Kort gemeentenieuws (week 2 / 2015)

Hieronder enkele korte mededelingen vanuit de gemeente Groesbeek-Berg en Dal:

Nieuwjaarsreceptie

Volgens traditie werd het nieuwe jaar in de gemeenten Millingen a/d Rijn, Ubbergen en Groesbeek ingeluid met een nieuwjaarsbijeenkomst. Deze traditie werd voortgezet in de nieuwe gemeente. Veel inwoners, ondernemers en verenigingen kwamen het college van B&W een gelukkig nieuwjaar wensen. De mediterrane muzikale opluistering van Trio LBD zorgde voor een gezellige sfeer.

Vuurwerkschade gemeente: € 22.000,-

Keereweer gaf in zijn toespraak een korte terugblik op Oud en Nieuw. Er waren twee gewonden door een lawinepijl/vuurwerkbom in Millingen. Er was een mishandeling in een cafe in Groesbeek en een boombrandje in Groesbeek door vuurwerk. Hoewel de jaarwisseling relatief rustig verlopen is, leverde het toch een schadepost op van € 22.000,00. Geld dat de gemeente liever op een andere wijze had willen besteden.

Ambtsketen

Keereweer droeg tijdens de receptie de ambtsketen van de gemeente Ubbergen. In afwachting van de nieuwe ambtsketen voor de gemeente Berg en Dal, zal de burgemeester namelijk bij dit soort gelegenheden de ambtsketen dragen van de voormalige gemeente waar hij zich op dat moment bevindt.

Piet en An Verbeet-Jillissen 60 jaar getrouwd

Burgemeester Keereweer bezocht vorige week het eerste diamanten bruidspaar van de nieuwe gemeente.

Op 8 januari 1955 trouwden Piet en An Verbeet-Jillissen uit Beek voor de kerk. Afgelopen donderdag vierden ze daarom hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Keereweer kwam hen persoonlijk feliciteren en nam een bloemetje voor hen mee.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kort gemeentenieuws (week 2 / 2015)

Reageren is niet toegestaan.