Laatste poging fusie Omroep Groesbeek en WFM

Burgemeester Harry Keereweer zal binnenkort, waarschijnlijk eind deze week, nog één keer proberen Omroep Groesbeek en WFM samen te laten gaan. Een fusie tussen de twee omroepen die de nieuwe gemeente kent lijkt er niet in te zitten.

Omroep Groesbeek heeft vorige week in een open brief laten weten eigenlijk al wel klaar te zijn met WFM, want er moet duidelijkheid komen. De brief werd overigens naar buiten gebracht op de dag dat er in de media bekend werd gemaakt dat Keereweer de omroepen nog éénmaal om de tafel wil hebben.

Er zou vanuit WFM geen enkel vertrouwen zijn in de Groesbeekse omroep. “Ook niet nadat Omroep Groesbeek rondom alle knelpunten die WFM de mediator heeft laten optekenen, haar tegemoet gekomen is met vergaande meerjarige afspraken rondom die thema’s en zelfs heeft aangeboden om het hele Groesbeekse bestuur te laten aftreden om ook het wantrouwen finaal van tafel te halen”, staat er in de brief.

Het bestuur legt verder uit: “Omroep Groesbeek betreurt de onwillige houding van WFM ondanks alle goede inspanningen van de mediator. Het is in de ogen van Omroep Groesbeek ook onvoorstelbaar dat door WFM afwijzend werd gereageerd op de veelvuldige verzoeken om met de voltallige besturen bij elkaar te komen en elkaar eens recht in de ogen te kijken.”

Omroep Groesbeek wil duidelijkheid voor haar mensen: “Omroep Groesbeek heeft er dan ook voor gekozen om voorlopig van de mooie kanten van het vrijgezelle bestaan te blijven genieten en alleen naar de af te geven licentie te dingen. Hiermee krijgen al die medewerkers van Omroep Groesbeek, de leden van het Programma Beleidsbepalend Orgaan en de vele correspondenten die aan Omroep Groesbeek verbonden zijn ook de langverwachte duidelijkheid waar zij zolang naar snakten. Niet de besturen van de Omroepen zijn belangrijk (…) De omroepen worden gemaakt door de inwoners samen”. Omroep Groesbeek heeft zo`n 130 vrijwilligers.

De fusiebesprekingen tussen Omroep Groesbeek en WFM draaiden eerder al op niets uit. Zo liet WFM vorig jaar al weten dat zij “de indruk heeft dat er meer sprake is van een overname dan van een gelijkwaardige fusie”. Diverse lijmpogingen die het afgelopen jaar volgden mochten niet baten. Om die reden hebben de omroepen in november 2014 afzonderlijk een licentieaanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Mocht de laatste poging wederom niets opleveren, dan zal de gemeenteraad een advies uit moeten brengen aan het Commissariaat. Er kan in een gemeente namelijk maar één gesubsidieerde omroep zijn. De raad zal dan hoogstwaarschijnlijk voor Omroep Groesbeek kiezen, dat later Omroep Berg en Dal zal gaan heten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Drie jaar geleden vertelde een medewerker van de lokale omroep in Wijchen cynisch: “Fuseren met WFM? Succes!” Hij voorspelde dat dit waarschijnlijk een onmogelijke opgave is. WFM wordt geleid in een structuur die doet denken aan de oude USSR. Aan het roer staat iemand die weleens fysiek de zender heeft uitgeschakeld tijdens een hoog oplopende onenigheid binnen WFM. Het aanbod van Omroep Groesbeek om het hele bestuur te laten aftreden gaat ver. Heel ver zelfs. Zo’n groot gebaar heb ik WFM nog niet horen maken. Ik snap de beslissing van Omroep Groesbeek om niet verder te willen gaan met de… Lees meer »
Groesbeker

poot stijf houden Omroep Groesbeek, laat ze het lekker uitzoeken met dat radiostationnetje en hun hele nare manier van handelen, communiceren..bah!

boos

WFM wordt steeds afgezeken en omroep groesbeek in het zonnetje gezet.

kloeke

Wfm opdoeken…..De meeste in millingen luisteren toch al naar omroep groesbeek!

Reggie

Die brief die ze rond hebben gestuurd is wel heel erg een richting verkeer, ik heb nog geen tegen argumenten gehoord of gelezen van WFM, of van de geheime tussenpersoon. Waarom word die naam niet bekend gemaakt ?
Maar goed, als WFM het zo wil graven ze hun eigen graf, dat zullen ze toch wel inzien hoop ik, anders is het exit WFM.

bellefante

Allebei de zenders is niks

Piet

Waarom omroep Berg en dal ?
Een gehele nieuwe neutrale naam was beter geweest.
Lijkt wel of we in Groesbeek alles in moeten leveren.

