Bombardement Nijmegen in “Dorpsplein”

Op 22 februari 1944 is Nijmegen-centrum gebombardeerd en precies 71 jaar later, op 22 februari 2015, staat dat gebeuren (800 doden) centraal in het praatprogramma van Omroep Groesbeek: het Dorpsplein.

Presentator John Peters praat die zondag met Mira Beukering (student aan de Universiteit van Amsterdam en in die plaats woonachtig) over een nieuwe theorie omtrent dat bombardement dat zoveel trauma’s in Nijmegen en omgeving heeft opgeleverd.

Mag en kan nog steeds gesproken worden over een vergissingsmoment? En waarom is direct na de oorlog zo weinig aandacht besteed aan dat bombardement en de afgelopen jaren juist wel? Welke rol heeft het gemeentebestuur in die oorlogstijd gespeeld? De ramp is toen verzwegen vanwege politiek correcte motieven? En welke rol heeft dagblad de Gelderlander in die tijd gespeeld?

Een uitgebreid gesprek met de gast over de herdenkingscultuur van het bombardement op Nijmegen. En dus over haar onderzoek waarin zij juist een analyse geeft wat er over het bombardement geschreven is.

Het programma is zondag te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur (herhaling dezelfde dag om 18.00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Feestneus

En nu maar hopen dat hij nuchter is

Toen was er ok al un doofpot.
Of die vliegeniers wisten nie wor da moffenlaand was.

Jaap

Het woord ‘presentator’ is teveel eer voor die man.

wpDiscuz