven aanwijzingen stipt en direct dienen te worden opgevolgd.

Vuurwerkafsteektijden

Houdt u er ook rekening mee dat dit jaar de vuurwerkafsteektijden zijn aangepast. Afsteken mag 31 december vanaf 18:00 uur tot 1 januari 2:00 uur. Maak er een mooie jaarwisseling van!

Wij roepen iedereen op om van Oud & Nieuw geen verdrietige en ergerlijke gebeurtenis te maken, maar een feest voor iedereen!

De burgemeesters van team Tweestromenland:

De heer C.F. van Eert, gemeente Beuningen
De heer L.J.E.M. van Riswijk, gemeente Druten
De heer P. Mengde, gemeente Heumen
De heer H.W.C.G. Keereweer, gemeente Groesbeek/Millingen aan de Rijn
De heer P.G.I. Wilbers, gemeente Ubbergen
De heer Th.A.M. Steenkamp, gemeente West Maas en Waal
De heer J.Th.C.M. Verheijen, gemeente Wijchen

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
onbekende pyro

Mooi om 18:00 afsteektijden , uhh Nothankyou dat word dus weer als van ouds om 10 uur de straat op lekker mensen irriteren

De nachtboswachter

Allemaal leuk en wel maar hou ook rekening met mensen en dieren en Hulpverleners.

onbekende pyro

natuurlijk zal niemand tot last zijn maar 1 dagje in het jaar endan nog verkorten ? slaat totaal nergens op , vandaar dat iedere vuurwerkliefhebber in Nl om 10 uur de straat op gaat want de politie of wie dan ook kan het toch niet handhaven Ik gooi nooit vuurwerk naar dieren en stop altijd als ik er eentje zie en houd rekening met mensen

bellefante

Knallen dat alles uit elkaar vliegt

ikke

Het is voor de jeugd nu nog leuker om eerder te beginnen.

Heeft helaas ook voordelen, niet alle ongelukken die gebeuren komen s´avonds op de eerste hulp, dus daar wordt de werkdruk iets gespreid.

gruusbekse

lekker knallen en stoken dit jaar weer hoe harder hoe beter!

onbekende pyro

je kan wel duidelijk zien dat hier alleen geitenwollensokken en azijnzeikers opzitten die de groenlinks en de sp steunen die er tegen zijn haha beetje kansloos alweer 🙂 Lekker knallen de hele dag en lekker als iemand wat te klagen heeft op die dag gewoon voor de hut doorgaan

Vuurwerk afsteken met oudjaar is een traditie die moet blijven. pyro en bellefante zijn irritante pubers die je moet negeren. Dit a-sociale gedrag zou beloont moeten worden met een overnachting op het politiebureau.

onbekende pyro

irritante pubers? Lol de hele media en politie en de overheid is NEP maar iedereen blijft het maar geloven dat , ik denk dat mensen net als jij vroeger niet eens iets mochten doen van pappie en mammie , net zoals groen links allemaal simpele zielen die al gaan janken van een stuk plastic op de grond , ze zouden de bovolking is moeten belonen met wat de overheid beloofd en niet is alle tradities afschaffen 😉 ga zelf maar lekker op het politiebureautje zitten te janken

Pyro, hadden jouw pappie en mammie jou maar een beetje opgevoed, dan was je misschien wel een leuke kerel geworden.
Helaas zullen zij wel net zo als jou zijn.

onbekende pyro

maakt mij niet uit hoor dat je alleen maar een rotje mocht halen van je mama als je erover wilt praten kan dat wel hoor vandaar dat je vuurwerkhater bent Noproblem

wpDiscuz