Informatieavond beheerplan “De Bruuk”

Gedeputeerde Staten (GS) Gelderland hebben het ontwerp voor het Natura 2000-beheerplan voor De Bruuk vastgesteld. Dit plan geeft aan wat nodig is om de rijke natuur in dit gebied te beschermen en te versterken Het beheerplan ligt van 2 februari tot en met 16 maart 2015 ter inzage.

Informatieavond

Op maandag 9 februari is er een informatieavond over dit beheerplan in Zalencentrum De Sleutel in Groesbeek. Deze avond start om 19.00 uur. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: ”De maatregelen richten zich vooral op de aanvoer van voldoende kwelwater van goede kwaliteit om daarmee de zeldzame blauwgraslanden in goede conditie te houden. Het gebied zal natter worden. Vóórdat we hiermee beginnen, spreken we eerst met de bewoners over aanvullende maatregelen om mogelijke natschade naar aanleiding van de voorgestelde maatregelen te voorkomen. Die gesprekken lopen al”.

PAS

Tegelijk met de inspraak van dit ontwerp-beheerplan voor het Natura 2000-gebied ligt ook het Programma Aanpak Stikstof ( PAS) ter visie. De PAS schrijft maatregelen voorom de effecten van stikstofuitstoot in de Natura 2000-gebieden te verminderen. Wat in de PAS wordt vastgesteld, staat niet meer ter discussie in het Natura 2000-beheerplannen. Van Dijk: ”Het is lang stil geweest rond de N2000-beheerplannen. Met het vaststellen van de PAS maken we economische groei mogelijk én beschermen en versterken we de natuur.”

Vervolg

Na de inspraak volgt een commentaarnota en stelt EZ het plan voor De Bruuk definitief vast. Belanghebbenden die al eerder een zienswijze hebben ingediend, kunnen nog tegen deze plannen in beroep gaan. Alle details over deze procedure zijn te vinden op http://www.gelderland.nl/natura2000-kalender.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Informatieavond beheerplan “De Bruuk”

Reageren is niet toegestaan.