[Foto’s] Slipjacht in Groesbeek

Deze week worden er op diverse dagen slipjachten gehouden in Groesbeek.


Deze week zijn er slipjachten in de regio Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Zo ook afgelopen woensdag. Begin en einde was bij cafe Merlijn aan de Grafwegen en zodoende werd het een internationale rit. De route was over de St. Jansberg, Klein Amerika alwaar ook nog even Mooks grondgebied (Limburg) werd aangedaan. Vervolgens via Kapitelland naar de Plakseweg waar men vlak voor de Botterpot richting de Horst ging. Via Dennenkamp en Lage Wald ging men in Wyler de Duitse grens over richting Kranenburg, om vervolgens weer richting de Grafwegen te rijden. Daar werd voor ruiters en paarden en natuurlijk ook de honden een welverdiend maal werd opgediend.

Een prachtige tocht in alle weertype’s die je maar kunt bedenken; zon, stormwind en regen. Alleen een winters sneeuwbuitje ontbrak, alhoewel er soms een koude wind over de vlakke landerijen woei. Vrijdag en zaterdag zal er weer zo’n prachtig schouwspel in deze regio te aanschouwen zijn.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Piet ik snap niet hoe je hebt kunnen bij houden met de camera in aanslag mooi gedaan.

ikke

Toevallig liepen we die dag over de St. Jansberg.
Het was een prachtig gezicht om te zien!

henk

prachtig gezicht, alleen het doel is minder. Jagen voor plezier, bahh

kloeke

Moderator????Kom op heej….

De nachtboswachter

Henk er valt nog weinig wild te zien in de bossen.dat weet jij toch ook wel nou ja sportief is het ook niet echt.de jagers hebben goed huis gehouden door dat gedoe met kappen in de bossen de wissels van de reen en zwijnen zijn aan gort gereden jammer.

henk

Ik weet dat het een slipjacht is dus niet echt op prooi gejaagd wordt, gelukkig maar. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat met zo`n horde paarden en honden het wild flink van streek is en dat de boel idd. aardig en gort gereden wordt.

wpDiscuz