Eerste meldingen vuurwerkoverlast MUG-gemeenten

In de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) zijn sinds de lancering van de website www.vuurwerkoverlast.nl iets meer dan 40 meldingen van vuurwerkoverlast binnen gekomen.

Happy_New_Year-JaarOverzicht2014-DGB

De meeste meldingen komen vooralsnog uit Millingen: 18. Vanuit Groesbeek zijn er 17 klachten binnen gekomen. De overige meldingen komen uit Beek, Ooij, Persingen en Leuth. Vorig jaar liep het aantal meldingen uit Groesbeek op tot boven de 100. In de MUG-gemeenten lag het totaal op zo’n 180 klachten.

Steeds meer mensen storen zich aan de toenemende vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. Er is de laatste jaren ook meer discussie over. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Ook voor dieren is dit niet prettig, om die reden gaf Dierenambulance Nijmegen vorige week middels een persbericht tips voor de jaarwisseling.

Op oudjaarsdag mag vuurwerk pas vanaf 18:00 uur afgestoken worden, voorheen was dit nog 10:00 uur. Klik hier voor de regels omtrent het afsteken van vuurwerk. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 25 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Tja, je kunt allerlei regeltjes invoeren maar als de handhaving te gebrekkig is dan weet je wat er gebeurd; Mensen overtreden dan die regeltjes en vooral als het om vuurwerk gaat.
Dit is trouwens nog te soepel want eigenlijk zou de regel moeten zijn van 24.00 uur t/m 00.30 uur. Dat zou genoeg zijn als het commercieel belang niet zo groot zou zijn!
70 miljoen euro?? En maar klagen hier in Nederland dat het zo slecht gaat.
Fijne jaarwisseling en een nuttig nieuwjaar.

De nachtboswachter
Ja Hans 70 miljoen commercieel gezien is het schijnbaar erg aan trekkenlijk maar je weet hoe het werkt het gaat ook een beetje tegen elkaar op.als de buurman een nieuwe auto koopt zegt men hoe kan dat wat ze dan waarschijnlijk niet weten is dat hij er keihard voor moet werken en ook voor zijn eigen huis.de een koopt voor 500 honderd euro vuurwerk en een kind voor 5 euro siervuurwerk en dat kind is gelukkiger denk ik het word je eigenlijk al vroegtijdig met de paplepel in gegeven zo is het met veel dingen.en even tussen door de rijkste… Lees meer »
stom

Tja zal nog meer melding binnen komen.

miep

Ik heb op dit moment meer klagen over mensen die de stoep niet schoon maken na de sneeuwval als dat ik iets hoor knallen!

telstar

miep ik weet niet waar je woont,maar
hier in millingen is het beiden en zwaar vuurwerk
en de stoepen niet schoongemaakt

Gruusbekse

Morgen lekker knallen met de knalpiraat en de stoker
hoe harder hoe beter BOEM!!!

de knalpiraat

Volgens mij is dit een groesbeekse site en hoeven we hier geen meldingen van overlast in millingen.

Ook al wil ik daar ook wel een knalconcert komen houden met gruusbekse en de stoker

Gruusbekse

Nee dank je knalpiraat , daar kom ik liever niet , laat liever hier de luide knallen horen

Lulpiep

Hier bij de meulen hoor je niets. BOEMMMMMM

Kees

Sommige reageerders hebben werkelijk niks zinnig te doen

Gruusbekse

Hier in het dorp hoor je genoeg knallen heerlijk BOEM!!!!! Over 2 jaar word het gedoogd lachen en knallen vandaag! Om 6 uur zetten we een tandje bij

Twan
Ze pakken alles af -zwarte piet -vuurwerk – vrije keuze welke arts je wild alleen als je geld genoeg hebt Kun je het nog betalen Gewoon tot je 67e werken en dan om vallen
Gruusbekse

He twan luister eens hoor je de knallen buiten

Gruusbekse

Al met al weer een geweldige jaarwisseling! Veel vuurwerk geknald de afgelopen dag(en) samen met de knalpiraat en de stoker. Vooral om 6 uur was het knallen geblazen , ik zeg tot volgend jaar! 2015 het jaar van de harde knal!!

De Bats

Hier in de buurt nog steeds aan het knallen
en waar is de politie nergens te bekennen schandalig!

wpDiscuz