[Update] Slotmanifestatie Groesbeek op 29 maart 2015

De slotmanifestatie “Een en al Groesbeek” die voor zondag 28 december gepland stond is afgelast. Het evenement gaat niet door om veiligheidsredenen. Dit heeft alles te maken met de sneeuwval van zaterdag, waarbij tenten zijn ingestort.

Uitwijken naar een andere locatie, zoals bijvoorbeeld sporthal Heuvelland, was niet mogelijk. Een locatie buiten Groesbeek had geen voorkeur van de organisatie. Zij zal in januari een nieuwe datum prikken. Waarschijnlijk wordt de slotmanifestatie in het voorjaar van 2015 gehouden.

Tijdens de slotmanifestatie moeten alle kernen van de gemeente Groesbeek goed aan bod komen. Deze kernen zouden zich aanvankelijk zondagmiddag tussen 14:00 uur en 18:00 uur een halfuur lang presenteren op een manier die ze zelf invullen. ‘s Ochtends stond er in elke kern een eigen programma in de planning. Dit gaat nu dus niet door.

De manifestatie wordt georganiseerd om het einde van de huidige, zelfstandige, gemeente Groesbeek in te luiden. De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) fuseren per 1 januari 2015.

Update 26-02-2015, 14:45 uur
De slotmanifestatie wordt nu op zondag 29 maart in het veelbesproken ZOMA-gebouw gehouden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 74 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts

Erg jammer. ik had mij er erg op verheugd. Ook een dikke domper voor de organisatie. Sterkte mensen.

Geer Schoonderwoerd

Is die afgelasting niet erg snel? Vandaag ligt er sneeuw, maar die is zondag al lang weer verdwenen.Ik vind het wel erg voorbarig. Jammer van al het werk dat is gedaan.

mien

Hallo Geert bent U al in het dorp geweest,en heeft u de tent al gezien.Die is helemaal ontzet!!Misschien weet u een oplossing.Hoor t graag.

De nachtboswachter

Vaak zitten onze weermannen er naast van deze ronden niet.

Iemand

Idd zijn altijd dezelfde mensen die gelijk n woordje klaar hebben…..als je t zo goed weet allemaal Geer Schoonderwoerd dan wat let je om te zorgen dat er n nieuwe tent in t dorp komt en dat je de jongens helpt met t afbreken met de tent.

bellefante

Kun je naar gaan wat een rotzooi die tent is zelfde geld staat de tent vol met mensen

Handy

Jammer dat het zo moet lopen, maar beetje kortzichtig van de tentenverhuurder.. volgens mij is er zoiets als een weersvoorspelling.. En nu al het eten en drinken naar de Voedselbank??

klaas

Waarom zo negatief reageren? Die negatievelingen zullen zelf niet de handen uit de mouwen schudden.Heb eerder respect voor de mensen die het georganiseerd hebben.Dan pas ben je stoer.

henk
Dit is dus iets wat je als organisatie, absoluut niet wilt meemaken. natuurlijk bestaat er een kans dat het weer parten speelt en zeker in december. Heel jammer, maar uitwijken naar bijv. het bevrijdingsmuseum of Tivoli is dat niet mogelijk? een plan b klaar hebben is altijd wel zo veilig. De beslissing nemen om uit veiligheid een evenement af lassen is geweldig, beter af lassen dan achteraf sorry moeten verkopen als er iets mis was gegaan. Als je in iets geloofd, dan zou je bijna gaan denken dat zelf de natuur geen afscheid wil nemen van Groesbeek. Organisatie en gemeente,… Lees meer »
Veteraan

Jammer voor Wim, Stef, al die vrijwilligers en ook de tentenbouwer.
Jullie hebben allemaal zo hard gewerkt om het voor de inwoners te laten slagen.
Kop op, in januari een nieuwe datum prikken!

Reggie

Erg jammer voor alle betrokkenen, ik vind het een wijs besluit, al zet ik er ook kanttekeningen bij.
Van die bewuste tent is bekend dat hij niet tegen zware regenval, en sneeuw kan. Het knmi heeft code oranje afgegeven ivm sneeuwval en gladheid, de tentbouwer had kunnen reageren door de doeken er af te halen, dan was de tent in ieder geval heel gebleven, en ja, beter nu dan dat er mensen in staan.
Waarom in deze tijd van het jaar juist voor deze tent is gekozen, is dan ook weer een raadsel voor mij.

Theo

Ja die Geert weet het wel heb hem net niet gezien op het markt terrein. Goede beslissing voor de veiligheid . Jammer voor de organisatie veel werk en inzet voor gedaan . Was er ook geweest succes veder

De nachtboswachter

1 Zoma 2 Gemeentehuis 3 Mallemolen voldoende ruimten om toch de kernen bij elkaar te laten komen.en alles blijft binnen het centrum.en dan hard men voor morgen nog kunnen kijken welke spelen buiten door hadden kunnen gaan.reageer maar.

Kees

Meteen maar welkom bij berg en dal feest van maken?

Doe het met de carnaval, dan staat er ook een tent en komt ook bijna iedereen naar het centrum.
Carnaval is Gruusbeks op zien best.
Carnaval zal dit jaar de MUG wel weergeven, en het afscheid van de gemeente Groesbeek.

Jennifer Janssen

Ik heb op de Gelderlander een aantal foto’s gezien.
Sorry hoor! Maar wat een stel kneusjes! Zetten ze een paar partytenten op, gaat het stormen, dondert de boel in elkaar (duh!) en gaat men zitten piepen.
Zet er dan een fatsoenlijke tent neer die wel tegen wind kan.
Maar kom aub niet met simpele partytenten die niet berekend zijn op harde wind.
Al dagen geleden was er aangegeven dat er slecht weer op komst was. En dan durft men toch keihard te beweren dat het slechte weer zeer onverwachts kwam.
Dit had men echt kunnen voorkomen.

bellefante

Ja net jennifer

Jennifer Janssen
Nee bellefante! Hier zijn enorme blunders gemaakt. Natuurlijk is het voor de vrijwilligers en iedereen die zich voor de slotmanifestatie heeft ingezet een enorme teleurstelling en een ramp. Laat daar aub geen misverstand over bestaan. Maar om net voor het slechte weer met ongeschikte tenten aan de gang te gaan en nu dat die tenten defect zijn de boel gewoon totaal af te blazen is wel heel gemakkelijk. Te gemakkelijk. Ik ben echt niet de enige die er zo over denkt. Kijk maar naar de reacties op De Gelderlander. Daar wordt geen spaan heel gelaten van degene die deze ramp… Lees meer »
truus

Koren op de molen van Jennifer J. ? Ze snapt zelfs niet dat er weersomstandigheden zijn waar niemand invloed op heeft. Aan het instorten van de tent kan NIEMAND WAT AAN DOEN, Jennifer. ! Denk eerst na voor je iets zegt of vind je het soms fijn?

mien

Jennifer J. Die genoeg mogelijkheden wat jij zegt, noem er is een op.Als je het weer zo goed weet.

wpDiscuz