[Foto’s] SV De Krulle wint Schlagerfestival 2015

SV De Krulle heeft zaterdagavond in Sporthal Heuvelland te Groesbeek met het nummer “Gruusbekse Jong” (MP3) de eerste prijs van het Schlagerfestival 2015 gewonnen.


De winst van De Krulle zorgde voor tranen op het podium en in het publiek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Referendum

Het nummer had alles te maken met de fusie en het beladen referendum over de naamgeving van de fusiegemeente waar Groesbeek bij betrokken is. De bevolking van de nieuwe gemeente koos in het referendum voor de gemeentenaam “Berg en Dal”. SV De Krulle, die de aftrap van het Schlagerfestival moest verzorgen, baseerde daar hun schlager op. De winst van de groep zorgde voor de nodige emoties, zowel bij de groep zelf als bij het publiek. Men was in tranen.

Nieuwkomers

Er deden 7 nieuwe groepen mee, één daarvan behaalde de tweede plaats: Nooit Nie Mer. Deze prijs was voor de groep, bestaande uit 11 dames, welverdiend. Het nummer over Omroep Groesbeek-radioprogramma “De muzikale Mixer”, dat werd gezongen door de nieuwkomers van Vrêt Mar Gras, was goed voor de publieksprijs. “Doe Mar Hin” deed vorig jaar voor het eerst mee en viel toen in de prijzen. Met hun nummer over de dierenweide behaalden ze dit jaar opnieuw een top 5-notering.

Bier van eigen bodem

Waorum Nie werd dit jaar derde tijdens het Schlagerfestival. Het nummer van deze groep ging over haar eigen carnavalsbier: Het Waorumnietje (een 7,5% amberkleurig speciaal biertje). Waorum Nie heeft naar aanleiding van deze schlager twee videoclips uitgebracht, waaronder één met Waorum Nie-bierreclames. Dit zijn de reclames gemonteerd zoals het origineel waarop ze zijn gebaseerd. Klik hier voor de video’s.

Schlagerfestival 2015

Dit jaarlijks terugkerende spektakel trok traditioneel erg veel bezoekers naar de Groesbeekse sporthal, het evenement was met zo`n 2000 mensen in de zaal volledig uitverkocht. De winnende schlager is, net als de overige 28 schlagers, terug te luisteren op de carnavalswebsite van het heuveldorp; Gruusbek.nl.

Uitslag Schlagerfestival Groesbeek 2015:
01. SV De Krulle – Gruusbekse Jong
02. Nooit Nie Mer – Lève
03. Waorum Nie? – Ons Bier (Hey Hoppa Hoppa!)
04. Spuit 11 – Knient ien ‘t zoer
05. Doe Mar Hin – Ut Diereweitje

Publieksprijs: Vrêt Mar Gras – De Muzikale Mixer

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

He zijn dat niet de jongens van goed gek gefeliciteerd

stom

Mooi liedje.

margret

prachtig mooi liedje, maar ik vond ,,knient ien t zoer van spuit 11 toch mooier ….echt grusbeks !!! suc6 groet margret

flets

Wat een slechte muziek,word elk jaar slechter.

Terechte winnaars! Jammer dat de nachtboswachter er niet bij zat. Knient ien t zoer was leuk, maar slecht gezongen, dat plekje had voor iemand anders moeten zijn.

Terechte winnaar super , proficiat

De nachtboswachter

Het was leuk en hierbij wil ik de mannen vrouwen tienermeisjes van Ons wel gezien danken voor de fijne uurtjes dat ik aanwezig was.en er kan maar een winnaar zijn.Nogmaals dank voor Alles De Nachtboswachter.

Groesbeker

Knient had ik ook beter gevonden als winnaar maar het nummer van Mar Ke was ook wel top 5 waardig.
Het nummer over dat schuitje vond ik bedroefend slecht.

goffer

Schlagerfestival,ik ga er al jaren met veel plezier naartoe…..Maar er veranderd iets..kan het niet uitleggen maar het word langzaam minder gezellig of zo.

party girl

Nou Goffer

Schik moet je zelf maak toch of kun je dat niet .Was top feest vol bak en leuk schlagers

goffer

Dat snap ik party girl. ….De. sfeer veranderd……

mevr van den heuvel

Nachtboswachter ik wil je nog bedanken voor het terug brengen van onze Pup
Onze pup was in het bos kwijt geraakt en wij hebben de nachtboswachter gebeld of hij ons kon helpen om onze pup terug te vinden.
En ja wel hoor hij is na twee dagen weer terug gebracht door de nachtboswachter.
COMPLIMENTEN

De nachtboswachter

Niks te danken is toch de normaalste zaak van de wereld.de kinderen blij en jullie en verder voor brief met inhoud.had echt niet gehoeven vraag van de week dat plaatje maar aan van Ons wel gezien.

wpDiscuz