Tweede bijeenkomst Groeske Buurtpreventieteam

In december was de eerste bijeenkomst van het Groeske Buurtpreventieteam georganiseerd door Wikke Raymakers van Welzijn Groesbeek.

beeldmerkbuurtpreventie

Deze eerste bijeenkomst besloten 7 wijkbewoners het nieuwe buurtpreventieteam te vormen. Op 20 januari a.s. om 19.30 uur is de volgende bijeenkomst in de Adelbrecht-Windekindschool aan de Cranenburgsestraat. Geïnteresseerden die zich nog willen aansluiten zijn van harte welkom.

Hangjeugd en hondenpoep

Aandachtspunten die aan de orde kwamen tijdens de eerste avond waren: Hoe herinneren we mensen aan de door de gemeente ingestelde regels honden aan te lijnen, poep op te ruimen en geen honden in het binnenste gedeelte van het park te laten. En de omgang met hangjeugd: tot wanneer zijn zij welkom en welke spelregels geven we aan? Er is ook de wens om fietsen uit het park en van de eilanden te weren omdat deze schade aanbrengen aan de beplanting.

Jongeren in het park

Verder vinden de aanwezige wijkbewoners het ongewenst dat jongeren gaan ‘ indrinken’ in het park voorafgaand aan een avond stappen. Af en toe is er ook sprake van strafbaar gedrag zoals het vernielen van toestellen of beplanting. Soms worden auto’s in de omringende straten beschadigd. Dat laatste gebeurt vooral door jongeren die uitgaan in de Linde. Het advies van Wikke Raymakers aan alle wijkbewoners is om ieder incident persoonlijk te melden bij de politie (via nummer 0900-8844). Dat heeft altijd zin. De politie maakt dan namelijk een dossier aan en zet de wijkagent vaker in voor de wijk.

Wijkagent

De wijkagent van de wijk rond het Groeske, Andre Vreemann, wordt uitgenodigd voor kennismaking en overleg bij de volgende bijeenkomst op 20 januari. Verder heeft het nieuwe Buurtpreventieteam in wording afgesproken om eens in de 6 weken bij elkaar te komen en een rooster te maken wie in welke week rondes door het park maakt om bij te houden hoe het gaat en te kijken of er maatregelen nodig zijn, zoals ook het opruimen van afval.

Leden

De leden van het Groeske-Buurtpreventieteam komen uit verschillende straten rond het Groeske. Het zijn tot nu toe: Richard Schaeffer, Andre Gerrits, Hans Ebbers, Gerard Rikken, Marcel Poelen, Lin Giebels en Martin den Otter. Contactpersoon is Wikke Raymakers van Welzijn Groesbeek: [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Neem aan dat honden bezitters zakjes mee nemen.en de Jeugd daar kan men ook mee in gesprek gaan.

Hans
Dit team is zeker nodig want er zijn nog overtreders genoeg. Loslopende honden, zelfs binnen het park?? Fietsers over de bruggen binnen het park? Hondenstront die men laat liggen? Ook de school zou eens moeten opletten. ‘s avonds staan altijd poorten open waardoor de pleinen vrij toegankelijk zijn. Al diverse malen jeugd weggestuurd daar die er niets te zoeken hebben. Verder mag er ook eindelijk eens iets worden gedaan aan de infrastructuur rondom het park. Het is een gekkenhuis met auto’s bij de school en er wordt schandalig hard gereden in de Hoflaan, Mariendaalseweg en Heikant. Dit is 30km-zone maar… Lees meer »
Buurtbewoner

@Hans, het zou mooi zijn als je lid wordt van het buurtpreventieteam en meedenkt hoe we het Groeske veilig en mooi kunnen houden.

kachel

binnen de park kan ik me voorstellen dat er geen fietsen en honden daar mogen komen.buiten om was eerst voor de honden nou ok niet meer waarom zetten ze dan geen hek werk erom heen met poortjes erin.dan weten de meeste mensen ook waar ze aan toe zijn.en met de auto´s moet je ook nog oppassen dat je niet word aan gereden ben zelf al paar keer van de sok gereden laten ze maar meer drempels erin leggen.

jeuh

Als je daar voor je sokken wordt gereden loop je niet op de aanwezige stoep.

De nachtboswachter

Jeuh waar ligt dat voetpad dan.

Jeuh
Nou mr. de boswachter aan de korte kanten van het park, ligt alleen bij de school een stoep direct aan het park, de andere korte kant niet meer, aan de lange kanten, ligt die stoep bij de woonhuizen. Maar aangezien de honden daar in de berm van het park worden uitgelaten, lopen ze daar op straat, want in de berm wil je niet lopen. Vaak donker gekleed, want gezien worden is de taak van de automobilist uiteraard. Gelukkig niet iedereen, sommige hebben wel reflecterende kleding en zijn wel zichtbaar. Dus ja, voor de sokken gereden worden kan zomaar gebeuren, maar… Lees meer »
wpDiscuz