[Foto’s] Groesbeekse Bosdag 2014

Zondag organiseert Staatsbosbeheer op natuurkampeerterrein Groesbeek de allereerste Groesbeekse Bosdag!


Groesbeekse Bosdag 2014. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het evenement staat in het teken van het bos en de houtoogst in Groesbeek. Daarnaast zijn er allerlei interessante standjes aanwezig en worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Men was zondag vanaf 11:00 uur welkom. De bosdag duurt nog tot 16:00 uur! De toegang is gratis.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel Poelen
Het was zeker de moeite waard om daar een bezoek aan te brengen. Leuke stands en demonstraties. Ik was bij een rondleiding met een boswachter van Staatsbosbeheer die uitleg gaf over de werkzaamheden die nu zo de aandacht trekken. Daar was ook zeker ruimte voor kritische vragen en discussie. De zware machines, modderige paden, hier en daar wat hectares bos nagenoeg volledig gerooid, elders uitgedund, niet iedereen is daar vrolijk van geworden. Daar staat dan wel tegen over dat Staatsbosbeheer dat met een visie doet. Het hout moet ergens vandaan komen, inkomsten maken het overige werk van Staatsbosbeheer mogelijk. In… Lees meer »
De nachtboswachter

Ach Marcel toch je praat er over als of alles koek en ei is.1 procent laat me niet lachen vraag me af of je wel echt kijk hebt op het gebeuren roofbouw is het.ik kom hier nog op terug op de Groesbeek naar gelang er meer mensen met een mening gereageerd hebben.

www.hanspeters.eu
Ik ben daar ook geweest en ook kritisch. Voor het eerst heb ik een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer horen zeggen we zagen ook voor het geld. Er staat daaronder vlak bij Jan Meesters omhoog, een majestueuze boom met rode stip, dood en doodzonde dat zoiets omgezaagd wordt. Heb ik ook gezegd maar deze voldeed aan de doorsnee en ons bos zou een productiebos zijn. En zo staan er heel veel teveel in mijn optiek met rode punten. Ik heb ook gesproken over de kaalslag aan de Rijlaan, als daar geen natuurlijke nieuwe groei zou ontstaan dan zouden ze aanplanten. Ik ben… Lees meer »
De nachtboswachter
Nou ik wil het woord Roofbouw nog een keer gebruiken.wat veel mensen niet weten is het feit.Dat de zaagmachines om 6 uur in de vroeger op een stiekeme manier in het donker Sneaky bezig zijn om maar zo veel Mogenlijk hectares bos als het waren weg te zagen.en overdag rijden deze Zware machines als het waren van Dekkerswald naar de But en van af bieselsebaan weer richting zwaantje en omgeving op dit moment is men eigenlijk overal wel bezig.als men de ogen open houd en Oosterpoort promoot hun woning aanbod met wonen aan de Bosrand.maar loop er maar eens goed… Lees meer »
henk

Boswachter hou toch je gezicht
dit stukje gaat over kinderen en hun bosdag
Blijf er dan ook vanaf met je roofbouw

De nachtboswachter
Henk kom je wel in het bos.een ieder was op deze dag welkom en als kinderen kerstvakantie hebben nemen ouders hun kinderen mee.harmonie saamhorigheid leerzaam dingen opdoen en wat zich afspeelt komt op latere leeftijd van pas.daarbij waren er ook kinderen die zeiden ik vind het ook niet leuk dat ze alles maar omzagen.je manier van reageren zegt ook al genoeg over je zelf.Vraag me trouwens af Henk wat jou mening is dan over het gebeuren in het bos.het avonturen bos prachtig ook deze dag over het bos.ik blijf wel bij mijn mening Henk groeten ook van de dieren uit… Lees meer »
tamara

En hij gaat gewoon door hahaha
Hij snapt er echt niks van
Met z.n negatief gedoe
is er geen optie dat je zijn reacties niet hoeft te zien
mvg tamara

wpDiscuz