[Update2] Carnaval 2015: Groesbeker (16) in actie tegen kanker

Onderstaand leest u het verhaal van Dirk Wollenberg (16), een Groesbeekse jongen die in december te horen heeft gekregen dat hij kanker (Ewing-Sarcoom) heeft, maar die vastbesloten is om tegen zijn ziekte te vechten.

Dirk_Wollenberg-DGB

Hij wil daarbij als carnavalsvierder zijn carnaval niet laten bederven. De dag van de carnavalsoptocht in Groesbeek (15 februari 2015) is tevens Wereld Kinderkanker Dag. Wollenberg vraagt aan alle carnavalsvierders om een kleurig armbandje (kosten € 2,-) te dragen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van kinderkanker.

Steken

Het begon een jaar geleden toen Dirk last kreeg van zijn been en pijnlijke steken. Hij ging hiermee naar de dokter en die dacht dat het groeipijn of een lengteverschil in zijn benen was. Omdat de pijn zo’n lange tijd aanwezig was dachten de artsen zelfs nog aan een hernia. Echter na bezoek aan het ziekenhuis (RadboudUMC) en een scan later kwamen de artsen met het verschrikkelijke nieuws.

Uitslag: Kinderbotkanker

‘Ik heb een tumor in mijn onderste ruggenwervel.’ Het gaat om een zeldzame vorm van kinderbotkanker. Behandeling bleek noodzakelijk en hij werd dezelfde avond dat hij het slechte nieuws te horen kreeg opgenomen in het ziekenhuis. Vervolgens werd er een Port-a-cath geplaatst en de volgende dag begon zijn eerste chemokuur. ‘Ik werd heel erg ziek van die chemokuur en besloot daarom geen vrienden en familie op bezoek te laten komen. Gelukkig knapte ik snel weer op en mocht ik de dag voor Kerst weer naar huis. Nu heb ik één jaar lang om de 3 weken een chemokuur’, schrijft hij.


Video: Omroep Groesbeek.

Actie

Wollenberg komt tijdens carnaval in actie tegen kanker. ‘Om gezinnen die net zoals ons gezin te maken krijgen met kanker te steunen heeft het VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) polsbandjes ontworpen om daarmee geld in te zamelen voor deze vereniging. Mijn doel is om zoveel mogelijk bandjes te verkopen om uiteindelijk een mooi bedrag binnen te halen voor deze organisatie die zich met hart en ziel inzet. Voor slechts € 2,- steun je hen!”. Tevens gaat Dirk tijdens de carnavalsoptocht in Groesbeek deze bandjes samen met zijn gezin en carnavalsclub “CV ‘t Get Nie Mer” verkopen. ‘Één biertje minder, en steun het VOKK!’

Info VOKK

VOKK steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Ze zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna. Meer info op vokk.nl

Dagboek

Dirk houdt samen met zijn moeder Hannie een blog bij over wat hij allemaal meemaakt, zowel de positieve als negatieve dingen die hij ervaart. Zijn blog is te vinden op: dirksdiary.wordpress.com

Liedje

Door alle heftige ervaringen die Dirk de afgelopen tijd door moest maken heeft hij zelf een liedje geschreven. ‘Ik wist niet hoe ik mijn dankbaarheid uit kon drukken. Toen kwam de inspiratie voor dit liedje. In dit liedje bedank ik iedereen die voor mij klaarstaat. Ik vond het best lastig om te zingen maar het was de moeite waard! Met dit liedje hoop ik ook andere kinderen te helpen en te laten zien dat deze stomme ziekte niet alleen maar stom en verdrietig is. Ik heb ook hele goeie momenten en die momenten houden je sterk”.

Update 04-02-2015, 14:30 uur
Er schijnt door de inwoners van Groesbeek massaal gehoor te worden gegeven aan de actie. Op Facebook is dit artikel ook veelvuldig gedeeld. Het VOKK roept daarom op om geen bandjes meer via de site te bestellen. Aanstaande maandag 9 februari vanaf 19.00 uur, zijn de bandjes af te halen bij de familie Wollenberg op Mansberg 108 te Groesbeek. De Linde, Cranenburgsestraat 33, Groesbeek. Klik hier voor meer info over de verkoop bij De Linde.

