Wolfsberg: Legends of Rock Festival & Koningsfeest 2015

Rondom het Koningsweekend worden er bij De Wolfsberg twee activiteiten georganiseerd: Legends of Rock Festival op zondag 26 april 2015 en het Koningsfeest op maandag 27 april 2015.

Koningsfeest_Wolfsberg_2015-DGB

In april is het weer zover: er mag gefeest worden in de tuin van De Wolfsberg! Voor zowel Legends of Rock Festival als Koningsfeest staat weer een programma waar we trots op mogen zijn. De ticketverkoop voor beide evenementen start op 4 maart. En zorg dat je er snel bij bent, want vroege vogels worden beloond met een lagere ticketprijs! Vanaf 5 maart zijn de tickets ook verkrijgbaar bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek en The Read Shop Malden.

26 april van 16:00 uur tot 21:00 uur: Legends of Rock Festival 2015

Voor het tweede jaar op rij kunnen rockliefhebbers genieten van een eerbetoon aan hun favoriete rockbands in de tuin van De Wolfsberg. Vorig jaar vond voor het eerst Legends of Rock Festival plaats waarbij tributebands van het hoogste niveau een ode brengen aan de beste rockmuziek allertijden. Het was een succes en de tweede editie staat inmiddels voor de deur. Op zondagmiddag 26 april betreden Pink Floyd Project en Randy Hansen met een tribute aan Jimi Hendrix de bühne. Twee onvoorstelbaar goede bands die ongetwijfeld fenomenale shows gaan neerzetten.

Jimi Hendrix (Randy Hansen & band)
Het is werkelijk verbazingwekkend dat het een muzikant lukt om de gitaarsound van Jimi Hendrix exact te imiteren. Randy Hansen reist de hele wereld over om overal zijn kunsten te vertonen. Zelfs het gitaarspel op zijn rug en met zijn tanden beheerst Randy als geen ander. Zodra de in Seattle geboren muzikant zijn gitaar laat zingen krijg je het gevoel dat Jimi Hendrix weer leeft. Hij is zelfs met Mitch Mitchell en Noel Redding, de originele leden van the Jimi Hendrix Experience, op tour geweest. Als headliner op vele festivals bespeelt hij als een wervelwind het publiek met nummers als “Voodoo child”, “Hey Joe” en “All along the watchtower.” Keer op keer fenomenale shows.

Pink Floyd (Pink Floyd Project)
De Nederlandse tributeband Pink Floyd Project brengt onder leiding van Bert Heerink met hun spectaculaire live act een groot eerbetoon aan zowel de originele band als de miljoenen fans van Pink Floyd. De populariteit van Pink Floyd is nog altijd ongekend. Met 11 hits in de top 2000 waarvan maar liefst 3 bij de eerste 10 staat de band hoog in de lijst met topnummers. De 12-koppige Pink Floyd band uit Nederland bestaat al jaren. Bert Heerink scoorde met de band Vandenberg wereldwijd grote hits, zong bij Kayak en toerde samen met Pink Floyd Project langs de Nederlandse theaters. De band haalt alles uit de kast en speelt grote hits als “Comfortably Numb” en “Another Brick in the wall”, maar ook de minder bekende juweeltjes komen voorbij in een ruim 2 uur durende show.

Legends_of_Rock_2015-DGB27 april vanaf 15:00 uur: Koningsfeest 2015

Op maandag 27 april is het weer zover: Koningsdag wordt groots gevierd in de tuin van De Wolfsberg. Vorig jaar was het feest volledig uitverkocht en dat zou dit jaar weer kunnen gebeuren. Want met een line-up van toporkest Boston Tea Party, een Robbie Williams tribute show en rock ‘n-rollband The Heinoos staat er een geweldig programma.

Boston Tea Party (Toporkest)
Voor velen is Boston Tea Party een oude bekende, want de band is al jarenlang op menig feest te zien. Met 10 muzikanten uit alle windstreken speelt Boston Tea Party heel veel hits en medleys van bekende oude en nieuwe feestklassiekers. De ijzersterke ritmesectie, 3 spetterende blazers en goede zangeressen brengen een perfect uitgekiende show. Met een megabreed hitrepertoire draait Boston Tea Party al jaren mee in de top van Nederlandse coverbands.

Robbie Williams tribute (Mike Andrew + Boston Tea Party)
Mike Andrew is zonder twijfel de beste Robbie Williams imitator ter wereld. Ook Robbie Williams zelf is onder de indruk en reikte vorig jaar Mike de microfoon aan tijdens één van zijn concerten. De video waarop zij samen zingen ging de hele wereld over. Op 27 april staat Mike Andrew voor het eerst in Nederland op het podium. Begeleid door toporkest Boston Tea Party brengt Mike hits als “Feel”, “Let me entertain you” en natuurlijk het ultieme meezingnummer “Angels”.

The Heinoos (High Energy Rock ‘n Roll)
The Heinoos krijgen de eer om koningsdag dit jaar af te sluiten. De vier mannen uit het noorden van Nederland zijn een beetje gek, flauwekullen er lustig op los en breien de meest fantastische hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 op geheel eigen wijze aan elkaar. Hits uit vervlogen tijden die je al jaren niet meer hebt gehoord worden afgewisseld met medleys van de Beach Boys, Mud en de bekende Hollandse feestkrakers. Ze spelen jaarlijks op de Zwarte Cross, kunnen geen moment stilstaan en maken overal een onvoorspelbaar, aanstekelijk, maar vooral oergezellig feest.Meer info en online kaartverkoop van beide evenementen op www.tributeparty.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wolfsberg: Legends of Rock Festival & Koningsfeest 2015

Reageren is niet toegestaan.