Buurtpark Het Groeske vervuild door hondenpoep

Het is een van de grootste ergernissen van Nederlanders, en ook in Groesbeek is er al veel discussie over geweest: hondenpoep. In het nieuwe buurtpark Het Groeske lijken hondeneigenaren zich wederom niet aan de regels en fatsoensnormen te houden.

beeldmerkbuurtpreventie

Het Buurtpreventieteam van het Groeske komt daarom aanstaande zaterdagochtend 7 maart om 09:00 uur in actie in Buurtpark het Groeske. Doel is het park opschonen en zwerfvuil en hondenpoep opruimen. Wie wil helpen is heel welkom!

De gemeente heeft op vier plekken rond het park afvaltonnen met afvalzakjes neergezet zodat hondeneigenaren uitwerpselen meteen kunnen opruimen. Toch betekent dit nog niet dat iedereen dat ook doet. Lin Giebels van het buurtpreventieteam, zelf een groot hondenliefhebber: “Sinds we bezig zijn het park zo mooi te maken, ruim ik alles wat mijn hond achterlaat meteen op. Ik heb een schepje gekocht en het is weinig moeite. Je hoopt dan dat iedereen het zo gaat doen, maar dat is helaas nog niet zo. We hopen met onze opruimactie mensen aan het denken te zetten. Het is een prachtig park geworden, waar iedereen blij mee is, waar kinderen spelen en mensen wandelen en straks picknicken. Het is fijn dat schoon te houden”, zegt Giebels.

Ook voelt niet iedereen zich aangesproken door de verbodsbordjes die aangeven geen honden mee te nemen naar het binnen deel van het park. De gemeente weert er honden omdat het recreatieruimte is.

Een andere reden om geen honden toe te laten, is de inzet om in het park een klein natuurgebied te ontwikkelen. Nadat de grond is afgegraven heeft Stichting Landschapsbeheer Ooijpolder Groesbeek (SLOG) er afgelopen herfst gras- en bloemenzaad uit de Bruuk verspreid. Daaruit kan een blauwgrasland ontstaan waar zelfs orchideeën kunnen bloeien. Dat lukt alleen als de grond heel schraal blijft en dat gaat mis als de bodem vermest raakt door hondenpoep. Zelfs kleine hoeveelheden zijn al funest voor de meer zeldzame bloemensoorten. Lin Giebels: “We hopen dat langzaamaan iedereen in de wijk hier besef van krijgt om zorgzaam om te gaan met wat we hier samen opbouwen. Je kunt met je hond rondom het park lopen en als je meer vrije ruimte wilt, zijn er ook andere plekken om je hond uit te laten zoals langs het spoor.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 25 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Hondenliefhebbers die de poep van hun viervoeter niet opruimen zijn een plaag. Moet je eens kijken langs het schoolplein van het vossenhol. Hele net aangelegde plantsoen ligt vol! Schandalig!

kachel

ik snap niet dat ze een ren maaken voor honden waar ze kunnen poepen dan is er ook geen ruzie.s onder elkaar , maar honden die in de tuin scheiten mag ook niet , maar het gebeurdt wel, laten ze daar maar. naar kijken

Lambert

Het begint met een hond aan de lijn houden, dat schijnt voor veel eigenaren al teveel moeite te zijn. Voor diverse eigenaren geldt ook, dat de hond de dienst uitmaakt. Kennelijk is de uitstraling van de hond noodzakelijk om de baas zelfvertrouwen te geven. Als je werkelijk een hondenliefhebber bent, houdt je de hond aan de lijn en geef je aan je hond duidelijkheid en structuur. Dan bepaal je namelijk ook waar je hond schijt en als je een schepje of iets bij je hebt, dan kun je de stront meteen ergens in een put gooien. Wel zo hygiënisch!!

Deze opruimactie betalen uit hondenbelasting lijkt mij een prima idee. O, wacht… onze gemeente kent geen hondenbelasting. Tijd om deze in te voeren? Ik denk van wel.

karin

ik zou graag hondenbelasting betalen. maar dan moet dat wel voor de honden gebruikt worden. in nederland is de hondenbelasting een “algemeen middel” en kan dus overal voor ingezet worden.

wandelaar

Gisteren ommetje gemaakt in het bos, het stikt er van de honden. Opdringerige, niet opgevoede honden die op wildvreemden afstuiven en tegen je op springen, excuses van de eigenaar kunnen er niet af. Eentje (herdershond) was er vandoor gegaan achter een ree aan, weet niet hoe dit met het ree is afgelopen, een tweede ree wist te ontkomen.

