VOLG: “Geen gemeentenaam op komborden”

Als het aan de Groesbeekse coalitiepartij VOLG ligt komt de gemeentenaam niet meer op de komborden. De fractie zal daarvoor een motie indienen tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering.

Berg_en_Dal_gem_Groesbeek

Het is niet verplicht om de gemeentenaam op de komborden te vermelden, niet alle gemeenten in Nederland doen dit. VOLG vindt dat de emoties rond de gemeentenaam te hoog zijn op gelopen. “De emoties rond het referendum over de naam van de gemeente zijn hoog opgelopen. Het is nu van belang draagvlak te verwerven van alle inwoners voor de nieuwe gemeente en bij te dragen aan goede verhoudingen tussen alle inwoners. Het past daarbij om onnodige vreugde of ergernis onder winnaars en verliezers te vermijden”.

De dorpen Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen zijn al voorzien van komborden met alleen de naam van de kern. Dit komt omdat zij nu nog gemeenten zijn. Deze drie gemeenten fuseren morgen (donderdag) tot een nieuwe gemeente, die vanaf 2016 Berg en Dal zal heten.

Door in 2015, het jaar dat de gemeente nog Groesbeek heet, al de gemeentenaam achterwege te laten zullen bij alle kernen dit jaar al de juiste komborden geplaatst zijn. Uit financieel oogpunt is dit volgens VOLG ook beter, zeker gezien eventuele vandalisme in de toekomst.

De Horst en Breedeweg

De Groesbeekse Volkspartij (GVP) komt vrijdag met een amendement. De lokale partij wil dat de kerkdorpen De Horst en Breedeweg per 1 januari 2016 verbonden blijven aan de naam “Groesbeek”. Dan zou er “Groesbeek – De Horst” en “Groesbeek – Breedeweg” op de komborden komen te staan. Er bestaat volgens de GVP een duidelijke historische binding tussen de kerkdorpen De Horst en Breedeweg en de ”oude” gemeente Groesbeek, dit bleek ook uit de uitslag van het naamgevingsreferendum.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 63 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Zo kan het ook en ieder een is tevreden.

bruukse

Zu lang dr mar gen berg en dal op kumt is alles goed

De Kuier.

Keulen van Gelderland, is ook nog mogelijk.

kenner.

Reactie op De Kuier.
Dat is alleen mogelijk tijdens de grote optocht in het keulen van gelderland.

De nachtboswachter

Wat maakt het nog uit en daar wil Volg mee voor de dag komen wat moet ik nou met een bord berg en dal ik kan er nog geen eens soep uit eten.Dat Sinterklaas bord was mooi man viel ook echt op en heeft er vele aan het denken gezet.

De Kuier.

Kenner.. da wis ik nie.

Prima idee, zo besparen we veel geld en dat is toch voor iedereen goed.
De horst en de Breedeweg was toch al Groesbeek, dus dat hoeft ook niet.
Is maar de vraag of de polder daar mee eens is.

jantje.

Verstandig plan! Gr

Robert schmitjes

als dat door gaat is het een pak van mijn hart.

Gerrit

Goed idee anders gaat het weer een hoop geld kosten. Borden worden beklad, gestolen e.d. .
Zal de verfhandelaar niet leuk vinden dit voorstel.

Zeker verstandig plan.
Iedereen tevreden.
Hadden ze dat niet eerder geweten…????

Lambert

Mooi, maar dan is een sticker voor het afplakken van de gemeentenaam voldoende. Ik snap, dat de firma Nolte in Eindhoven graag een nieuwe order wil hebben, maar als het bord vanwege zijn leeftijd vervangen moet worden is dat vroeg en duur genoeg.

Jennifer Janssen

ger zei:
“Prima idee, zo besparen we veel geld”
Als men dat referendum en andere werknaam geweigerd had, dan had men pas geld bespaard. Men had gelijk de gemeentenaam en werknaam Berg en Dal moeten invoeren.
Dat gedonder van die groep …. heeft de nieuwe gemeente echt veel geld gekost.
En natuurlijk wilt een groep mensen geen gemeentenaam onder de komborden, omdat het anders hun trots en ego aantast. Tja, de waarheid is hard.
Zou de gemeentenaam Groesbeek zijn, dan eist die groep juist wel de gemeentenaam onder de komborden. Ook weer vanwege hun trots en ego. En dat is ook een feit.

kloeke

En van jouw krijg ik de schijten jennifer…dat is ook een feit.
Gelukkig nieuw jaar allemaal!

henk

prima idee.Hoeven ze alleen maar een goede schilder te vinden die de onderste naam blauw schildert en klaar is het.

Robert schmitjes

idd Jennifer Janssen. Je miss wel een beetje gelijk. Het is voor mensen in millingen ook niet fijn om de zelfstandigheid te verliezen. Maar als de gemeente daar mee instemt kunnen wij daar ook weinig aan doen. Je hebt winnaars en verliezers. Dat blijft nu eenmaal zo. Maar door er geen berg en dal of Groesbeek onder te zetten blijft elk dorp toch zijn eigen waardigheid houden. En millingen is een mooi dorp waar je trots op mag zijn. En dat zijn wij ook op Groesbeek en onze kernen.

bellefante

Wat ben jij zielig kloekekel

henk

hopelijk ga je het allemaal wel een keer snappen in 2015 Jennifer.
Jij weet en kent de Groesbekers nog steeds niet en gelukkig wij die ene vrouw uit Millingen ook niet.

bellefante

Wat maken jullie toch steeds druk om die naam groesbeek wat maakt het uit

Jennifer Janssen
@Henk: Ik begrijp die emoties echt wel. Alleen moet dat gedonder van “Wij motten niks van MUG hebben” en “Iedere andere naam dan Groesbeek is onacceptabel en motten we niet” echt een keer afgelopen zijn. Idem over dat geneuzel “Die naamsverandering kost veel geld”. Robert schmitjes zei: “Dat blijft nu eenmaal zo. Maar door er geen berg en dal of Groesbeek onder te zetten blijft elk dorp toch zijn eigen waardigheid houden.” En als het de nieuwe naam “Groesbeek” zou zijn dan zouden die groep Groesbekers er keihard doorheen drukken dat overal de naam Groesbeek als gemeentenaam op de komborden… Lees meer »
wpDiscuz