Contracten voor Huishoudelijke Hulp verlengd

De colleges van B&W van de gemeenten in de regio Nijmegen hebben, met uitzondering van gemeente Heumen, dinsdag besloten om de contracten voor Huishoudelijke Hulp bij de aanbieders Verian, TSN en T-zorg en een aantal kleine lokale aanbieders met één jaar te verlengen.

In 2013 werden de partijen voor Huishoudelijke Hulp gecontracteerd en is de mogelijkheid tot verlenging al afgesproken. Door de contracten met één jaar te verlengen is er meer tijd om de Huishoudelijke Hulp in de gemeenten toekomstbestendig te maken. Een tweede reden voor verlenging is dat klanten tevreden zijn over de Huishoudelijke Hulp. Zij waarderen de hulp met een 7.7. Zo blijkt uit een onafhankelijk regionaal klantenonderzoek.

Vanuit de Wmo zijn gemeenten sinds 2007 verantwoordelijk voor de Hulp bij het Huishouden voor inwoners. In regio Nijmegen maakten in 2014 zo’n kleine 6.300 klanten hier gebruik van, waarvan 970 inwoners uit de gemeente Groesbeek. In 2015 en 2016 wordt onderzoek gedaan naar de toekomstige inzet van huishoudelijke hulp. Hierbij worden leveranciers gevraagd met de regiogemeenten mee te denken. De korting van het Rijk op het budget voor Huishoudelijke Hulpmoet worden opgevangen. De wijze waarop dit gebeurt, verschilt per gemeente.

Binnen de gemeente Groesbeek is nog niet bekend hoe de korting op het budget verwerkt wordt. De gemeente onderzoekt op dit moment de verschillende mogelijkheden. Zodra er meer informatie is, berichten we hierover.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet.

Wat dom van de gemeentes om met Verian in zee te gaan,ze gaven enkele maanden geleden al aan dat, als de werknemers geen loon inleverden, ze het niet zouden overleven.Dus dat is wachten op trammelant.

groesbeek

als je dan naar de bijeenkomsten was gegaan piet had je geweten dat dit verian hoog van de toren aan t roepen was maar nog niets had geregeld en het niet zomaar kan wat hun willen het was een hoop bangmakerij en voor diegegen die er toen ingetrapt zijn is het inderdaad wel flink loon inleveren

Lambert
Opvallend, dat dit type ” ondernemers” steeds het risico bij de werknemer neerleggen en niet eens in staat zijn een stabiel businessmodel te ontwikkelen. Hierdoor schreeuwen ze de ene keer moord en brand en de andere keer lopen ze hun zakken te vullen. In beide gevallen wordt de rekening bij de werkvloer neergelegd. In een dergelijke organisatie zou het inkomen van het management verlaagd moeten worden naar een inkomen dat niet hoger is als modaal, dan worden ze vanzelf weer eens creatief en leren ze te ondernemen. Op die manier leren ze thuis ook eens om met ene klein budget… Lees meer »
De nachtboswachter

Zakkenvullers.

wpDiscuz