Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2015

Nu carnaval 2015 nog maar net achter ons ligt, kijken we allemaal al weer reikhalzend naar zaterdag 14 maart 2015.


CV Goed Gek was vorig jaar tijdens de VHO winnaar bij de praalwagens. Foto en rechten: Erik Schlijper/Groesbeek Photography.

Want met Halfvasten pakken we nog één keer flink uit voordat de carnavalsplunje voor een klein jaar definitief wordt opgeborgen. Traditiegetrouw vindt dan de Verlichte Halfvasten Optocht (VHO) door Groesbeek plaats.

Eerst natuurlijk ergens langs het parcours door het volledig verduisterde centrum van Groesbeek (Gooiseweg, Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg en Cranenburgsestraat), een plekje vinden en vanaf 20:11 uur genieten van de sprookjesachtige optocht met het beste uit de wijde omgeving van wat carnaval 2015 te bieden heeft.

Daarna gaan de carnvalsvierders samen naar De Linde voor het Mega Halfvastenspektakel met de prijsuitreiking en een groot feest in alle zalen met live muziek van Anderkovver, een optreden van De Gebroeders Rossig, een vette dj-set van The Darkraver en het complete dj-team.

Meer info op www.vho-groesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website VHO

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Peter

Mag toch hopen dat de organisatie dit jaar WEL streng optreedt tegen zuipende disco wagens met een decibel vermogen waar kinderen langs de kant gehoorbeschadiging aan op lopen.

Mensen die meelopen; het is altijd spannend en stoer om in het donker in een dorp waar niemand je kent, de beest uit te hangen maar houdt je een beetje in en verpest het niet voor alle ander mooie wagens van dit fantastisch evenement!

Henk. S

PETER het is maar een keer per jaar carnaval en daar hoort nu eenmaal muziek en drank en lol maken bij , in geval van de lichtoptocht is het maar een paar uurtjes , het is jammer dat een paar zeikers het willen verpesten voor zovelen , zonodig wil ik wel een paar oordopjes voor je kopen .

Groesbeek

ik ben het wel eens met Peter, de afgelopen jaren teveel karren gezien met een kerstslinger erover heen gegooid maar met een geluidsinstallatie welke drie dorpen verder te horen was. Totaal geen meerwaarde voor een mooie optocht maar enkel een excuus om (anoniem) de beest uit te mogen hangen en daarbij de toeschouwers te ergeren.
Gewoon vaste regels instellen mbt. minimale verlichting, maximaal geluid en vooral gedrag zoals minderjarigen wie drinken bijvoorbeeld.

Ik ben het als deelnemer volledig met Peter eens, die gasten die aankomen met een gehuurde muur aan boxen achter op de wagen en dr met 100 man achteraan lopen als een stel mongolen moeten ze mooi wegsturen… wat de wat minder verlichte wagens betreft nouja dat is dan maar zo, zo lang ze zich maar enigszins normaal gedragen… ik heb mensen die gezien die voor een tractor van de wagen achter hun op straat gingen liggen, levensgevaarlijk aangezien de chauffeur daar vrij weinig ziet… meestal is dit het volk van buitenaf, wat mij betreft mogen die achterwege blijven (de… Lees meer »
Nog een Peter

Ik heb mij vorig jaar verschrikkelijk gestoord aan kinderen van misschien 14, 15, 16 jaar die werkelijk stomdronken door het dorp liepen. ‘Het zou je kind maar wezen’. Blijkbaar is deze optocht een vrijbrief voor alles wat in de door het SOK georganiseerde optocht tijdens Carnaval niet mag. Ik weet dat ik hier sommige bouwers tekort doe, maar van mij mogen ze deze optocht afschaffen. Of er moeten strengere regels worden opgesteld die dan ook worden nagekomen. Veel plezier allemaal!

Ria Patella
Henk S, Dus als het carnaval is mag je van god los en de beest uithangen. Vorig jaar op de gooiseweg voor het huis van oudere mensen waarvan er een ziek. Zo’n niets zeggende zuipwagen van wat pellets en dennegroen . Wachtende dat de optocht ging starten zeker een uur lang de geluidsknop op vol. Op de vraag of dat de knop iets zachter kon tot dat de zaak ging vertrekken, werd er smakelijk om gelachen.Toen de vraagstelster daarna terug liep naar het betreffende huis werd ze nog met een bierblikje na gegooid. Henk S ik weet zeker dat jou… Lees meer »
boersteeg

gisteren wezen kijken(ergeren).
dit heeft niet veel meer met een half vastenoptocht te maken.
op een paar enkelen na natuurlijk.
een soort drank, drugs en harde muziek parade.
of er moet iets veranderen of stoppen met dit soort onzin.
een stukje groesbeek onwaardig helaas.

jessie james

nou nou…
hoe vond u het dan vroeger ?. toen wouden wij toch ook schik hebben. het is 1x in het jaar, laat de jeugd lekker zijn gang gaan. ik heb gekeken naar deze optocht. een beetje muziek hoort erbij. er zat ook carnavals muziek tussen.

wpDiscuz