Henk. S

Meteen honden en !!! Kattenbelasting invoeren van minimaal 1000 euro per dier per jaar , en streng optreden , daarbij kijken of je wel een dier kunt hebben , kijken of er iemand thuis is overdag en naar de grootte van huis en grondoppervlakte bij het huis , is dit niet goed of voldoende een verbod om dieren te houden , bij niet aangelijnd houden of overlast door uitwerpselen ook streng handhaven en bekeuringen uitdelen eerste keer 500 euro , en bij volgende keren iedere keer verdubbelen , dat is de enige manier om van de overlast af te komen.

klaas

lin de rode kaart trekke

kachel

karin de hondenbelasting is helemaal ageschaft dor heel nl

Kleine moeite om het op te ruimen…dat geld ook voor het spoor vind ik als je ziet wat daar allemaal ligt bah…

kloeke

Zegt allemaal meer over de “baasjes “.kijken wie de eigenaars zijn van die honden,dan een mandje stront sparen en dan in de voortuin van diegene kieperen.

henk
deze discussie is een eindeloze. De hondenbezitter dient uit fatsoen de uitwerpselen op te ruimen. Een hondendrol heeft gemiddeld 1 week de tijd om te vergaan, afhankelijk van het weer en het voer van de hond. Uit fatsoen horen de kinderen en de volwassen hun blikjes, papiertje en met name plastic ook op te ruimen, plastic vergaat in meer dan 15 jaar. Met andere woorden als we nu allemaal onze troep op zouden ruimen, drollen, blikjes, peuken enz.. dan hoeft niemand zich hier aan te hinderen. Henk S, je vergeet de vogels in kooitjes, de dierentuin beesten, alle dieren die… Lees meer »
Hondenliefhebber

Wat een goeie actie! En fijn hoe Lin dat zegt, zonder gedoe, gewoon hoe het is. Hopelijk helpt dit. Succes!

Henk. S

Zeer juist Henk , een dier is geen ding en dat vergeten heel veel mensen , en tegenwoordig kun je mensen alleen raken in hun portemonnee , eigenlijk jammer voor de mensen die het wel goed doen , en wel verantwoordelijk met hun dieren omgaan.

truus

Kijk ook eens in de gemeentelijke groenstroken in de straten…..stikt van de stront tussen de struiken,de buurtbewoners laten daar hun hond uit en ruimen het echt niet op.ik zie het dagelijks.en katten ? Die lopen los en poepen in tuinen.
De beesten kunnen het niet helpen, het zijn de baasjes die moeten worden opgevoed

Marco

Het is idd schandalig Hoeveel poep en troep er overal wordt achtergelaten. Geldt niet alleen voor het Groeske maar voor alle straten, bermen, plantsoenen en in het bos. Poep vergaat; plastic, blik enz. ontsiert ons mooie dorp en omgeving. Opruimen heeft helaas geen prioriteit; ondanks o.a. speerpuntbeleid toerisme. Kijk meer eens langs de wegen in de bermen. Wordt zo langzamerhand een vuilnisbelt. Wat een verloedering! Zonde!

kachel

ze moeten gewoon een ren maken voor honden waar ze kunnen poepen , of kost het te duur . is er ook geen ruzies opstraat of geweldt onder elkaar , zo is het wel , mensen gunnen elkaar toch niet in hun oogen tegen wordig, moeten ze maar hek werk om heen zetten kunnen er ook geen honden en baasjes op komen bij het groeske,

Groesbeker
Henk S, wat een ontzettend kansloze reactie heb je gegeven, met de manier waarop jij denkt en schrijft bewijs je dat jij beschikt over een niet al te best ontwikkeld verstand. Een bejaarde (alleenstaande) vrouw mag van jou geen hond hebben omdat zij in een kleine bejaardenwoning zonder grote tuin woont, daarbij moet zij van haar pensioentje 1000 euro belasting betalen omdat zij gezelschap wil van een klein hondje, mocht ze per ongeluk de achterdeur open hebben staan en het hondje staat op de stoep dan moet er direct 500 euro worden afgetikt? Wat een ongelooflijke onzinnige denkwijze, van mannen… Lees meer »
bellefante

Weg met die stront beesten

Ria Patella

Vanmorgen vanuit het dorp over het betonnen fietspad langs het spoor richting Kranenburg gefietst Tussen het industrieterrein en de woningen links is het betonnen fietspad vergeven van de stront. Je moet er gewoon tussendoor slaommem Ik moest er zowat van kotsen.

wpDiscuz