[Foto’s/info] Geslaagde start verkoop bandjes Dirk Wollenberg

Maandagavond is bij De Linde in Groesbeek de verkoop van de gekleurde Kanjers met Lef-polsbandjes begonnen.


Er werden maandagavond veel bandjes verkocht. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het is een actie van Groesbeker Dirk Wollenberg (16), die in december te horen heeft gekregen dat hij een zeldzame vorm van kinderbotkanker heeft.

De actie

Wollenberg, die dit weekend is begonnen aan zijn derde chemokuur, is als fanatiek carnavalsvierder niet van plan om zijn carnaval te laten verpesten door de ziekte. Hij bedacht daarom een actie: de 16-jarige Groesbeker zou graag zien dat carnavalsvierders tijdens de optocht door Groesbeek op 15 februari een gekleurd polsbandje dragen. Die dag is het tevens Wereld Kinderkanker Dag.

Polsbandje

Het bandje is ontworpen door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Die organisatie helpt gezinnen die te maken krijgen met kanker door de zware tijd heen. De kosten van een bandje bedragen slechts € 2,- en door een bandje te kopen kan er geld worden ingezameld voor de VOKK. Wollenberg: “Mijn doel is om zoveel mogelijk bandjes te verkopen om uiteindelijk een mooi bedrag binnen te halen voor deze organisatie die zich met hart en ziel inzet. Voor slechts € 2,- (één biertje minder tijdens carnaval) steun je hen!”

NNM_Dirk_Radboud
Facebookfoto. De dames van “Nooit Nie Mer”, nummer 2 tijdens het Groesbeekse Schlagerfestival 2015, gaven zondagmiddag een optreden voor Dirk bij het RadboudUMC.

Massale steun

De carnavalsactie tegen kanker kan met name in Groesbeek, maar ook daarbuiten, op veel steun rekenen. In Malden, waar de actie ook loopt, is er vanaf maandag op basisscholen een verkoop begonnen door een lotgenoot van Dirk: de 10-jarige Youri Mom. De gekleurde bandjes worden waarschijnlijk niet alleen tijdens de optocht gedragen, maar mogelijk ook op de andere carnavalsdagen. Meerdere Groesbeekse carnavalsverenigingen hebben al aangegeven een bandje te kopen, anderen hebben de bandjes inmiddels al in huis door ze online te bestellen.

Eerste dag bij De Linde

De eerste verkoopdag zou eigenlijk plaatsvinden bij de familie Wollenberg thuis, maar door de vele reacties en de te verwachten drukte op deze dag is er besloten om uit te wijken naar een andere locatie: De Linde, Cranenburgsestraat 33, Groesbeek. Zowel Dirk als zijn Maldense lotgenoot Youri waren hierbij aanwezig. Lang voor 19:00 uur zat Dirk samen met Youri al te wachten op de storm van mensen die een of twee en sommigen zelfs enkele tientallen armbandjes kwamen kopen. De vrienden van Dirks carnavalsclub CV ‘t Get Nie Mer kregen voorrang en mochten al voor 19:00 uur hun bandjes in ontvangst nemen.

Duizenden bandjes

Klokslag 19:00 uur gingen de deuren van De Linde open, onder groot applaus van de aanwezigen en de tientallen vrijwilligers die de actie goed lieten verlopen. Het bleef een komen en gaan van groot en klein. Het mag nu al wel een geslaagde actie worden genoemd; binnen de kortste keren waren meer dan 2000 bandjes verkocht. Dat was de dagvoorraad. Naar verluidt werden er maandagavond zo’n 9000 bandjes extra naar De Linde gebracht.

Meer verkoopdagen

Onderstaand de data en locaties van de verkoop:

Weekverkoop:

• Van dinsdag tot en met vrijdag (19:00 tot 21:00) bij de Ashorst 16A in Groesbeek.
• Van woensdag tot en met vrijdag (11:00 tot 20:00) bij de Jan Linders in Groesbeek. De supermarktketen maakt een extra bedrag van € 500,- over naar VOKK bij een minimale verkoop van 250 bandjes.

Losse data:

• Woensdag 11 februari tussen 10:15 uur en 11:15 uur op het Montessori College Groesbeek.
• Vrijdag 13 februari tussen 09:00 uur en 12:00 uur op het BS Vossenhol in Groesbeek.
• Vrijdagavond 13 februari in de Groesbeekse feesttent.
• Zondag 15 februari bij Cafe Bar De Comm.
• Zondag 15 februari tijdens de Groesbeekse optocht bij Dirk en zijn CV.

N.B: Voor informatie of speciale verzoeken kunnen mensen contact opnemen met Laurens de Haan: 06-51328566.


Dirk en Youri bij Omroep Gelderland, 15-02-2015.


Eerste verkoopdag in De Linde. Foto’s: DeGroesbeek.nl, Piet Spanjers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/info] Geslaagde start verkoop bandjes Dirk Wollenberg

Reageren is niet toegestaan.