De nachtboswachter

Hebben wij al niet genoeg in geleverd.en wat krijgen we er voor terug miljoenen schulden.laten we gewoon omroep Groesbeek moet blijven de gehele regio staat er geregeld op afgestemd.en wil men een bericht kwijt of ander nieuws het staat allemaal op de kabel.ook uit Berg en Dal en Millingen waar praten we over leven de Democratie.

Muts

@Piet: Als je dan een neutrale naam neemt, dan ben je de naam Groesbeek toch ook kwijt?

Ik snap wel dat Keereweer nog een poging wil, maar ik ben toch bang dat het niks gaat worden.

@Boos: Lees het commentaar van ‘T’, die weet kennelijk precies hoe het zit.
De hele fusie is telkens getorpedeerd door slechts een persoon. Het wordt pas echt wat als die van het toneel verdwijnt.

optimist

Omroep Tjiertjerkstradeel is dat niet wat? Dan zijn we van al dat geleuter hierboven af!
De muzikale groeten uit Berg en Dal!

miep

Mensen die ooit met wfm te doen hebben gehad weten dat het daar maar om 2 personen gaat.1 vrouwke in joggingbroek en haar man.Deze laatste staat voor niemand anders als zichzelf open en heeft conflicten met alles en iedereen.
Klinkt als een verhaal om te stoken…maar is helaas de realiteit.
Dus hoe kan dit ooit met iets of iemand samen gaan werken als het in kleine kring al niet gaat?

Dit was Weee Ef eeeeM

Henk. S
Succes met de lijmpoging burgemeester Keereweer , het is de moeite waard maar ik heb m’n twijfels , beide besturen aftreden en dan laat de vrijwilligers maar eens naar voren komen om te onderhandelen , misschien dat het dan iets word , die twee omroepen kunnen elkaar toch aanvullen en tot iets moois en goeds maken , het is toch te gek voor woorden dat dit niet lukt bij gewone normale mensen onder elkaar, ze zullen beide in moeten leveren en het goede samensmeden tot iets moois waar de hele gemeenschap van kan genieten , let wel alle begin is… Lees meer »
wally

Als je nog niet door hebt wat al die fusies teweeg brengen
kijk naar de EU niks als als ellende
wat brengt het de burgers niet dat alles goedkopere wordt we worden steeds verder uit geknepen door een stel machtsgeilen
bestuurders die ver verwijderd zijn van de werkelijkheid . zo snel als ze op hun stoel zitten zijn ze vergeten dat ze de burgers vertegenwoordigen .

Toon verbeet

omroep groesbeek moet blijven wat heb je aan berg en kwal.

www.hanspeters.eu
Ik heb de plannen gezien en ik heb beide omroepen gevraagd, om tekst en uitleg. Omroep Groesbeek kiest ervoor om de raad in z’n geheel tegelijk te informeren,met WFM heb ik een afzonderlijke afspraak. Hoe we het ook wenden of keren, we zullen tot een gezamenlijke omroep moeten komen. Hoe deze dan genoemd zal worden, vind ik voor nu van ondergeschikt belang. Ik hoop een ding, dat ik en dan praat ik op persoonlijke titel, geen keuze hoef te maken tussen een van de twee en dat ze er dus samen uit komen. Zo’n besluit is zo mogelijk een nieuwe… Lees meer »
henk

gewoon de rijdende rechter inschakelen ‘dit is mijn uitspraak en daar moeten jullie het mee doen ” punt.

DeKIWI
Dat die ene persoon het hele proces frustreerd door telkens weer met nieuwe eisen te komen om de fusie van bijde omroepen onmogelijk te maken is kenmerkend voor -NAAM WEG-. Al jaren voert hij samen met zijn vrouw een schrikbewind bij WMF. Hij alleen bepaald en de gemeenschap betaald. Hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen? Waarom is daar nooit ingegrepen b.v door de gemeente. Wat is de achterliggende gedachte en het uiteindelijke doel van -NAAM WEG-? Wil hij langs deze weg de studio die met gemeenschapsgeld is betaald veilig stellen voor zijn commerciële omroep waar voor hij inmiddels… Lees meer »

Ik stel voor dat de welwillende medewerkers van WFM zich aansluiten bij omroep Groesbeek, zodat er ook voor de mensen uit Millingen mooie programma’s blijven bestaan. De subsidie van WFM per direct stopzetten en alle spullen inleveren die via gemeenschapsgeld verkregen zijn. Het is toch niet te begrijpen dat 2 personen Van WFM zich zo onbehoorlijk gedragen.

wpDiscuz