Groesbeeks team loopt “Zestig van Texel” voor ALS

Op 2e paasdag 6 april 2015 vindt het tweejaarlijkse hardloopevenement “de 60 van Texel” plaats.

Rob van Breemen loopt de "Zestig van Texel" voor ALS.

Rob van Breemen loopt de “Zestig van Texel” voor ALS.

Maximaal 750 getrainde hardlopers lopen in een ronde van 60 kilometer het gehele eiland Texel rond. Ook een team van hardlopers van Let’s Go uit Groesbeek nemen deel aan deze extreme uitdaging. De hardlopers hebben al ruim 200 trainingskilometers al in de benen.

Rob van Breemen: “Lopen voor een goed doel motiveert enorm”

Getroffen door de ziekte ALS in zijn kennissenkring, ontstond bij één van de lopers, de Groesbeker Rob van Breemen, het idee om deze uitdagende loop te koppelen aan het goede doel ALS. “Het lopen voor een goed doel, en zeker het doel ALS, motiveert mij enorm” zegt Van Breemen.

Voorrecht

Van Breemen krijgt in aanloop naar de run te maken met een pittig (zowel mentaal als fysiek) trainingsprogramma. Hij legt uit hoe hij hier doorheen komt: “Tijdens het loodzware trainingsprogramma waarin met regelmaat duurlooptrainingen plaatsvinden van 25 kilometer of zelfs meer, stimuleert het mij als loper om jezelf toe te spreken, je te herpakken en vooral door te blijven lopen. Ondanks de regen, ondanks een slechte nachtrust, ondanks een griepje. Want ik ben mij zo bewust van het voorrecht van het kunnen beschikken over een gezond en sterk lichaam. Een lichaam dat in staat is om deze hardloopprestatie neer te zetten. Kennissen, zoals Babs, die moeten leven met de beperkingen van de ziekte ALS hebben geen keuze. Zij vechten iedere dag, ik alleen af en toe tijdens een zware training”.

“Lopen geeft vleugels”

Op 14 maart 2015 zal Rob samen met zijn trainingsmaatjes de generale lopen: een duurloop van 50 kilometer. Op de vraag of hij hier tegen op ziet, antwoordt Rob in duidelijke woorden: “Er tegen op zien? Welnee, het lopen geeft vleugels. Het lopen in teamverband stimuleert enorm en de omgeving waarin wij lopen rondom Groesbeek is prachtig. En als het even lastig wordt, denk ik aan Babs en haar lotgenoten en zeg ik tegen mezelf: kom op Van Breemen; je bent een bevoorrecht mens, afmaken waar je aan begonnen bent!”.

ALS

Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren.

Doneren

Wil je Rob en zijn teamgenoten van Let’s Go motiveren en steunen? Dat kan via een donatie op de site www.alsacties.nl (zie widget hieronder). De donatie komt rechtstreeks ten goede aan de stichting ALS. Het streefbedrag is € 750,-. Inmiddels staat de teller op € 260,-.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Wiki (ALS)Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ruud

Top initiatief!

Knap Let,s Go

Theo Ebbers

Top initiatief, ik wens alle deelnemers heel veel succes,
en succes met de donaties t.b.v. Stichting ALS.

Theo Ebbers

De nachtboswachter

Moet lukken Succes allemaal vooral met dit goede doel in je achterhoofd Super initiatief.

ikke

Veel succes!

wpDiscuz