[Update] WK Knoesten in De Comm uitverkocht

Op zondag 22 februari 2015 vinden in Cafe Bar de Comm in Groesbeek de eerste officieuze wereldkampioenschappen “Knoesten” plaats.

WK_Knoesten_De_Comm

Knoesten

Knoesten is een heel oud kaartspel dat (voor zover bekend) alleen nog maar in Groesbeek werd gespeeld. “Volgens mien kan dr niemand mer Knoeste”, een opmerking geplaatst door een echte Groesbeker die misschien toch niet helemaal terecht was, want is dat ook zo?

Na onderzoek bleek dat “Knoeste” nooit helemaal is verdwenen uit de Groesbeekse kaart scene. Sterker nog, jongeren spelen het nog regelmatig. Cafe Bar De Comm wil dit spel weer graag onder de aandacht brengen bij het grote publiek door middel van het organiseren van een “wereldkampioenschap”.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven aan de tap van Cafe Bar De Comm, via mail [email protected] of via deze link. Er zijn 8 speeltafels en uiteraard speelt iedereen individueel. Inschrijfgeld is € 7,50 per persoon. Dit is inclusief lekker Groesbeeks soepje voor aanvang, koffie, thee en af en toe een hapje tussendoor. Indien alle tafels uitverkocht zijn, kunt u zich als reserve deelnemer laten inschrijven. Een extra prijs word uitgereikt aan diegene met de mooiste “Knoestface”; in de kaartwereld ook wel pokerface genoemd.

Spelregels en workshop

Op de website van De Comm kunt u ook de spelregels van het “Knoeste” zelf vinden. Men gaat uit van 4 spelers per tafel. U kunt niet (meer) knoesten? Of even opfrissen? Geen probleem! Op de zaterdag voor het toernooi (21 februari 2015) is er een workshop “Knoeste”. Het spel is makkelijk te leren, maar pas op; het spel zit meer in dan u denkt. Aanvang workshop is 21:00 uur, ook niet-deelnemers zijn welComm.

Dag van het toernooi

Het cafe is op 22 februari geopend vanaf 10:30 uur en de deelnemers moeten om 11:30 uur aanwezig zijn. LET OP: Op tijd aanwezig zijn, anders krijg je al meteen bij aanvang een “Knoest”.

Start van het toernooi is om 12:30 uur, het einde ongeveer om 17:00 uur.

Facebook-event WK Knoesten 2015.

Update 17-02-2015, 20:50 uur:
Het WK Knoesten is uitverkocht. Dit heeft De Comm dinsdagavond laten weten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Doen ze ook veel in het Bos die oudere kunnen het allemaal.en er zit echt talent bij soms kan ik het ook niet aan zien.als andere er achter staan en zich er mee bemoeien.zal de beste door sturen KNOEST.

Reggie

Jammer dat ik niet kan die dag, een geweldig initiatief , ik hoop volgend jaar weer, dan ben ik erbij.

henk

ik pas, maar had graag mee gedaan.

Peter P

Dag,
Zover ik weet is het Knoesten geboren bij de Maddogs in het toenmalige klein lokaal. Sjaak Van Bremen moet een van de “uitvinders” zijn geweest.
Willy V en Bert E hebben de pot vaak gewonnen. Zij konden goed bluffen.

Realist

@Peter P. Wat een tijden waren dat! Met weemoed denk ik eraan terug. Those were the days…

Knoesten heeft Sjaak niet uitgevonden,dat komt nog uit Duitsland,weet ik van de oude garde,van de 80 plussers,die knoesten 50,60 jaar geleden al.

Peter P

Helaas is Sjaak v B niet erg oud geworden, reactie van Rob klopt inderdaad.
Een oud oom 92 jaar in Zyfflich speelde knoesten al in zijn jonge jaren.
En inderdaad met weemoed speelde we het spel bij de Maddogs.
Max J was overigens n minder goede verliezer…… Maar n kei in andere dingen zoals humor etc.

Helemaal mee eens Peter,ik kwam er vroeger ook altijd was een mooie tijd.

treffers2

max joosten zo hee waar blijft de tijd.

wpDiscuz