Werkzaamheden rotonde Hulsbroek afgerond

De werkzaamheden aan de Hulsbroek, waaronder de aanleg van een rotonde, zijn sinds enkele dagen afgerond. Men kan weer op de normale manier gebruik maken van deze weg.

In september is er gestart met de eerste werkzaamheden van het project. De aansluiting van de Hulsbroek op de rotonde Kloosterstraat, waar het groen ondertussen is verwijderd, is aangepast. Enkele weken later begon men met de aanleg van de rotonde zelf. Het zorgde voor de nodige omleidingen, maar inmiddels is hiervan geen sprake meer en kan men gebruik maken van de nieuwe rotonde.

De rotonde vormt een prominente en herkenbare hoofdentree van het industriegebied aan De Mies. Het zorgt op deze plek ook voor meer veiligheid gezien het feit dat er veel vrachtwagens, fietsers en voetgangers gebruik maken van de kruising. Aan de westzijde van de Hulsbroek is een vrijliggend fietspad aangelegd. Het fietspad is vanaf de Cranenburgsestraat direct doorgetrokken tot de rotonde Kloosterstraat.

De werkzaamheden zouden in eerste instantie tot 21 november duren, maar dit liep uit. De gemeenteraad stelde vorig jaar € 556.000,- beschikbaar voor dit project. De gemeente kreeg ook subsidie om de werkzaamheden uit te voeren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
erik

bij een volgende herinrichting ( bijv. bij pompstation nieuweweg ) ben ik benieuwd wie de aannemer word, en hoelang het hele project zal duren. alle vóórs en tegens naast elkaar gelegd vind ik het ronduit schandalig hoe deze rotonde tot stand is gekomen.

klaas

wat is het nut van deze rotonde. leg hem neer waar het nodig is en we weten waar.

geldverspilling

De nachtboswachter

Vraag me ook het nut er van af.bedenk iets tegen file en sluip verkeer.

kloeke

Komt geen eind aan……

wpDiscuz