Update 05-02-2015, 15:00 uur
De bestellingen blijven binnen stromen, laat Wollenberg weten. Er zijn, naast de dag bij De Linde, nog andere verkoopdagen voor de VOKK-polsbandjes. Twee van deze locaties zijn scholen in Groesbeek; de huidige en oude school van Dirk. Onderstaand de data en locaties:

– Woensdag 11 februari tussen 10:15 uur en 11:15 uur op het Montessori College Groesbeek.
– Vrijdag 13 februari tussen 09:00 uur en 12:00 uur op het BS Vossenhol in Groesbeek.
– Zondag 15 februari bij Cafe Bar De Comm. Kosten: € 2,-. 100% voor goede doel.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 70 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kawaman

Ik hoop dat er met de carnaval veel verkocht worden, en Dirk veel succes!

Dien

Dirk, wat een kanjer ben je! Ik heb zojuist namens ‘t Zeivertropke alvast 10 bandjes besteld! Het zou toch te gek zijn als heel carnaval vierend Groesbeek p.p. een biertje zou laten staan en daarvoor een bandje zou bestellen! Wij wensen jou en je familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe!

De nachtboswachter

En alle horeca ondernemers die aan de Carnaval mee doen.kunnen bandjes achter de hand houden.De linde Hoeve De Tent De Comm en alle andere.

Mooi, 15 stuks zijn besteld! Zet m op Groesbeek!

Hannie (moeder van dirk)

Lieve carnavalsvierders, vanaf maandag 9februari zijn de bandjes bij ons thuis te koop. Zangberg 108 ,vanaf 19.00 uur.

Hannie (moeder van dirk)

Het adres is mansberg 108

C.V. En Moi Iets

C.V. En Moi Iets staat ook op tegen kanker!

Aangezien wij meelopen met de optocht willen wij graag 9 bandjes reserveren! Deze komen wij 9 februari ophalen!

Dirk en cv Get Nie Mer succes met de verkoop van de bandjes en veel sterkte de komende tijd toegewenst!

CV En Moi Iets!

't Kos Kwoier

Ook voor t Kos Kwoier 10 bandjes!

Succes en sterkte Dirk!

Cv Net Aecht

Ook wij willen graag meedoen en willen er graag 40 reserveren
Succes en sterkte Dirk

karin

Hannie ik wil er graag 10 komen ophalen maandagavond.heel veel sterkte liefs karin,mansberg59

Naomi

Ik wil er graag 2
Dan kom ik hem maandag 9feb op halen ik moet allen werken tot 8 à half 9 en dan kom ik hem op halen

de Herrieschuppers

ook de Herrieschuppers doen mee.
Graag 9 bandjes willen wij reserveren.
Dirk en familie, vrienden succes en zet hem op

wilma krijnen

Lieve Dirk en familie, volg jullie blog en zie daar veel vechtlust en kracht in….sterkte ! x

cv Niks mer achter

Wauw Dirk wat ben je toch een kanjer!super hoe jij dit gevecht aangaat. Ik ben zo trots op je!Namens mijn cv (Niks mer achter) wil ik graag 12 bandjes reserveren. Ik kom ze maandagavond ophalen!Groet (juf)Anke

Ons Tröpke

Dirk en familie, heel veel sterkte en succes gewenst! Ook wij willen er graag 15 reserveren/bestellen.

Mike Liebers

Heel veel respect! ik ga er zeker een paar kopen!

Mike Liebers

Misschien voor horecaondernemers zoals De Linde, De Comm & De Hoeve ook een idee om zo’n bandjes te verkopen?

Corine

Wauw Dirk , kippevel, wat een mooi lied!

CV Binnedûr

Dirk en de rest van de familie, heel veel sterkte gewenst namens CV Binnedûr. Wij doen ook mee, door er 10 te bestellen.

Gerrits

Heb er ook een paar besteld op de website. Met de carnaval zeker om de pols.
Wens Dirk, zijn familie en vrienden alle sterkte toe, veel positiviteit en snel goed nieuws aangaande de behandeling.
Hopelijk zul je de carnaval samen met je vrienden kunnen beleven en merken hoe heel Groesbeek jou hopelijk gaat steunen!!! Zet ‘m op!

wpDiscuz