Opnieuw mooie jaarcijfers bibliotheek Groesbeek

De bibliotheek Groesbeek heeft wederom een goed jaar achter de rug.

Jaarcijfers_bieb_2014-DGB

Evenals in 2013 is ook in 2014 het ledenaantal weer gestegen. Het totaal aantal leden van de bibliotheek steeg in 2014 tot bijna 5000 (aantal in 2013 lag op 4800). Het aantal uitleningen in 2014 van boeken, media en tijdschriften was bijna gelijk aan 2013 (een daling van slechts 0,8%).

Het aantal bezoekers is licht gedaald tot ruim 70.000. De website werd meer bezocht, tot boven de 40.000 keer (38k in 2013 en 31k in 2012). Dit heeft onder andere te maken met verdere mogelijkheden om boeken en media te reserveren, verlengen en informatie op te zoeken over bijvoorbeeld het lenen van e-books.

In 2014 is verder de (digitale) dienstverlening aan leden en scholen verder uitgebouwd. Zo werden de openingstijden verruimd, krijgen leden met een e-mailadres automatisch een bericht, een paar dagen voordat de leentermijn van boeken en media verstrijkt. Verder is het aanbod van e-books verder gestegen. Bibliotheekleden hebben nu vrije toegang tot een collectie van een kleine 7.000 e-books. In het najaar werd de eerste Bibliotheek op School geopend in het voorzieningenhart op de Stekkenberg.

De jaarcijfers en de gestegen dienstverlening laten opnieuw zien dat, in tegenstelling tot de landelijke tendens, de bibliotheek in Groesbeek door zeer veel leden en niet-leden wordt gebruikt en gewaardeerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Goede voor uitgang.

Robert schmitjes

Ik ben al jaren lid. En dat zal ik ook blijven ook

Muts

@De nachtboswachter: Volgens mij schrijf je iets heel anders als datgene dat je bedoeld. Je bedoeld vast: “Vooruitgang”. Kijk eens naar http://www.spatiegebruik.nl/

De nachtboswachter

Muts je hebt gelijk foutje weer wat geleerd.hoe moet ik je danken.

Bert

En nu de cijfers van de Mallemolen.

Jaap

Bert, welke cijfers? De rode?

Betsie

Ik ben een grote fan van de nachtboswachter en ik vind het kinderachtig dat hij steeds maar kritiek krijgt op een spatiefout of een andere spelfout. Let eens wat meer op jullie zelf!
De groetjes

Betsie, Ochaarm.

Foto

Verdomme, lekkerwijf op die foto. Wie is dat? 😀

De nachtboswachter

Foto je mag er alleen maar naar kijken.

wpDiscuz