Partij voor de Dieren in actie tegen megastal Groesbeek

Op 7 maart organiseert de werkgroep Nijmegen e.o. van de Partij voor de Dieren (PvdD) een actie in Groesbeek tegen megastallen.

PvdD_actie_Groesbeek-DGB

De komst van de grootste megastal in Gelderland is hiervoor de directe aanleiding. Van Deurzen heeft zijn aanvraag enige tijd geleden ingediend en de milieuvergunning is intussen goedgekeurd door de provincie. De uitschot van schadelijke ammoniak zou met nieuwe maatregelen aan de regels voldoen.

De problematiek rond Van Deurzen in Groesbeek is niet nieuw. Na veel juridisch getouwtrek is zijn bedrijf in 2008 al eens gesloten. Iets waar destijds ook in de media veel over geschreven is. “Met bijna 300.000 kippen, zijn bij ons de zorgen voor stank overlast, dierenwelzijn en overschrijding van ammoniak waardes allerminst weggenomen. Officieel zal van Deurzen misschien aan de wetgeving voldoen, maar feitelijk gezien is het nog steeds zo dat negatieve gevolgen voor natuurgebieden als De Bruuk niet ondenkbaar zijn,”, aldus Laurens Kok, lid van de werkgroep.

Het doel van de actie is de komst van meer megastallen in Gelderland voorkomen. “Van Deurzen is een goed voorbeeld van een regionale trend, die wij als PvdD proberen tegen te gaan, namelijk de komst van meer megastallen. Persoonlijk hadden wij natuurlijk liever gezien, dat dit initiatief van de buurtbewoners zelf kwam. Waar deze reactie tot nu toe eigenlijk een beetje uitbleef hebben wij als werkgroep besloten het heft in handen te nemen en deze actie zelf te organiseren. Wij hopen natuurlijk, dat zoveel mogelijk buurtbewoners zich aansluiten bij deze actie en ook andere partijen zijn meer dan welkom om mee te fietsen”, besluit Kok.

Mensen die deze actie ondersteunen moeten op 7 maart om 13:25 uur bij het gemeentehuis in Groesbeek verzamelen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

ach wat maakt het uit, in de Gemeente Groesbeek kan en mag alles. Megastal meer of minder, als de kippen het er maar goed in hebben. Windmolens, fietspaden, uilen,slangen, bomen kappen. Wat een gedoe allemaal.

Goede actie dit .

De nachtboswachter

Scharrelkip laat me niet lachen neen van deurzen zeg maar gewoon kippen zonder kop.naar welke scharrel club ga jij.

truus

Geweldig nieuws.hoop dat deze megastal niet door gaat.denkt van Deursen ooit aan de volksgezondheid? Denkt de gemeente er aan ? Denk het niet, het draait om GELD.

Henk. S
Mooi kippetjes in die schuur zetten , heeft nu al genoeg geld gekost ,milieuvergunning is goedgekeurd dus geen probleem meer , partij van de dieren en milieufreaks , ik heb er genoeg van , zij behoren tot het langharige werkschuwe tuig dat tegen alles en iedereen is , gewone werklui hebben geen tijd voor alvdie onzin , er zal toch gewerkt en centjes verdiend moeten worden , ook door van Deurzen enz enz enz , ik vind het schandalig , laten bouwen vergunningen geven sluiten moderniseren weer vergunningen geven en nu begint het gedonder weer , ik zeg partij van… Lees meer »
juustem

Dit is zeker niet meer van deze tijd en ik ben erg blij met de inzet van de partij voor de dieren. Denk eens na over onze eigen volksgezondheid en de fijnstof die deze kippen produceren! Mens en dier moet beschermd worden tegen deze kapitalistische waanzin! Financieel gewin boven de belangen van mens en dier? Now way!!!

Klaas-jan
De mensen die aan deze kwats mee zullen doen hebben ze niet allemaal op een rijtje, overal tegenaan schoppen kunnen ze heel goed, ze hebben veel te veel tijd over omdat ze te lamlendig zijn om zelf te gaan werken. Hier komt nog bij dat een Partij voor de Dieren heel veel weet van heel weinig, ze hebben totaal geen verstand van wat goed is voor een dier en wat niet goed is voor een dier, alleen als er heel veel dieren in een stal zitten meent deze partij al meteen dat het foute boel is. Ik ben het zo… Lees meer »

Henk S. en Klaasjan: haha, wat zijn jullie bang voor mensen die zich inzetten voor een betere samenleving! De milieumensen die ik ken, zijn allemaal fatsoenlijke, hardwerkende burgers met een baan, pensionado’s, en betalen gewoon belasting. En in hun vrije tijd zijn ze actief voor milieu en natuur. Wat doen jullie eigenlijk als jullie niet keihard aan het werk zijn? Beetje op de bank liggen en waardeloze tv-programma’s kijken? Kom op, maak je ook eens nuttig.

