Boomfeestdag 2015: scholen gezocht!

Op woensdag 18 maart 2015 wordt in ons land de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen & Water’. Een meer dan actueel thema en dat niet alleen vanwege de Waterschaps-verkiezingen die ook op deze datum worden gehouden.


Nationale Boomfeestdag Groesbeek 2014. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. In onze volgebouwde steden zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.

Boomfeestdagen Groesbeek 11 en 25 maart

Groesbeek wil graag invulling geven aan de nationale Boomfeestdag door op twee locaties binnen de gemeente bomen te planten. Omdat de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap ook op 18 maart worden gehouden, vieren wij de boomfeestdagen in Groesbeek op woensdag 11 en woensdag 25 maart.

Deelnemen?

Komende week benaderen we de scholen binnen onze gemeente met de vraag of zij mee willen helpen om de boomfeestdag 2015 een succes te maken. Heeft u vragen over de boomfeestdag? Neem dan contact op met de gemeente via [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Dan hoop ik dat ze wat meer fruitbomen planten, kan iedereen van profiteren, zoals notenbomen en appels en peren, en pruimen.
Niet altijd bomen zoals eiken of beuken.
Ook bomen met vruchten voor de vogels.
Het is een goed initiatief voor de Jeugd, die leren dan over de natuur wat er goed en gezond is.

De nachtboswachter

Helemaal mee eens Ger.

h kersten

ik ben het ook eens met Ger .
de kinderen van school een leuke week ( leren en boom FEEST dag )
en de vogels en mensen hebben dan ook wat ( in de toekomst ).

wpDiscuz