Haring happen in het gemeentehuis

Nog een beetje brak maar zeer voldaan waren de prinsessen en prinsen carnaval woensdag 18 februari ’s ochtends al weer in het gemeentehuis om de sleutel terug te geven en bij die gelegenheid ook de traditionele haring te happen.

Locoburgemeester Ria Barber (links, met terug ontvangen sleutels) met de hoogheden aan de haring in het gemeentehuis. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal.

Locoburgemeester Ria Barber (links, met terug ontvangen sleutels) met de hoogheden aan de haring in het gemeentehuis. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek/Berg en Dal.

Ze werden welkom geheten door locoburgemeester Ria Barber, die haar waardering uitsprak voor het feit dat de hoogheden er na de drukke dagen toch maar weer waren. Ria Barber kreeg de sleutels terug, die burgemeester Keereweer vrijdag 13 februari had uitgereikt.

Dat wil zeggen van De Deurdouwers uit Millingen, De Polderschuupers uit Kekerdom, De Sokkenummers uit Leuth, De Deurzakkers uit Ooij, De Cavalieren uit Beek en De Berggeiten uit Berg en Dal. De Feestneus en Net Aecht uit Groesbeek zullen de sleutels, zoals tot dusver gebruikelijk, in november weer terug geven.

Enorm genoten

De aanwezige prinsessen en prinsen lieten weten dat zij het allen zeer naar de zin hadden gehad. “Hartstikke leuk”, “super”, “enorm genoten” en “veel plezier gehad” konden als kwalificaties opgetekend worden.

Dat daarbij veel nachtrust ingeleverd moest worden, kon niemand deren. Zo merkte één van hen op: “Ik geloof dat ik in 4 dagen 8 uur heb geslapen”. Gaat weer goed komen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek/Berg en DalTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gruusbekse Carnavallist

Alle Prinsen en Prinsessen komen in Groesbeek de sleutel weer netjes teruggeven tijdens het haringhappen in het gemeentehuis. Helemaal Top. Zo zijn we op en top één nieuwe gemeente net zoals bij de sleuteloverdracht vrijdag voor de carnaval.
Kan één man mij uitleggen waarom het SOK besluit dat Feestneus en Net Aecht hier niet aan meedoen ??????

Feestneus

Groesbekers zijn nu eenmaal bijzonder eigenwijs en gaan graag tegen de draad in. Deze twee verenigingen willen niet bij het plebs aanschuiven.

henk

De naam is weg, de lange pier is weg, en nu moeten we ons ook nog aanpassen om de sleutel in te leveren. mooi dat ze dat is de polder zo doen. Maar het SOK, dus de Feestneus en Net aecht hebben al sinds de carnaval bestaat de sleutel terug gave in November. Moeten we dit ook aan de galg hangen? nee hoor tradities moet je in ere houden.

Toon verbeet

ze hebben groot gelijk wat moeten ze met die zeikers.
ben het eens met henk.

wpDiscuz