The Final Push: van Groesbeek naar Groningen

Op zaterdag 28 maart zullen circa 120 historische voertuigen van Rijdend Museum “Keep Them Rolling” de bevrijdingsroute van de geallieerden opnieuw rijden en oude tijden doen herleven. Tussen 15:00 uur en 17:00 uur worden de voertuigen in Groesbeek-centrum geparkeerd waar u ze van dichtbij rustig kunt bekijken.

Groesbeek vormde in september 1944 het decor van één van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog: Operatie Market Garden. Dit is vorig jaar september ook groots herdacht. Market Garden vormde de opmaat van de bevrijding van Nederland, maar helaas werd de slag om Arnhem verloren. Groesbeek en het Rijk van Nijmegen bleven maandenlang frontgebied.

Begin februari 1945 werden 500.000 geallieerde soldaten in het gebied rond Groesbeek en Nijmegen bijeen gebracht. Operatie Veritable, onderdeel van het Rijnlandoffensief, werd het grootste offensief ooit gestart vanaf Nederlandse bodem.

Dit jaar herdenken wij dat de bevrijding van Nederland in Groesbeek begon. Om die reden zullen de 120 historische voertuigen op 28 maart de bevrijdingsroute opnieuw rijden. De herdenkingsroute, “The Final Push” genaamd, start gezien de historische gebeurtenissen in Groesbeek. De tocht eindigt 12 april in Groningen. Op weg naar het noorden is er iedere dag een speciaal programma met herdenkingen.

Meer info op www.thefinalpush2015.com.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
B.Jonker

hallo redaktie..
Heel graag zou ik in het bezit komen van het mooie programmablad van TFP.,omdat ik als opstapper ook mee mag met de ‘pocket tour’van Groningen naar Ddelfzijl.
Vr.G. B.Jonker Groenhof 2 9745CR. Hoogkerk

wpDiscuz