Kunstwerk benadrukt nieuwe gemeente

In de hal van het gemeentehuis van Groesbeek hangt nu een kunstwerk dat de nieuwe gemeente nog eens extra tot uitdrukking brengt.

Foto van het kunstwerk. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal.

Foto van het kunstwerk. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal.

Het kunstwerk van de hand van Pieter van Eck is gebaseerd op de contouren van de nieuwe gemeente. In de omtrek is de gemeentegrens herkenbaar en in de diepte komt het karakter van polder en heuvellandschap terug. De kleuren blauw en groen (van de zijkant zichtbaar) symboliseren het water en de natuur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek/Berg en DalZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klaas

vlek aan de wand

Peter

De bessembiender der op da is kunst

Lookkoek

Knap stuk werk van Pieter van Eck. In zijn eigen stijl met uiterste precisie in elkaar gesmeed. Het aanzien meer dan waard.

henk

ik snap niet dat het rijk voor kust nog geldt uit geeft, een kind maakt nog iets mooier. De besembinder, de marskramer, dat is kunst. Maar goed ieder zijn ding. Maar we zien nu wel een keer het gezicht van Jennifer, met een beetje fantasie haal ik links boven er een gezicht uit met lange haren.

kloeke

Schitterend………mar dan lul ik….

jantje.

@ Henk, zie er zelf ook alleen een gezicht met een wipneus in met wapperend haar, maar toch wel mooi dat Jennifer even daarvoor geposeerd heeft, en toch best opvallend hoe een spitse tietjes ze heeft, die Jennifer toch ook, ze is overal voor te porren, alaaf.Gr

kloeke

Jammer van dat bovenste gedeelte,vind het onderste veel mooier.

stadse

Je ziet in dit kunstwerk een kloppend hart. Dat moet wel Berg en Dal zijn!! Nu begrijp ik dat de gemeentenaam Berg en Dal de terechte keuze is…..

klaas

lookkoek ik mij lach niet houden je meent het

Lookkoek

@Klaas
Eerlijk antwoord, heb je het al gezien?

truus

De bezembinder is mooiere kunst maar dat snappen ze in berg en dal niet

bellefante

ik hoor dat het nog steeds pijn doet als jennifer de waarheid heeft gezegd

Lambert

It looks like a bitch, het ware gezicht van de overheid…!

henk

bellefante, toevallig ien Gruusbek gewe om noar den optocht te kieke of ziede ien B&D gebleve? Liekt mien duidelijk hoe wej d`r over dinke. Gruusbek boave, ut keulen van gelderland.

bellefante

Nee berg en dal

stadse
Ja Truus, de bezembinder is inderdaad mooiere kunst. Het doet denken aan vervlogen tijden. Aan tijden dat Groesbeek nog een afgelegen, via een zandpad vanuit Nijmegen te bereiken gehucht was, waar armoede aan de orde van de dag was. Bezembinden was één van de aktivteiten waarmee je je maag enigszins wat kon vullen. Kortom een geweldige tijd waarop je nu nog trots mag en kan zijn. Wat buiten dit gehucht gebeurde was maar weinigen noodgedwongen bekend. Nu nog, speur je bij de oudere Groesbekers, Groesbekenaren of hoe ze ook genoemd (mogen) worden een mentalteit dat doet denken aan die tijd:… Lees meer »
bosbes

Waar is de marskramer/hausierder met z’n hond eigenlijk gebleven? Hij stond voor het gemeentehuis, maar is nu weg?

henk

Dat moet je vooral blijven doen, mooi in B&D blijven bij de messentrekkers en zwartwerkers, wij zijn daar nu mooi van afgekomen, de slechte naam mag B&D krijgen en de goede dingen blijven in Groesbeek.

jantje.

@bosbes, die zullen nu ook wel in de tent zitten. Gr

bellefante

Berg en dal toch maar mooi
gewonnen

wpDiscuz