En wat de feiten rond Van Deurzen betreft, er is op dit moment geen geldige milieuvergunning.

De nachtboswachter

Klaas ik deel je mening soms doen ze ook goede dingen en die kippenfarm stinkt vooral in de zomermaanden.maar wat ik zo raar vind is ze zijn niet tegen de bomenkap.hoe goed zijn bomen niet voor ons milieu dat kan er bij mijn niet in en het feit over dat mooier fietspad daarom ben ik ze ook spuugzat en heel veel mensen.

ben.helder
Groot, groter, grootst is het liberale denken en waarbij kippen geen dieren meer zijn maak fokproducten die je met veel anti biotica met honderdduizenden ophokt. De menselijke maat is hierbij totaal ondergeschikt geworden. Dat wij geen plofkippen meer willen snapt Van Deurzen nog steeds niet. Voor hem zijn de financiële lusten en voor ons de rotzooi die onze leefomgeving nog verder verpest! Het laat weer eens goed zien hoe het echt werkt in de BV Nederland. Voor de vorm mag er bezwaar worden ingediend die dan met één veeg van tafel wordt gegooid. Ja we hebben inspraak gehouden, we hebben… Lees meer »
Ronald

Kunnen ze die kippen niet beter in de overbodige erg dure nieuwe skybox in het gemeentehuis zetten. Daar zitten ze hoog en droog en stinken doet het er al.

Met zijn allen tegen de megastal fietsen, vergeet je helm niet mee te nemen.

Maja
Vogelgriep wordt veroorzaakt door verschillende griepvirussen, van milde tot zeer agressieve varianten. Afhankelijk van het type is het virus matig tot zeer besmettelijk voor onder meer kippen, eenden en kalkoenen. In zeldzame gevallen – bij zeer nauw contact met besmette watervogels of pluimvee – kunnen sommige varianten van het vogelgriepvirus ook mensen en andere dieren infecteren. Vooral varkens kunnen drager zijn. Het virus verspreidt zich via de lucht, direct contact tussen vogels en indirect contact via poep en transportmiddelen. Symptomen: De dieren krijgen griepachtige verschijnselen; sufheid, tranende ogen en opgezette kelen. Bij de agressieve variant overlijden de dieren snel na… Lees meer »
iem.

@kip
boeren hebben geen vrije tijd, dus nee wij liggen dan niet op de bank. Wij geven dan alles voor onze dieren, en zo’n groepen zouden best eens mogen stoppen met al die boeren altijd maar zwart te praten. Ze weten nergens vanaf.

kloeke

die stank is het ergste..

De nachtboswachter

Helemaal mee eens Kloeke vooral in de zomer als je lekker in de tuin wil zitten.jij woont er zelfs niet zo ver af indien de wind van uit het westen komt vind ik het wel goed.hebben die duitsers er weer last van.beginen die te klagen scheizen zagen zie dan dus wat weet jij een betere optie.

Henk S. en Klaasjan: Het enige waar jullie aan denken is POEN verdienen. Jullie hebben schijt aan dieren. En Klaas-Jan(wat een klootnaam zeg) De grootste lambal ben jij.

Ronald
Een opsomming van wat ons te wachten staat. Verhoogde kans en reel gevaar voor vogelgriep en de kans dat hij overslaat naar mensen. stankoverlast, dag en nacht overlast van vrachtwagens voor voer en het afvoeren van in erbarmelijke omstandigheden opgefokte (Plof) kippen en strontvliegenmest. Kippen mest waar miljarden stront vliegen op afkomen waardoor mensen in de wijde omgeving genoodzaakt zijn om horen voor alle ramen en deuren te plaatsen. Voor de productie van Nederlands veevoer worden de regenwouden omgekapt. Het grootschalig gebruik van bestrijdingsmiddelen en medicamenten in de kippensector tegen allerlei (besmettelijke) ziekten. Grote hoeveelheden antibiotica die preventief gebruikt worden.… Lees meer »
Ronald

Dan heb je ook nog van die mensen die zegen dat zij voor de natuur strijden en op wilders stemmen. Dat deze wilders een paar jaar terug het waanzinnige plan had om een kerncentrale midden op de Veluwe te bouwen daar willen ze dan niet zien maar als het dan mis gaat dan geven ze de Marokkanen de schuld.

Ineke

Wegstemmen die bestuurderen die hiervoor een vergunning hebben afgegeven. Het kan zeer binnenkort.

wpDiscuz