Actie polsbandjes: meer dan € 22.000,- voor VOKK

De Groesbeker Dirk Wollenberg (16) heeft samen met zijn maatje Youri Mom (10) uit Malden door middel van de verkoop van Kanjers met Lef-polsbandjes € 22.097,73 opgehaald voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

De kanjers Youri (l) en Dirk (m) haalden een mooi bedrag op voor het VOKK. Foto en rechten: Marcel Vink.

De kanjers Youri (l) en Dirk (m) haalden een mooi bedrag op voor de VOKK. Foto en rechten: Marcel Vink.

Vrijdagmiddag is dit bij De Linde in Groesbeek bekend gemaakt.

Het verhaal

Wollenberg, die eind 2014 te horen kreeg dat hij kinderbotkanker heeft, was als fanatiek carnavalsvierder niet van plan om zijn carnaval te laten verpesten door de ziekte. Hij bedacht daarom een actie: de Groesbeker zou graag zien dat carnavalsvierders tijdens de optocht door Groesbeek op 15 februari een gekleurd polsbandje dragen. Die dag was het tevens Wereld Kinderkanker Dag. Het bandje is ontworpen door de VOKK, een organisatie die gezinnen die te maken krijgen met kanker door de zware tijd heen helpt.

Hulp uit Malden

De actie sloeg aan, en hoe! Familie en vrienden noemden het “niet te bevatten”. Groesbekers gaven onder andere via social media massaal aan de actie te steunen en kochten een bandje. Ook in Malden en omgeving liep de verkoop van polsbandjes goed. Daar hield de 10-jarige Youri namelijk dezelfde actie. Youri en Dirk hebben allebei botkanker, ook nog eens dezelfde zeldzame vorm, maar kenden elkaar tot voor kort nog niet. Het zijn nu de beste vrienden, die samen tegen kanker vechten.

Eerste dag: voorraad er doorheen

De eerste verkoopdag van de bandjes zou eigenlijk plaatsvinden bij de familie Wollenberg thuis, maar door de vele reacties en de te verwachten drukte op deze dag was er besloten om uit te wijken naar De Linde. De voorraad van 2500 bandjes was er al snel doorheen, nog eens 10.000 werden er diezelfde avond nog naar Groesbeek gebracht. Dat was naar verluidt de landelijke voorraad. Na de eerste verkoopdag werden de bandjes op diverse plaatsen in de regio verkocht.

Meer dan verwacht

Ze waren niet aan te slepen, en dat is dan ook te merken aan het enorme bedrag dat er voor de VOKK is opgehaald. Toen er veel steun voor de actie bleek te zijn ging men nog uit van € 15.000,-. Het uiteindelijke bedrag ligt dus nog een stuk hoger.

Geen bandje?

Bandjes á € 2,- bestellen kan nog steeds via de webshop van VOKK. De gevolgen van de actie zijn ook daar zichtbaar. “De gekleurde bandjes voor volwassenen zijn slechts beperkt leverbaar. Graag maximaal 5 per persoon bestellen”, staat er op de site.

De carnavalsactie tegen kanker kan dus met recht een groot succes genoemd worden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

HELD!

stom

Netjes hoor 🙂

Mark

super trots op jullie Dirk en Youri! Jullie zijn een voorbeeld voor velen!

De nachtboswachter

Ben trots op jullie.

truus

Geweldig!!!!!!!jullie zijn kanjers!!! !!

Jaap

Prachtig resultaat!
En dan zijn er nog steeds zeikers die denken dat het geld niet daar komt waar het hoort.
Als je te krenterig bent om een bandje te kopen, loop dan niet te zeuren dat het allemaal niet klopt en dat er geld aan de strijkstok blijft hangen.
Geweldig initiatief met een succesvol verloop.
Jullie mogen trots zijn!

wpDiscuz