2 januari: raadsvergadering nieuwe raad

Op vrijdag 2 januari zal in aanwezigheid van CdK Clemens Cornielje de eerste raadsvergadering van de gemeenteraad van de heringedeelde gemeente Groesbeek plaatsvinden.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

De heer Cornielje zal dan ook burgemeester Keereweer be├źdigen als waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente. De raadsleden zullen worden ge├»nstalleerd en de vier wethouders (Sylvia Fleuren. Ria Barber, Sjaak Thijssen en Erik Weijers) gekozen.

Ook zal de nieuwe gemeentenaam worden vastgesteld naar aanleiding van het gehouden referendum in november 2014. Het voorstel (.PDF-bestand) is om de naam van de gemeente Groesbeek te wijzigen in gemeente Berg en Dal. Die naam gaat per 1 januari 2016 gelden. Daarnaast wordt ook het concept raadsprogramma (.PDF-bestand) voor de komende raadsperiode besproken.

De vergadering begint om 14.00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

schijnbaar hoeven die allemaal nog niet te werken, die hebben geen nachtdienst. Om 14:00 uur een vergadering, het zal wel een borrel zijn ipv dom lullen.
Kijken wat de heren en mevrouw er van gaan maken de komende 3 1/2 jaar, niks is het al dus het kan alleen maar …… worden.

het beste voor 2015

De nachtboswachter

Ja heel erg jammer dat Hans Peters er niet bij zit als Wethouder.bij dit clubje terwijl hij toch de meesten stemmen hard.democratie wens een ieder een Gezond 2015 toe de rest is bij zaak of mooi mee genomen.

John

Zijn de Gemeentewerkers alles tip top in orde aan rond het Gem. Huis op 31 dec.
Dat ze bijv de Kloosterstraat eens onder handen nemen daar breek je als fietser hals,nek en nieren over de rotzooi die daar ligt.
Maar nee dat is voor het Klootjesvolk.

De nachtboswachter

Ja John ik heb het zelf ondervonden denk als de burger meester er zou wonen dat het wel in orde was.maar dat is op meer plekken in Groesbeek.heb van morgen nog een putdeksel recht gelegd daar moet je echt niet in lopen of rijden.Prettig nieuwjaar en een gezond jaar.

Jaap

Een putdeksel recht gelegd, Poe Poe, dat was vast hard werken.

De nachtboswachter

Ja Jaap was een flinke klus of hard er een kind of fietser in moeten rijden.zo.n ronden zwaar man.volgen de keer bel ik jou wel.

wpDiscuz