Filmvoorstelling van Jan Driessen in De Mallemolen

Zondag 22 maart is er wederom een filmvoorstelling in de benedenzaal van De Mallemolen.

Deze keer neemt Jan Driessen je mee naar het mooie Afrika. Het centrum van Nairobi is modern, in de stad is een krokodillenfarm en een opvangcentrum voor weesolifantjes. In de stad is een grote groente en fruitmarkt, in de open lucht kun je zien hoe er meubels gemaakt worden die ter plaatse verkocht worden.

De stad Kisumu ligt aan het grootste meer van Afrika, namelijk het Victoriameer. We gaan op bezoek bij een school waar de omstandigheden heel anders zijn als in Europa. De kinderen zitten met drieën in een bank en het lesmateriaal is primitief. Bij Kikoko-bay komen ’s morgens de vissers aan land na hun visvangst. De vrouwen verkopen dan de gevangen vis. Het is een fraai gezicht om al die vrouwen te zien in hun mooie kleurige kleding. Ze maken veel lawaai met hun gekakel bij het afdingen van de prijs van de vis.

In Tanzania bezoeken we de Ngorongoro krater, deze heeft een doorsnede van 20 km en is 700 meter diep. De krater ligt op 2.100 meter hoogte. We gaan op bezoek bij de Masai-stam, een nomade volk die nog leeft in hutten. De Masai leven erg primitief. De Masai Mara is een groot wildpark en maakt deel uit de Serengeti. In dat park stromen twee riveren; de Mare en de Tekla. In deze regio worden veel safari’s georganiseerd, door het heuvelachtige terrein is een 4-wiel aangedreven auto noodzakelijk. Tot slot gaan we naar het Nakurumeer waar veel pelikanen en flamingo’s te vinden zijn.

De filmvoorstelling begint om 11.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De toegangsprijs bedraagt € 2,- incl. een kopje koffie. Iedereen is van harte welkom. Noteer vast in je agenda; Zondag 12 april gaat de reis naar Centraal Azië.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling van Jan Driessen in De Mallemolen

Reageren is niet toegestaan.