[Video] Komborden binnen fusiegemeente aangepast

De komborden binnen de nieuwe gemeente Groesbeek worden tijdelijk aangepast. De borden van kernen binnen de oude gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen krijgen “gem. Groesbeek” als onderschrift op het blauwe bord.

Dit wordt gedaan middels stickers, een goedkopere variant. De nieuwe gemeente heet vanaf 2016 “Berg en Dal”. Die naam zal dan waarschijnlijk onder op de borden komen. Er volgen dus twee aanpassingen in één jaar tijd.

Motie VOLG

Als het aan de politieke partij VOLG ligt zou er vanaf dit jaar helemaal geen gemeentenaam meer op de borden komen te staan. Dus geen “Groesbeek”, maar per 2016 ook geen “Berg en Dal”. Dit stelde de partij om zowel financiële als emotionele redenen voor.

Door dit jaar al borden te plaatsen zonder gemeentenaam, hoeft er in 2016 niets meer veranderd te worden. Het aantal borden dat vervangen zou moeten worden (omdat er nog een oude gemeentenaam op staat) is minder. De kernen Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn hebben namelijk al geen gemeentenaam op hun kombord staan.

Het plaatsen van de gemeentenaam op de blauwe borden is daarnaast ook niet verplicht, stelt VOLG. De motie van VOLG werd door de partij zelf voorlopig aangehouden, want een meerderheid leek er niet in te zitten. Het is nog onduidelijk of de lokalen de motie tijdens een andere vergadering nog in stemming brengen.

Amendement GVP

Een amendement van de Groesbeekse Volkspartij (GVP) omtrent komborden haalde tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad wél een meerderheid. Bewoners van de kerkdorpen “De Horst” en “Breedeweg” krijgen de combinatienaam “Groesbeek-De Horst” en “Groesbeek-Breedeweg” op de komborden. Dit is gedaan om de historische binding tussen de kerkdorpen en de oude gemeente Groesbeek te behouden. Bij de sportvelden van DVSG in De Horst lijkt sinds enige tijd al een kombord verdwenen. Het is niet bekend of de gemeente deze tijdelijk heeft weggehaald, of dat anderen het bord hebben verwijderd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jennifer Janssen

“De nieuwe gemeente heet vanaf 2016 “Berg en Dal”. Die naam zal dan waarschijnlijk onder op de borden komen.”
Nu overal Groesbeek onder zetten en logischerwijs over een jaar overal Berg en Dal.
Voor wat, hoort wat.

Robert schmitjes

Mijn maakt het niet zo heel. Als er bij de breedeweg en de horst maar Groesbeek bij komt te staan. Dus Groesbeek-breedeweg Gemeente berg en dal

Robert schmitjes

En Groesbeek de horst Gemeente berg en dal

Leol

Ja hoor daar heb je raddraaier jennifertje weer zeikwijf

kloeke

Dat word volgend jaar dan Veel stickertjes peuteren……

Jennifer Janssen

Leol zei:
“Ja hoor daar heb je raddraaier jennifertje weer zeikwijf”
Je kunt gewoon niet tegen de waarheid.
Nu met trots zeggen dat Groesbeek overal op de komborden komt, maar dadelijk wel fel protesteren als over een jaar de naam Berg en Dal op de komborden verschijnt. Want wat zijn die tere zieltjes dan op hun teentjes getrapt omdat ze tegen iedere andere naam dan Groesbeek zijn.

Jennifer Janssen

kloeke zei:
“Dat word volgend jaar dan Veel stickertjes peuteren……”
Natuurlijk!
Nu is het normaal dat Groesbeek als gemeentenaam overal op de komborden komt, maar volgend jaar Berg en Dal als gemeentenaam kan echt niet! Daarom moeten dus iedere keer de gemeentenaam Berg en Dal van de borden gepeuterd worden.

Robert schmitjes

Jammer dat het zo moest zijn. Maar we kunnen er weinig aan doen. Je hebt nu eenmaal winnaars en verliezers

henk

onzin om voor 1 jaar die borden aan te passen, maak ze dan gelijk goed met Berg en Dal eronder, Geld weggooien.

De nachtboswachter

Ach Henk wat maakt het nog uit.

kloeke

Dat heb jij mooi goed,jen!

Tönje

Kan ut pötje blauwe verf toe blieve wis en dander jeor.

Lambert
Als er nog een sticker over is, dan weet ik er wel een bestemming voor…….:beste Jennifer. Ik vind het sowieso onzin, plak de gemeente naam af met een rol ducttape en neem een besluit over wat je er nu mee wilt. Trouwens ook die rol ducttape is nog te duur, want tjonge jonge, wat is het toch een ellende de afgelopen 14 dagen dat die naam niet klopt. Alle post is verkeerd bezorgd, alle vrachten verkeerd afgeleverd en een enorme economische schade nu alle toeristen niet meer weten waar ze van de zomer naar toe moeten. Waar maken we ons… Lees meer »
kiezersbedrog

Waar is nu de partij “die zo op de kleintjes let”

henk

ik las net in de gelderlander het stukje over de nieuwe wethouder Silvia Fleuren. 270.000 overnachtingen op jaar basis in Groesbeek dat zijn 740 personen per dag. Ik zie ze niet. Toch maar een hotel beginnen. Belasting €0.80 per dag is toch een behoorlijk bedrag wat er binnenkomt per jaar. Daarvoor kunnen ze wel een blik blauwe verf kopen.

Jennifer Janssen

Boodschap is duidelijk: Een aantal Groesbekers mot de naam Berg en Dal niet op de komborden. Zielig gewoon.
En alleen omdat ze het niet gelukt is om de naam Groesbeek als gemeentenaam te behouden.
Of is het dat hun eer zo gekrenkt is dat iedere andere naam dan Groesbeek als gemeentenaam onacceptabel is dat iedere andere naam dan Groesbeek maar van de komborden gepeuterd moet worden?

bellefante

Zijn allemaal zielige oude mensen die over de naam Groesbeek blijven zeiken jennifer stumpers

bellefante

Die hebben geen doel meer in hun leven

voi.jer

Jennifer Jaspers,

Wat maakt het nu uit Janssen of Jaspers….
Denk goed naar voor dat je reageert.

Met vriendelijke groeten.
ENNE VOI.JER

Jennifer Janssen

Jaspers?
Huh?
Wat moet ik hier nu weer mee?
Oke, Jaspers kan op het lijstje van namen erbij worden geschreven.
Ik ben onderhand de tel kwijtgeraakt hoeveel namen er bedacht zijn.
En dan:”Denk goed naar voor dat je reageert.”
Wat voor complot is er nu weer verzonnen?

wpDiscuz